Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Gaštanové maškrty od Evky

Gaštanové maškrty od Evky

Popis

Vynikajúca chuť gaštanov spojená s osviežujúcimi ríbezľami, ideálna pochúťka.

Ingrediencie

Korpus:
  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 150 ml oleja
  • 2 ks vajec
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilínový cukor
  • 2 PL kakaa
  • 2 ČL červeného farbiva
Krém:
  • 500 g gaštanového pyré
  • 500 ml šľahačkovej smotany 33 %
Želé zložka:
  • 500 g čiernych ríbezlí
  • 1 balenie práškovej želatíny
  • 2 PL kryštálového cukru

Postup

  1. Na korpus: vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom, postupne pridávame mlieko, olej a červené farbivo.
  2. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto rovnomerne rozdelíme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 30 minút.
  3. Na krém: vyšľaháme smotanu na šľahanie s nastrúhaným gaštanovým pyré do tuha.
  4. Na želé zložku: čierne ríbezle, cukor a trošku vody dáme do panvice a rozvaríme. Rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko.
  5. Želatínu rozpustíme v troške vody a pridáme do prepasírovaných ríbezlí. Zmes zahrejeme, ale nevaríme.
  6. Želé vrstvu nalejeme na spodok pohárikov a necháme zatuhnúť. Po zatuhnutí pridáme vrstvu gaštanového krému.
  7. Do pohára vložíme vykrojenú časť korpusu podľa jeho tvaru. Postup vrstvenia opakujeme podľa fantázie, poháre ukončíme vrstvou gaštanového krému.
  8. Na záver do vrchnej vrstvy gaštanového pyré zapichneme vykrojené srdiečka z korpusu.
Korpus:
  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 150 ml oleja
  • 2 ks vajec
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilínový cukor
  • 2 PL kakaa
  • 2 ČL červeného farbiva
Krém:
  • 500 g gaštanového pyré
  • 500 ml šľahačkovej smotany 33 %
Želé zložka:
  • 500 g čiernych ríbezlí
  • 1 balenie práškovej želatíny
  • 2 PL kryštálového cukru
  1. Na korpus: vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom, postupne pridávame mlieko, olej a červené farbivo.
  2. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto rovnomerne rozdelíme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 30 minút.
  3. Na krém: vyšľaháme smotanu na šľahanie s nastrúhaným gaštanovým pyré do tuha.
  4. Na želé zložku: čierne ríbezle, cukor a trošku vody dáme do panvice a rozvaríme. Rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko.
  5. Želatínu rozpustíme v troške vody a pridáme do prepasírovaných ríbezlí. Zmes zahrejeme, ale nevaríme.
  6. Želé vrstvu nalejeme na spodok pohárikov a necháme zatuhnúť. Po zatuhnutí pridáme vrstvu gaštanového krému.
  7. Do pohára vložíme vykrojenú časť korpusu podľa jeho tvaru. Postup vrstvenia opakujeme podľa fantázie, poháre ukončíme vrstvou gaštanového krému.
  8. Na záver do vrchnej vrstvy gaštanového pyré zapichneme vykrojené srdiečka z korpusu.