Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Jahodové srdce od Tonky

Jahodové srdce od Tonky

Popis

Súhra mandlí, jahôd a prosecca je čistá romantika. Je to valentínske srdce pre môjho manžela, ktorý stojí pri mne, zvláda aj moje nálady a poslušne umýva riady po pečení. Takto nejak vyzerajú naše romantické chvíle vo dvojici - trochu sladkého, jahody a bublinky.

Ingrediencie

Cesto
  • 1 hrnček masla
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 4 vajcia M
  • 1 a ½ hrnčeka mandľovej múky
  • ¼ hrnčeka krupice
  • 1 hrnček ricotty
  • 1 PL mascarpone
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • kôra z jedného citróna
  • šťava z polovice citróna
  • štipka soli
Krém
  • 1 a ½ hrnčeka mlieka
  • 1 pudingový prášok
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 a ¼ hrnčeka masla
  • 1/3 hrnčeka prosecca
Ozdoba
  • 25 kusov väčších jahôd
  • mäta
  • prosecco do pohárov

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C. Na veľký plech položíme papier na pečenie, ktorým obalíme zo spodnej strany ráfik v tvare srdca o priemere 32 cm.
  2. Na prípravu cesta si vyšľaháme zmäknuté maslo s polovicou cukru do peny. Postupne pridávame po jednom žĺtku, vanilkový extrakt, citrónovú kôru, mandľovú múku, krupicu, ricottu, mascarpone a nakoniec citrónovú šťavu. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov, druhú polovicu cukru a soľ. Takto pripravené cesto vylejeme do pripraveného ráfika.
  3. Pečieme 35-40 minút.
  4. Na krém si najprv uvaríme hustý puding z mlieka, pudingového prášku a cukru. Prikryjeme fóliou a necháme mierne zachladiť. Následne do pudingu zašľaháme prosecco a maslo.
  5. Na vychladený korpus nanesieme krém a úhľadne naukladáme na plátky nakrájané jahody.
  6. Podávame s vychladeným proseccom.
Cesto
  • 1 hrnček masla
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 4 vajcia M
  • 1 a ½ hrnčeka mandľovej múky
  • ¼ hrnčeka krupice
  • 1 hrnček ricotty
  • 1 PL mascarpone
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • kôra z jedného citróna
  • šťava z polovice citróna
  • štipka soli
Krém
  • 1 a ½ hrnčeka mlieka
  • 1 pudingový prášok
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 a ¼ hrnčeka masla
  • 1/3 hrnčeka prosecca
Ozdoba
  • 25 kusov väčších jahôd
  • mäta
  • prosecco do pohárov
  1. Rúru zohrejeme na 180 °C. Na veľký plech položíme papier na pečenie, ktorým obalíme zo spodnej strany ráfik v tvare srdca o priemere 32 cm.
  2. Na prípravu cesta si vyšľaháme zmäknuté maslo s polovicou cukru do peny. Postupne pridávame po jednom žĺtku, vanilkový extrakt, citrónovú kôru, mandľovú múku, krupicu, ricottu, mascarpone a nakoniec citrónovú šťavu. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov, druhú polovicu cukru a soľ. Takto pripravené cesto vylejeme do pripraveného ráfika.
  3. Pečieme 35-40 minút.
  4. Na krém si najprv uvaríme hustý puding z mlieka, pudingového prášku a cukru. Prikryjeme fóliou a necháme mierne zachladiť. Následne do pudingu zašľaháme prosecco a maslo.
  5. Na vychladený korpus nanesieme krém a úhľadne naukladáme na plátky nakrájané jahody.
  6. Podávame s vychladeným proseccom.