Indiánky
Popis
Kalorickejšie, sladšie, farebnejšie, ale rovnako záludné ako ich „bratranci“ špice. Pri indiánkach je dôležitý správne pripravený sneh, technika striekania štyroch vrstiev snehu a najmä odvaha!
Ingrediencie
Buflery
- 90 g krupicového cukru
- 90 g hladkej múky
- 70 g bielkov
- 50 g žĺtkov
- ¼ ČL soli
Sneh
- 200 g krupicového cukru
- 50 g vody
- 100 g bielkov
- 40 g prášku z lyofilizovaných marakuje
- šťava z polky citrónu
Dokončenie
- 400 g marakujovej čokolády
- 60 g kakaového masla
- 5 g mletých zelených pistácií
- 8 fialových sirôtiek
Postup
- Buflery - bielky, soľ a 60 g cukru vyšľaháme do peny. Žĺtky a 30 g cukru vyšľaháme tiež do peny. Obe peny zľahka spolu premiešame a pridáme preosiatu múku.
- Vzniknuté cesto dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou s priemerom 1 cm. Na plech s papierom na pečenie vytlačíme rovnako veľké piškóty široké 4 cm.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C na teplom vzduchu asi 13 až 16 minút. Necháme vychladnúť.
- Na prípravu snehu si navážime 100 g bielkov do misy robota a prišľaháme 70 g cukru a šťavu.
- Do menšieho hrnca dáme vodu a zvyšný krupicový cukor. Vložíme teplomer a začneme variť. Keď má rozvar cca 95 °C začneme šľahať bielky s citrónovou šťavou. Bielky potrebujeme mať predšľahané do polotuha.
- Pri teplote 118 °C odstavíme hrniec z ohňa a hneď prilievame na stredných otáčkach k predšľahaným bielkam.
- Zvýšime otáčky na maximum a šľaháme 5-7 minút, prestaneme šľahať tesne pred vychladnutím.
- Primiešame marakujový prášok.
- Hmotu nanášame na buflery okrúhlou špičkou 1,5 cm a necháme uschnúť a chvíľu zatuhnúť v chladničke.
- Čokoládu roztopíme s kakaovým maslom, vychladíme na 27-30 stupňov a namáčame do nej indiánky dole hlavou.
- Výška by mala byť 7 cm.
- Pred zatuhnutím posypte pistáciami a ozdobte jedlými sirôtkami.
Buflery
- 90 g krupicového cukru
- 90 g hladkej múky
- 70 g bielkov
- 50 g žĺtkov
- ¼ ČL soli
Sneh
- 200 g krupicového cukru
- 50 g vody
- 100 g bielkov
- 40 g prášku z lyofilizovaných marakuje
- šťava z polky citrónu
Dokončenie
- 400 g marakujovej čokolády
- 60 g kakaového masla
- 5 g mletých zelených pistácií
- 8 fialových sirôtiek
- Buflery - bielky, soľ a 60 g cukru vyšľaháme do peny. Žĺtky a 30 g cukru vyšľaháme tiež do peny. Obe peny zľahka spolu premiešame a pridáme preosiatu múku.
- Vzniknuté cesto dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou s priemerom 1 cm. Na plech s papierom na pečenie vytlačíme rovnako veľké piškóty široké 4 cm.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C na teplom vzduchu asi 13 až 16 minút. Necháme vychladnúť.
- Na prípravu snehu si navážime 100 g bielkov do misy robota a prišľaháme 70 g cukru a šťavu.
- Do menšieho hrnca dáme vodu a zvyšný krupicový cukor. Vložíme teplomer a začneme variť. Keď má rozvar cca 95 °C začneme šľahať bielky s citrónovou šťavou. Bielky potrebujeme mať predšľahané do polotuha.
- Pri teplote 118 °C odstavíme hrniec z ohňa a hneď prilievame na stredných otáčkach k predšľahaným bielkam.
- Zvýšime otáčky na maximum a šľaháme 5-7 minút, prestaneme šľahať tesne pred vychladnutím.
- Primiešame marakujový prášok.
- Hmotu nanášame na buflery okrúhlou špičkou 1,5 cm a necháme uschnúť a chvíľu zatuhnúť v chladničke.
- Čokoládu roztopíme s kakaovým maslom, vychladíme na 27-30 stupňov a namáčame do nej indiánky dole hlavou.
- Výška by mala byť 7 cm.
- Pred zatuhnutím posypte pistáciami a ozdobte jedlými sirôtkami.