Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Grécky podpecník od Martiny

Grécky podpecník od Martiny

Popis

Každý zrejme pozná klasický podpecník so slaninkou a bryndzou, ale ak obľubujete spojenie sladkej a slanej chute a stredomorskú kuchyňu, tak si určite zamilujete tento slnkom zaliaty podpecník z Grécka. To, čo mu vládne, sú čerstvé sladké figy, slaná feta a jemná slaninka pancetta. Celé ochutené gréckym jogurtom a kôprom.

Ingrediencie

Cesto
  • 180 ml teplého mlieka
  • 18 g čerstvého droždia
  • 1 ČL krupicového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 1 vajce
  • 1 PL sladu
  • 7 PL rozpusteného masla
  • masť na vymastenie plechu
Jogurtovo-fetový základ
  • 200 g fety
  • 200 g smotanového gréckeho jogurtu
  • čierne mleté korenie
  • drvené chilli
Obloženie
  • minimálne 13 plátkov pancetty
  • 7 ks čerstvých fíg (najlepšie fialových)
  • 70 g fety
  • 1 červená cibuľa
  • 5 vetvičiek čerstvého tymiánu
Dozdobenie
  • čerstvý kôpor
  • čerstvá pažítka

Postup

Ingrediencie

Cesto
  • 180 ml teplého mlieka
  • 18 g čerstvého droždia
  • 1 ČL krupicového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 1 vajce
  • 1 PL sladu
  • 7 PL rozpusteného masla
  • masť na vymastenie plechu
Jogurtovo-fetový základ
  • 200 g fety
  • 200 g smotanového gréckeho jogurtu
  • čierne mleté korenie
  • drvené chilli
Obloženie
  • minimálne 13 plátkov pancetty
  • 7 ks čerstvých fíg (najlepšie fialových)
  • 70 g fety
  • 1 červená cibuľa
  • 5 vetvičiek čerstvého tymiánu
Dozdobenie
  • čerstvý kôpor
  • čerstvá pažítka

Postup