Grécky podpecník od Martiny
Popis
Každý zrejme pozná klasický podpecník so slaninkou a bryndzou, ale ak obľubujete spojenie sladkej a slanej chute a stredomorskú kuchyňu, tak si určite zamilujete tento slnkom zaliaty podpecník z Grécka. To, čo mu vládne, sú čerstvé sladké figy, slaná feta a jemná slaninka pancetta. Celé ochutené gréckym jogurtom a kôprom.
Ingrediencie
Cesto
- 180 ml teplého mlieka
- 18 g čerstvého droždia
- 1 ČL krupicového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 200 g hladkej múky
- 1 ČL soli
- 1 vajce
- 1 PL sladu
- 7 PL rozpusteného masla
- masť na vymastenie plechu
Jogurtovo-fetový základ
- 200 g fety
- 200 g smotanového gréckeho jogurtu
- čierne mleté korenie
- drvené chilli
Obloženie
- minimálne 13 plátkov pancetty
- 7 ks čerstvých fíg (najlepšie fialových)
- 70 g fety
- 1 červená cibuľa
- 5 vetvičiek čerstvého tymiánu
Dozdobenie
- čerstvý kôpor
- čerstvá pažítka
Postup
Ingrediencie
Cesto
- 180 ml teplého mlieka
- 18 g čerstvého droždia
- 1 ČL krupicového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 200 g hladkej múky
- 1 ČL soli
- 1 vajce
- 1 PL sladu
- 7 PL rozpusteného masla
- masť na vymastenie plechu
Jogurtovo-fetový základ
- 200 g fety
- 200 g smotanového gréckeho jogurtu
- čierne mleté korenie
- drvené chilli
Obloženie
- minimálne 13 plátkov pancetty
- 7 ks čerstvých fíg (najlepšie fialových)
- 70 g fety
- 1 červená cibuľa
- 5 vetvičiek čerstvého tymiánu
Dozdobenie
- čerstvý kôpor
- čerstvá pažítka