Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Bezlepkové brownies od Janky

Bezlepkové brownies od Janky

Popis

Na to aby sa v našej rodine stal koláč skutočne rodinný a obľúbený, musí byť bezlepkový, čokoládový, nie suchý, s ovocím, pôsobiť komplikovane a zároveň byť nenáročný. Samozrejme, aby som ho v prípade potreby vedela upiecť aj s Hankou. Tento koláč pečiem aj v bezmliečnej verzii a dokonca pre diabetikov, keď má prísť na návštevu skutočne celá rodina.

Ingrediencie

Cesto
  • 2 konzervy červenej fazule v sladkoslanom náleve (alebo 2 a pol hrnčeka uvarenej fazule)
  • 3 vajcia
  • 1 šálka trstinového cukru
  • 6 PL oleja
  • 6 PL kakaa
  • 1 ČL mletej škorice
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli
Ochutená tvarohová mriežka
  • ½ hrnčeka mascarpone
  • ½ hrnčeka jemného plnotučného tvarohu
  • 3 ČL vanilkového cukru
  • kôra z polovice bio citróna
  • 1 PL gustínu
Višňový puding
  • 1 hrnček zaváraných višní so šťavou
  • 2 PL pudingového prášku
  • 3 PL rumu
  • ½ ČL mletého klinčeka
  • 2 PL kryštálového cukru

Postup

  1. V mixéri so sekáčikom (prípadne s tyčovým mixérom) rozsekáme fazule s vajíčkami na kašu. Zmes vylejeme do misky a pridáme zbytok surovín. Cesto dobre rozmiešame. Vznikne nám čokoládové cesto, ktoré vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie.
  2. Tvarohovú časť pripravíme rovnako jednoducho. V miske vymiešame pomocou ručného mixéra všetky suroviny. Tvarohovú hmotu nalejeme do zdobiaceho vrecúška a odstrihneme špičku.
  3. Na čokoládové cesto nastriekame mriežku a dáme piecť pri 180°C horný spodný ohrev 30 – 40 minút.
  4. Do misky nalejeme višne so šťavou, ktoré jemne rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme pudingový prášok, cukor a metličkou dobre premiešame, aby nevznikli hrudky. Dolejeme rum a klinčeky, umiestnime na sporák a necháme zmes zovrieť. Uvaríme višňový puding (cca 5 minút). Zmes necháme vychladnúť občasným premiešaním.
  5. Višňový puding prelejeme do cukrárskeho vrecka a opäť odstrihneme špičku. Puding nanášame na každú druhú čiaru tvarohového krému, až vytvoríme mriežku.

Ingrediencie

Cesto
  • 2 konzervy červenej fazule v sladkoslanom náleve (alebo 2 a pol hrnčeka uvarenej fazule)
  • 3 vajcia
  • 1 šálka trstinového cukru
  • 6 PL oleja
  • 6 PL kakaa
  • 1 ČL mletej škorice
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli
Ochutená tvarohová mriežka
  • ½ hrnčeka mascarpone
  • ½ hrnčeka jemného plnotučného tvarohu
  • 3 ČL vanilkového cukru
  • kôra z polovice bio citróna
  • 1 PL gustínu
Višňový puding
  • 1 hrnček zaváraných višní so šťavou
  • 2 PL pudingového prášku
  • 3 PL rumu
  • ½ ČL mletého klinčeka
  • 2 PL kryštálového cukru

Postup

  1. V mixéri so sekáčikom (prípadne s tyčovým mixérom) rozsekáme fazule s vajíčkami na kašu. Zmes vylejeme do misky a pridáme zbytok surovín. Cesto dobre rozmiešame. Vznikne nám čokoládové cesto, ktoré vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie.
  2. Tvarohovú časť pripravíme rovnako jednoducho. V miske vymiešame pomocou ručného mixéra všetky suroviny. Tvarohovú hmotu nalejeme do zdobiaceho vrecúška a odstrihneme špičku.
  3. Na čokoládové cesto nastriekame mriežku a dáme piecť pri 180°C horný spodný ohrev 30 – 40 minút.
  4. Do misky nalejeme višne so šťavou, ktoré jemne rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme pudingový prášok, cukor a metličkou dobre premiešame, aby nevznikli hrudky. Dolejeme rum a klinčeky, umiestnime na sporák a necháme zmes zovrieť. Uvaríme višňový puding (cca 5 minút). Zmes necháme vychladnúť občasným premiešaním.
  5. Višňový puding prelejeme do cukrárskeho vrecka a opäť odstrihneme špičku. Puding nanášame na každú druhú čiaru tvarohového krému, až vytvoríme mriežku.