Babičkin hrnčekový koláč od Evky
Popis
S týmto koláčom sa mi spájajú moje úplne prvé skúsenosti s pečením ako dieťaťa. Najprv mi ho robievala babka a neskôr s maminou pomocou som ho skúšala sama... chuť toho ešte neupečeného cesta si viem doteraz vybaviť.
Ingrediencie
Suroviny
- 3 hrnčeky acidofilného mlieka
- 2 hrnčeky práškového cukru
- 3 hrnčeky hrubej múky
- 2 polievkové lyžice kakaa
- ½ hrnčeka oleja
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 204 g zaváraných čučoriedok
Ozdoba
- 500 g práškového cukru
- 1 dl oleja
- horúca voda
- 100 g červených ríbezlí
- 259 g čerstvých čučoriedok
- medovka
Postup
- Rúru zohrejeme na 180 °C a oválnu keramickú misu (rozmer cca 40x25 cm) vymastíme a posypeme múkou.
- Do misky si nasypeme všetky sypké suroviny: hrubú múku, práškový cukor, kakao a sódu bikarbónu. Všetko spolu premiešame.
- Pridáme acidofilné mlieko a olej. Dôkladne premiešame a rovnomerne nalejeme do keramickej misy.
- Čučoriedky scedíme a lyžičkou ich pokladáme na vrch cesta. Dáme do rúry a pečieme cca 30-35 minút.
- Práškový cukor si vymiešame s 2 PL oleja a 3 PL horúcej vody. Vymiešame z toho cukrovú polevu.
- Nalejeme na vychladnutý a upečený koláč a podľa vlastnej fantázie ozdobíme červenými ríbezľami a čerstvými čučoriedkami.
Suroviny
- 3 hrnčeky acidofilného mlieka
- 2 hrnčeky práškového cukru
- 3 hrnčeky hrubej múky
- 2 polievkové lyžice kakaa
- ½ hrnčeka oleja
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 204 g zaváraných čučoriedok
Ozdoba
- 500 g práškového cukru
- 1 dl oleja
- horúca voda
- 100 g červených ríbezlí
- 259 g čerstvých čučoriedok
- medovka
- Rúru zohrejeme na 180 °C a oválnu keramickú misu (rozmer cca 40x25 cm) vymastíme a posypeme múkou.
- Do misky si nasypeme všetky sypké suroviny: hrubú múku, práškový cukor, kakao a sódu bikarbónu. Všetko spolu premiešame.
- Pridáme acidofilné mlieko a olej. Dôkladne premiešame a rovnomerne nalejeme do keramickej misy.
- Čučoriedky scedíme a lyžičkou ich pokladáme na vrch cesta. Dáme do rúry a pečieme cca 30-35 minút.
- Práškový cukor si vymiešame s 2 PL oleja a 3 PL horúcej vody. Vymiešame z toho cukrovú polevu.
- Nalejeme na vychladnutý a upečený koláč a podľa vlastnej fantázie ozdobíme červenými ríbezľami a čerstvými čučoriedkami.