Logo Pečie celé Slovensko

Rubikova kocka pre princezné podľa Katky

Rubikova kocka pre princezné

Kreatívna výzva

Recepty od Katky

Ingrediencie

Korpus

  • 3 vajcia
  • 120 g cukor kryštál
  • 20 g mleté mandle
  • 2 g kypriaci prášok do pečiva
  • 130 g múka hladká
  • 35 g olej
  • 35 g voda

Grepový curd (krém)

  • 3 vajcia
  • 70 g šťavy z ružového grepu
  • 60 g cukor kryštál
  • 3 lyžičky grepovej pasty
  • 2 dcl ružový gin
  • 2 plátky želatíny

Vonkajšia čokoláda

  • 600 g bielej čokolády
  • 300 g kakaového masla
  • ružová gelová farba

Ginový mousse (pena)

  • 3 g želatiny
  • 20 g vody
  • 140 g bielej čokolády
  • 500 ml šľahačkovej smotany 33 %
  • 2 lyžičky grepovej pasty
  • 1 dcl ružový gin

Zrkadlová poleva

  • 10 g práškovej želatiny
  • 50 g vody
  • 200 g bielej čokolády
  • 175 g cukor krupica
  • 15 g kukuričného sirupu
  • 150 g vody
  • 120 g kondenzované mlieko sladené

Postup

  1. Ginový mousse (pena) – do vody dáme napučať želatínu, roztopíme si čokoládu. Šľahačku zohrejeme k varu, na trikrát pridáme k roztopenej čokoláde a premiešame. Pridáme napučanú želatínu a rozmiešame. Pridáme gin a grepovú pastu a ponorným mixérom premixujeme. Prikryjeme fóliou a dáme zachladiť
  2. Grepový curd (krém) – suroviny (okrem masla) zmiešame a zohrievame, kým zmes nezhustne. Pridáme maslo a povaríme do ďalšieho zhustnutia. Vmiešame namočené plátky želatíny a rozmiešame. Necháme vychladnúť
  3. Korpus - bielka vyšľaháme s troškou cukru do tuha. Ostatné suroviny zmiešame a na trikrát pridáme sneh. Premiešame, vylejeme do formy a dáme piecť 12 min na 180 stupňov
  4. Medzitým si pripravíme vykrajovačky a čokoládu na vymazanie formy. Roztopíme bielu čokoládu s kakaovým maslom, rozdelíme na dve časti a prifarbíme jednu časť (polovicu) na ružovo a premixujeme ponorným mixérom. Čokoládu necháme vychladnúť na 28 stupňov
  5. Pripravíme si korunku, ktorú budeme potrebovať na záverečné zdobenie. Z fondanu vyrežeme malú korunku a nechám ju vytvrdnúť.
  6. Upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho vykrojíme vykrajovačkami, v ktorých korpus aj necháme. Na neho navrstvíme schladený curd a dáme zamraziť. Do studených foriem nalejeme čokoládu, dáme medzi dva plechy mriežku a rýchlo otočíme, aby zbytok čokolády vytiekol a ostal nám len jemný film. Rovnako to urobíme aj s ružovou čokoládou. Formy dáme do chladu. Primrznuté vykrajovačky vyberieme z formičiek
  7. Vyberieme z chladu mousse a prešľaháme ho. Preložíme do cukrárskeho vrecka a ¾ objemu aplikujeme do silikónových foriem s čokoládou. Do každého otvoru zastrčíme korpus s curdom z vykrajovačky. Zarovnáme, prikryjeme fóliou a dáme primrznúť
  8. Zrkadlová poleva – želatínou dáme napučať, zohrejeme vodu, cukor a kondenzované mlieko na bod 103 stupňov. Horúcou masou zalejeme čokoládu, pridáme kukuričný sirup, premiešame mixérom a necháme vychladnúť na 35 °C. Prifarbíme ružovou farbou. Necháme vychladnúť na cca 30 stupňov
  9. Pripravíme si kocky z formy. Do každej zapichneme špáradlo, aby sa nám lepšie vyberali a po jednej omočíme v poleve. Medzitým si ozdobíme ostatné kocky - airbrushom, kakaovým maslom a zlatom. Všetky kocky poukladáme na podstavce a dozdobíme kvetmi, korunkou a pistáciami. Velur – rozpustíme čokoládu, ktorá zostala po vylievaní kociek na cca 40 stupňoch, postriekame

Katka

Energická Katarína pochádza z Cífera a momentálne je na rodičovskej dovolenke. Má 3 deti a jej najväčšou vášňou je jedlo a všetko, čo súvisí s kuchyňou. pečeniu sa venuje dva roky. Riadi sa pravidlom, že servírovanie je rovnako dôležité ako samotné jedlo, pričom miluje experimentovanie.

Pozrieť si Katkine recepty