Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Hororové makronky od Martiny

Hororové makronky od Martiny

Popis

Keď si spomeniem na niečo strašidelné, alebo hororové, tak sa mi s tým jednoznačne spája CHUCKY bábika, hlavná postava z hororového filmu Detská hra z obdobia môjho detstva. Požičali sme si ho kedysi aj so sestrou a kamoškami z videopožičovne a so strachom spolu pozerali.

Ingrediencie

Makrónky
  • 120 g vaječných bielkov
  • 110 g kryštálového cukru
  • 140 g mandľovej múky
  • 125 g práškového cukru
Marakujová ganache
  • 250 g šľahačkovej smotany 40 %
  • 80 g masla izbovej teploty
  • 20 g glukózového sirupu
  • 200 g bielej čokolády
  • 2 PL marakujovej pasty
  • štipka soli
  • lyofilizované lesné jahody

Postup

  1. Do hrnca dáme cca 200 ml vody. Do misky dáme bielka a kryštálový cukor. Misku položíme na hrniec s vodou a za neustáleho miešania zahrievame bielka s cukrom na 50°C.
  2. Keď majú bielka požadovanú teplotu, odstavíme a dáme šľahať do robota. Chvíľu šľaháme a po chvíli pridáme farbivo. Ďalej šľaháme do hustej peny.
  3. Mandľovú múku rozmixujeme spolu s práškovým cukrom v mixéri so sekacími nožmi.
  4. Do bielkov na 3 x zašľaháme mandľovú múku s cukrom. Miešame až do konzistencie tekutej lávy.
  5. Hmotu dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou a striekame na silikónovú podložku.
  6. Pomocou ihly alebo špáradla zbavíme cesto vzduchových bublín. Nezabudneme plechom poriadne pobúchať o stôl.
  7. Pečieme v rúre vyhriatej na 90 °C asi 6 minút, tak, že medzi dvierka vložíme kuchynskú utierku. Pečieme na spodnej mriežke v teplovzdušnej rúre.
  8. Potom teplotu zvýšime na 130 °C a pečieme asi 17 minút, už bez utierky.
  9. Necháme vychladnúť na podložke.
  10. Pripravíme marakujovú ganache. Mierne rozpustíme bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre. V malom hrnci zahrejeme šľahačkovú smotanu a glukózový sirup (pozor aby nevrel). Pridáme marakujovú pastu.Horúcu zmes nalejeme na 3x na bielu čokoládu. Miešame pomocou silikónovej stierky. Pridáme štipku soli. Vmiešame maslo izbovej teploty nakrájané na kocky.
  11. Prikryjeme fóliou a dáme zachladiť.
Makrónky
  • 120 g vaječných bielkov
  • 110 g kryštálového cukru
  • 140 g mandľovej múky
  • 125 g práškového cukru
Marakujová ganache
  • 250 g šľahačkovej smotany 40 %
  • 80 g masla izbovej teploty
  • 20 g glukózového sirupu
  • 200 g bielej čokolády
  • 2 PL marakujovej pasty
  • štipka soli
  • lyofilizované lesné jahody
  1. Do hrnca dáme cca 200 ml vody. Do misky dáme bielka a kryštálový cukor. Misku položíme na hrniec s vodou a za neustáleho miešania zahrievame bielka s cukrom na 50°C.
  2. Keď majú bielka požadovanú teplotu, odstavíme a dáme šľahať do robota. Chvíľu šľaháme a po chvíli pridáme farbivo. Ďalej šľaháme do hustej peny.
  3. Mandľovú múku rozmixujeme spolu s práškovým cukrom v mixéri so sekacími nožmi.
  4. Do bielkov na 3 x zašľaháme mandľovú múku s cukrom. Miešame až do konzistencie tekutej lávy.
  5. Hmotu dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou a striekame na silikónovú podložku.
  6. Pomocou ihly alebo špáradla zbavíme cesto vzduchových bublín. Nezabudneme plechom poriadne pobúchať o stôl.
  7. Pečieme v rúre vyhriatej na 90 °C asi 6 minút, tak, že medzi dvierka vložíme kuchynskú utierku. Pečieme na spodnej mriežke v teplovzdušnej rúre.
  8. Potom teplotu zvýšime na 130 °C a pečieme asi 17 minút, už bez utierky.
  9. Necháme vychladnúť na podložke.
  10. Pripravíme marakujovú ganache. Mierne rozpustíme bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre. V malom hrnci zahrejeme šľahačkovú smotanu a glukózový sirup (pozor aby nevrel). Pridáme marakujovú pastu.Horúcu zmes nalejeme na 3x na bielu čokoládu. Miešame pomocou silikónovej stierky. Pridáme štipku soli. Vmiešame maslo izbovej teploty nakrájané na kocky.
  11. Prikryjeme fóliou a dáme zachladiť.