Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Babičkin hrnčekový koláč od Evky

Babičkin hrnčekový koláč od Evky

Popis

S týmto koláčom sa mi spájajú moje úplne prvé skúsenosti s pečením ako dieťaťa. Najprv mi ho robievala babka a neskôr s maminou pomocou som ho skúšala sama... chuť toho ešte neupečeného cesta si viem doteraz vybaviť.

Ingrediencie

Suroviny
  • 3 hrnčeky acidofilného mlieka
  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 3 hrnčeky hrubej múky
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 204 g zaváraných čučoriedok
Ozdoba
  • 500 g práškového cukru
  • 1 dl oleja
  • horúca voda
  • 100 g červených ríbezlí
  • 259 g čerstvých čučoriedok
  • medovka

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C a oválnu keramickú misu (rozmer cca 40x25 cm) vymastíme a posypeme múkou.
  2. Do misky si nasypeme všetky sypké suroviny: hrubú múku, práškový cukor, kakao a sódu bikarbónu. Všetko spolu premiešame.
  3. Pridáme acidofilné mlieko a olej. Dôkladne premiešame a rovnomerne nalejeme do keramickej misy.
  4. Čučoriedky scedíme a lyžičkou ich pokladáme na vrch cesta. Dáme do rúry a pečieme cca 30-35 minút.
  5. Práškový cukor si vymiešame s 2 PL oleja a 3 PL horúcej vody. Vymiešame z toho cukrovú polevu.
  6. Nalejeme na vychladnutý a upečený koláč a podľa vlastnej fantázie ozdobíme červenými ríbezľami a čerstvými čučoriedkami.

Ingrediencie

Suroviny
  • 3 hrnčeky acidofilného mlieka
  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 3 hrnčeky hrubej múky
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 204 g zaváraných čučoriedok
Ozdoba
  • 500 g práškového cukru
  • 1 dl oleja
  • horúca voda
  • 100 g červených ríbezlí
  • 259 g čerstvých čučoriedok
  • medovka

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C a oválnu keramickú misu (rozmer cca 40x25 cm) vymastíme a posypeme múkou.
  2. Do misky si nasypeme všetky sypké suroviny: hrubú múku, práškový cukor, kakao a sódu bikarbónu. Všetko spolu premiešame.
  3. Pridáme acidofilné mlieko a olej. Dôkladne premiešame a rovnomerne nalejeme do keramickej misy.
  4. Čučoriedky scedíme a lyžičkou ich pokladáme na vrch cesta. Dáme do rúry a pečieme cca 30-35 minút.
  5. Práškový cukor si vymiešame s 2 PL oleja a 3 PL horúcej vody. Vymiešame z toho cukrovú polevu.
  6. Nalejeme na vychladnutý a upečený koláč a podľa vlastnej fantázie ozdobíme červenými ríbezľami a čerstvými čučoriedkami.