Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Anjelská torta od Martina

Anjelská torta od Martina

Popis

Torta bude znázorňovať blízkosť rodiny a pripomínať, že môj domov je všade tam, kde sme všetci štyria spolu. Manželka Simona a naše dcéry Ninka a Sofia. Robíme veci spolu, máme spoločné zážitky, držíme spolu, sme v bezpečí a je nám najlepšie.

Ingrediencie

Korpus (na 2x)
  • 5 PL hladkej múky špeciál
  • 5 PL práškového cukru
  • 5 ks vajec
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 0,5 dc rastlinného oleja
  • štipka soli
Čokoládová ganache
  • 1500 g mliečnej čokolády
  • 1000 ml smotany na šľahanie 33%
Jahodová zložka
  • 1000 g jahôd
  • citrónová kôra z 1 citróna
  • citrónová šťava z 1 citróna
  • 250 g trstinového cukru
Swiss krém
  • 6 ks vaječných bielkov
  • 450 g masla izbovej teploty
  • 300 g kryštálového cukru
Ovocie
  • 250 g jahôd
Ozdoba
  • otlačky rúk
  • cukrárske farby

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C a formu vystelieme papierom na pečenie.
  2. Vyšľaháme vaječné bielky so štipkou soli do hustého snehu.
  3. Do snehu postupne zašľahávame preosiaty práškový cukor a potom pri nízkych otáčkach aj vaječné žĺtky zmiešané s olejom.
  4. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a pomaly ručne zapracujeme.
  5. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na približne 30 minút.
  6. Korpusy necháme vychladnúť.
  7. Zohrejeme smotanu na šľahanie do bodu varu a zalejeme pripravenú čokoládu. Necháme pár minút odstáť. Následne čokoládu vymiešame do hladkého krému a ponorným mixérom dobre vymiešame.
  8. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť zakryté potravinárskou fóliou.
  9. Keď máme krém vychladnutý, môžeme ho vyšľahať (nešľaháme dlho a nie na vysokých otáčkach, aby sa nevytvorili hrudky).
  10. Do hrnca dáme jahody, kôru z ½ citróna a cukor. Privedieme k varu a redukujeme približne 15 minút na miernom ohni. Rozdelíme na tekutú a zredukovanú jahodovú zložku. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme jahodovú zložku do cukrárskeho vrecka a tekutú na zvlhčenie korpusov.
  11. Čerstvé jahody si nakrájame na plátky.
  12. Upečené korpusy rozdelíme na polovicu. Vzniknú nám 4 kusy.
  13. Tortu vrstvíme nasledovne. Prvá vrstva s jahodovou tekutou zložkou plus ganache plus čerstvé jahody. Druhá vrstva s jahodovou tekutou zložkou plus zredukovaná jahodová zložka. Tretia vrstva s jahodovou tekutou zložkou plus ganache plus čerstvé jahody.
  14. Tortu dáme vychladiť a pripravíme si swiss krém na potretie celej torty.
  15. Bielky s cukrom spolu zohrejeme nad parou vo vodnom kúpeli a miešame metličkou, pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí. Následne zmes stiahneme z ohňa a poriadne vymixujeme mixérom tuhý sneh. Postupne pridávame maslo a šľaháme ďalej asi 10 – 15 minút, kým krém nebude hladký a pevný.
  16. Zatuhnutú tortu potrieme swiss krémom a pekne vyrovnáme. Hotovú tortu dáme poriadne zatuhnúť do chladničky.
  17. Tortu ozdobíme podľa potreby.

Ingrediencie

Korpus (na 2x)
  • 5 PL hladkej múky špeciál
  • 5 PL práškového cukru
  • 5 ks vajec
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 0,5 dc rastlinného oleja
  • štipka soli
Čokoládová ganache
  • 1500 g mliečnej čokolády
  • 1000 ml smotany na šľahanie 33%
Jahodová zložka
  • 1000 g jahôd
  • citrónová kôra z 1 citróna
  • citrónová šťava z 1 citróna
  • 250 g trstinového cukru
Swiss krém
  • 6 ks vaječných bielkov
  • 450 g masla izbovej teploty
  • 300 g kryštálového cukru
Ovocie
  • 250 g jahôd
Ozdoba
  • otlačky rúk
  • cukrárske farby

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C a formu vystelieme papierom na pečenie.
  2. Vyšľaháme vaječné bielky so štipkou soli do hustého snehu.
  3. Do snehu postupne zašľahávame preosiaty práškový cukor a potom pri nízkych otáčkach aj vaječné žĺtky zmiešané s olejom.
  4. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a pomaly ručne zapracujeme.
  5. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na približne 30 minút.
  6. Korpusy necháme vychladnúť.
  7. Zohrejeme smotanu na šľahanie do bodu varu a zalejeme pripravenú čokoládu. Necháme pár minút odstáť. Následne čokoládu vymiešame do hladkého krému a ponorným mixérom dobre vymiešame.
  8. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť zakryté potravinárskou fóliou.
  9. Keď máme krém vychladnutý, môžeme ho vyšľahať (nešľaháme dlho a nie na vysokých otáčkach, aby sa nevytvorili hrudky).
  10. Do hrnca dáme jahody, kôru z ½ citróna a cukor. Privedieme k varu a redukujeme približne 15 minút na miernom ohni. Rozdelíme na tekutú a zredukovanú jahodovú zložku. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme jahodovú zložku do cukrárskeho vrecka a tekutú na zvlhčenie korpusov.
  11. Čerstvé jahody si nakrájame na plátky.
  12. Upečené korpusy rozdelíme na polovicu. Vzniknú nám 4 kusy.
  13. Tortu vrstvíme nasledovne. Prvá vrstva s jahodovou tekutou zložkou plus ganache plus čerstvé jahody. Druhá vrstva s jahodovou tekutou zložkou plus zredukovaná jahodová zložka. Tretia vrstva s jahodovou tekutou zložkou plus ganache plus čerstvé jahody.
  14. Tortu dáme vychladiť a pripravíme si swiss krém na potretie celej torty.
  15. Bielky s cukrom spolu zohrejeme nad parou vo vodnom kúpeli a miešame metličkou, pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí. Následne zmes stiahneme z ohňa a poriadne vymixujeme mixérom tuhý sneh. Postupne pridávame maslo a šľaháme ďalej asi 10 – 15 minút, kým krém nebude hladký a pevný.
  16. Zatuhnutú tortu potrieme swiss krémom a pekne vyrovnáme. Hotovú tortu dáme poriadne zatuhnúť do chladničky.
  17. Tortu ozdobíme podľa potreby.