Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Kalorickejšie, sladšie, farebnejšie, ale rovnako záludné ako ich „bratranci“ špice. Pri indiánkach je dôležitý správne pripravený sneh, technika striekania štyroch vrstiev snehu a najmä odvaha!

Ingrediencie

Buflery
  • 90 g krupicového cukru
  • 90 g hladkej múky
  • 70 g bielkov
  • 50 g žĺtkov
  • ¼ ČL soli
Sneh
  • 200 g krupicového cukru
  • 50 g vody
  • 100 g bielkov
  • 40 g prášku z lyofilizovaných marakuje
  • šťava z polky citrónu
Dokončenie
  • 400 g marakujovej čokolády
  • 60 g kakaového masla
  • 5 g mletých zelených pistácií
  • 8 fialových sirôtiek

Postup

  1. Buflery - bielky, soľ a 60 g cukru vyšľaháme do peny. Žĺtky a 30 g cukru vyšľaháme tiež do peny. Obe peny zľahka spolu premiešame a pridáme preosiatu múku.
  2. Vzniknuté cesto dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou s priemerom 1 cm. Na plech s papierom na pečenie vytlačíme rovnako veľké piškóty široké 4 cm.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C na teplom vzduchu asi 13 až 16 minút. Necháme vychladnúť.
  4. Na prípravu snehu si navážime 100 g bielkov do misy robota a prišľaháme 70 g cukru a šťavu.
  5. Do menšieho hrnca dáme vodu a zvyšný krupicový cukor. Vložíme teplomer a začneme variť. Keď má rozvar cca 95 °C začneme šľahať bielky s citrónovou šťavou. Bielky potrebujeme mať predšľahané do polotuha.
  6. Pri teplote 118 °C odstavíme hrniec z ohňa a hneď prilievame na stredných otáčkach k predšľahaným bielkam.
  7. Zvýšime otáčky na maximum a šľaháme 5-7 minút, prestaneme šľahať tesne pred vychladnutím.
  8. Primiešame marakujový prášok.
  9. Hmotu nanášame na buflery okrúhlou špičkou 1,5 cm a necháme uschnúť a chvíľu zatuhnúť v chladničke.
  10. Čokoládu roztopíme s kakaovým maslom, vychladíme na 27-30 stupňov a namáčame do nej indiánky dole hlavou.
  11. Výška by mala byť 7 cm.
  12. Pred zatuhnutím posypte pistáciami a ozdobte jedlými sirôtkami.
Buflery
  • 90 g krupicového cukru
  • 90 g hladkej múky
  • 70 g bielkov
  • 50 g žĺtkov
  • ¼ ČL soli
Sneh
  • 200 g krupicového cukru
  • 50 g vody
  • 100 g bielkov
  • 40 g prášku z lyofilizovaných marakuje
  • šťava z polky citrónu
Dokončenie
  • 400 g marakujovej čokolády
  • 60 g kakaového masla
  • 5 g mletých zelených pistácií
  • 8 fialových sirôtiek
  1. Buflery - bielky, soľ a 60 g cukru vyšľaháme do peny. Žĺtky a 30 g cukru vyšľaháme tiež do peny. Obe peny zľahka spolu premiešame a pridáme preosiatu múku.
  2. Vzniknuté cesto dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou s priemerom 1 cm. Na plech s papierom na pečenie vytlačíme rovnako veľké piškóty široké 4 cm.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C na teplom vzduchu asi 13 až 16 minút. Necháme vychladnúť.
  4. Na prípravu snehu si navážime 100 g bielkov do misy robota a prišľaháme 70 g cukru a šťavu.
  5. Do menšieho hrnca dáme vodu a zvyšný krupicový cukor. Vložíme teplomer a začneme variť. Keď má rozvar cca 95 °C začneme šľahať bielky s citrónovou šťavou. Bielky potrebujeme mať predšľahané do polotuha.
  6. Pri teplote 118 °C odstavíme hrniec z ohňa a hneď prilievame na stredných otáčkach k predšľahaným bielkam.
  7. Zvýšime otáčky na maximum a šľaháme 5-7 minút, prestaneme šľahať tesne pred vychladnutím.
  8. Primiešame marakujový prášok.
  9. Hmotu nanášame na buflery okrúhlou špičkou 1,5 cm a necháme uschnúť a chvíľu zatuhnúť v chladničke.
  10. Čokoládu roztopíme s kakaovým maslom, vychladíme na 27-30 stupňov a namáčame do nej indiánky dole hlavou.
  11. Výška by mala byť 7 cm.
  12. Pred zatuhnutím posypte pistáciami a ozdobte jedlými sirôtkami.