Fialková roláda od Martina
Popis
Túto roládu má rada moja mladšia sestra Janka, hlavne kvôli fialovej farbe, ktorú ma najradšej na svete. Na sviatky jej zvyknem pre radosť kupovať fialové kvety a takisto mnoho doplnkov v jednej domácnosti má v tejto jej obľúbenej farbe.
Ingrediencie
Cesto
- 88 g hladkej špeciálnej múky
- 88 g práškového cukru
- 4 ks vajcia “M”
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 15 ml vody
- 1 PL lyofilizovaných čučoriedok
Plnka
- 500 ml mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie (40%)
- 200 ml kokosového pyré (s obsahom cukru)
- 100 g práškového cukru
- 3 ks BIO limetka
Kokosový sirup
- 100 ml kokosového pyré (s obsahom cukru)
- 50 ml vody
- 2 PL rumu
- Práškový cukor podľa chuti (iba v prípade, že pyré neobsahuje cukor)
Ozdoba
- 1 ks limetka – kôra z limetky
- 40 g vanička VIOLA – jedlé kvety
- 40 g vanička ALYSSUM – jedlé kvety
Postup
- Rúru rozohrejeme na 180 °C.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Postupne do bielkov zašľaháme preosiaty cukor.
- Znížime rýchlosť kuchynského robota a pomaly zašľaháme žĺtky zmiešané s vodou.
- Do zmesi pridáme preosiatu múku, lyofilizované čučoriedky, kypriaci prášok a zapracujeme.
- Pripravené cesto na korpus dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Dáme piecť približne na 15 minút.
- Mascarpone a cukor vyšľaháme do hladkého krému.
- Pridáme kokosové pyré, limetkovú šťavu aj kôru z 2 limetiek a zašľaháme do krému.
- Pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme do hustého, hladkého krému.
- Keď je korpus upečený, odstránime papier na pečenie a prenesieme ho na vlhkú utierku, kde ho zarolujeme do rolády a necháme takto vychladnúť.
- Vychladnutý korpus natrieme pripraveným krémom a zarolujeme do požadovaného vzhľadu.
- Roládu ozdobíme krémom pomocou cukrárskej špičky Wilton 2B po celej vrchnej časti.
- Dozdobíme jedlými kvetmi a limetkovou kôrou.
Cesto
- 88 g hladkej špeciálnej múky
- 88 g práškového cukru
- 4 ks vajcia “M”
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 15 ml vody
- 1 PL lyofilizovaných čučoriedok
Plnka
- 500 ml mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie (40%)
- 200 ml kokosového pyré (s obsahom cukru)
- 100 g práškového cukru
- 3 ks BIO limetka
Kokosový sirup
- 100 ml kokosového pyré (s obsahom cukru)
- 50 ml vody
- 2 PL rumu
- Práškový cukor podľa chuti (iba v prípade, že pyré neobsahuje cukor)
Ozdoba
- 1 ks limetka – kôra z limetky
- 40 g vanička VIOLA – jedlé kvety
- 40 g vanička ALYSSUM – jedlé kvety
- Rúru rozohrejeme na 180 °C.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Postupne do bielkov zašľaháme preosiaty cukor.
- Znížime rýchlosť kuchynského robota a pomaly zašľaháme žĺtky zmiešané s vodou.
- Do zmesi pridáme preosiatu múku, lyofilizované čučoriedky, kypriaci prášok a zapracujeme.
- Pripravené cesto na korpus dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Dáme piecť približne na 15 minút.
- Mascarpone a cukor vyšľaháme do hladkého krému.
- Pridáme kokosové pyré, limetkovú šťavu aj kôru z 2 limetiek a zašľaháme do krému.
- Pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme do hustého, hladkého krému.
- Keď je korpus upečený, odstránime papier na pečenie a prenesieme ho na vlhkú utierku, kde ho zarolujeme do rolády a necháme takto vychladnúť.
- Vychladnutý korpus natrieme pripraveným krémom a zarolujeme do požadovaného vzhľadu.
- Roládu ozdobíme krémom pomocou cukrárskej špičky Wilton 2B po celej vrchnej časti.
- Dozdobíme jedlými kvetmi a limetkovou kôrou.