Hororové makronky od Martiny
Popis
Keď si spomeniem na niečo strašidelné, alebo hororové, tak sa mi s tým jednoznačne spája CHUCKY bábika, hlavná postava z hororového filmu Detská hra z obdobia môjho detstva. Požičali sme si ho kedysi aj so sestrou a kamoškami z videopožičovne a so strachom spolu pozerali.
Ingrediencie
Makrónky
- 120 g vaječných bielkov
- 110 g kryštálového cukru
- 140 g mandľovej múky
- 125 g práškového cukru
Marakujová ganache
- 250 g šľahačkovej smotany 40 %
- 80 g masla izbovej teploty
- 20 g glukózového sirupu
- 200 g bielej čokolády
- 2 PL marakujovej pasty
- štipka soli
- lyofilizované lesné jahody
Postup
- Do hrnca dáme cca 200 ml vody. Do misky dáme bielka a kryštálový cukor. Misku položíme na hrniec s vodou a za neustáleho miešania zahrievame bielka s cukrom na 50°C.
- Keď majú bielka požadovanú teplotu, odstavíme a dáme šľahať do robota. Chvíľu šľaháme a po chvíli pridáme farbivo. Ďalej šľaháme do hustej peny.
- Mandľovú múku rozmixujeme spolu s práškovým cukrom v mixéri so sekacími nožmi.
- Do bielkov na 3 x zašľaháme mandľovú múku s cukrom. Miešame až do konzistencie tekutej lávy.
- Hmotu dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou a striekame na silikónovú podložku.
- Pomocou ihly alebo špáradla zbavíme cesto vzduchových bublín. Nezabudneme plechom poriadne pobúchať o stôl.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 90 °C asi 6 minút, tak, že medzi dvierka vložíme kuchynskú utierku. Pečieme na spodnej mriežke v teplovzdušnej rúre.
- Potom teplotu zvýšime na 130 °C a pečieme asi 17 minút, už bez utierky.
- Necháme vychladnúť na podložke.
- Pripravíme marakujovú ganache. Mierne rozpustíme bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre. V malom hrnci zahrejeme šľahačkovú smotanu a glukózový sirup (pozor aby nevrel). Pridáme marakujovú pastu.Horúcu zmes nalejeme na 3x na bielu čokoládu. Miešame pomocou silikónovej stierky. Pridáme štipku soli. Vmiešame maslo izbovej teploty nakrájané na kocky.
- Prikryjeme fóliou a dáme zachladiť.
Makrónky
- 120 g vaječných bielkov
- 110 g kryštálového cukru
- 140 g mandľovej múky
- 125 g práškového cukru
Marakujová ganache
- 250 g šľahačkovej smotany 40 %
- 80 g masla izbovej teploty
- 20 g glukózového sirupu
- 200 g bielej čokolády
- 2 PL marakujovej pasty
- štipka soli
- lyofilizované lesné jahody
- Do hrnca dáme cca 200 ml vody. Do misky dáme bielka a kryštálový cukor. Misku položíme na hrniec s vodou a za neustáleho miešania zahrievame bielka s cukrom na 50°C.
- Keď majú bielka požadovanú teplotu, odstavíme a dáme šľahať do robota. Chvíľu šľaháme a po chvíli pridáme farbivo. Ďalej šľaháme do hustej peny.
- Mandľovú múku rozmixujeme spolu s práškovým cukrom v mixéri so sekacími nožmi.
- Do bielkov na 3 x zašľaháme mandľovú múku s cukrom. Miešame až do konzistencie tekutej lávy.
- Hmotu dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou a striekame na silikónovú podložku.
- Pomocou ihly alebo špáradla zbavíme cesto vzduchových bublín. Nezabudneme plechom poriadne pobúchať o stôl.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 90 °C asi 6 minút, tak, že medzi dvierka vložíme kuchynskú utierku. Pečieme na spodnej mriežke v teplovzdušnej rúre.
- Potom teplotu zvýšime na 130 °C a pečieme asi 17 minút, už bez utierky.
- Necháme vychladnúť na podložke.
- Pripravíme marakujovú ganache. Mierne rozpustíme bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre. V malom hrnci zahrejeme šľahačkovú smotanu a glukózový sirup (pozor aby nevrel). Pridáme marakujovú pastu.Horúcu zmes nalejeme na 3x na bielu čokoládu. Miešame pomocou silikónovej stierky. Pridáme štipku soli. Vmiešame maslo izbovej teploty nakrájané na kocky.
- Prikryjeme fóliou a dáme zachladiť.