Gaštanové maškrty od Evky
Popis
Vynikajúca chuť gaštanov spojená s osviežujúcimi ríbezľami, ideálna pochúťka.
Ingrediencie
Korpus:
- 300 g polohrubej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 250 ml mlieka
- 150 ml oleja
- 2 ks vajec
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilínový cukor
- 2 PL kakaa
- 2 ČL červeného farbiva
Krém:
- 500 g gaštanového pyré
- 500 ml šľahačkovej smotany 33 %
Želé zložka:
- 500 g čiernych ríbezlí
- 1 balenie práškovej želatíny
- 2 PL kryštálového cukru
Postup
- Na korpus: vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom, postupne pridávame mlieko, olej a červené farbivo.
- Pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto rovnomerne rozdelíme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 30 minút.
- Na krém: vyšľaháme smotanu na šľahanie s nastrúhaným gaštanovým pyré do tuha.
- Na želé zložku: čierne ríbezle, cukor a trošku vody dáme do panvice a rozvaríme. Rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko.
- Želatínu rozpustíme v troške vody a pridáme do prepasírovaných ríbezlí. Zmes zahrejeme, ale nevaríme.
- Želé vrstvu nalejeme na spodok pohárikov a necháme zatuhnúť. Po zatuhnutí pridáme vrstvu gaštanového krému.
- Do pohára vložíme vykrojenú časť korpusu podľa jeho tvaru. Postup vrstvenia opakujeme podľa fantázie, poháre ukončíme vrstvou gaštanového krému.
- Na záver do vrchnej vrstvy gaštanového pyré zapichneme vykrojené srdiečka z korpusu.
Korpus:
- 300 g polohrubej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 250 ml mlieka
- 150 ml oleja
- 2 ks vajec
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilínový cukor
- 2 PL kakaa
- 2 ČL červeného farbiva
Krém:
- 500 g gaštanového pyré
- 500 ml šľahačkovej smotany 33 %
Želé zložka:
- 500 g čiernych ríbezlí
- 1 balenie práškovej želatíny
- 2 PL kryštálového cukru
- Na korpus: vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom, postupne pridávame mlieko, olej a červené farbivo.
- Pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto rovnomerne rozdelíme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 30 minút.
- Na krém: vyšľaháme smotanu na šľahanie s nastrúhaným gaštanovým pyré do tuha.
- Na želé zložku: čierne ríbezle, cukor a trošku vody dáme do panvice a rozvaríme. Rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko.
- Želatínu rozpustíme v troške vody a pridáme do prepasírovaných ríbezlí. Zmes zahrejeme, ale nevaríme.
- Želé vrstvu nalejeme na spodok pohárikov a necháme zatuhnúť. Po zatuhnutí pridáme vrstvu gaštanového krému.
- Do pohára vložíme vykrojenú časť korpusu podľa jeho tvaru. Postup vrstvenia opakujeme podľa fantázie, poháre ukončíme vrstvou gaštanového krému.
- Na záver do vrchnej vrstvy gaštanového pyré zapichneme vykrojené srdiečka z korpusu.