Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Piškótový korpus
  • 4 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g polohrubej múky
  • 35 g hrubej múky
  • 35 g oleja
  • 35 g vody
Maslový krém s lieskovo-orieškovou grilážou
  • 50 g kryštálového cukru
  • 250g plnotučného mlieka
  • 6 g vanilkového cukru
  • 10 g žĺtok
  • 200 g masla
  • 40 g pudingového prášku
  • 20 g rumu
  • 100 g lieskovo-oriešková griláž mletá
Jahodový džem s bazalkou
  • 300 g mrazených jahôd
  • 6 g čerstvej bazalky
  • 150 g želírovacieho cukru
  • Citrónová šťava z ½ citróna
Oriešková griláž
  • 80 g lieskových orieškov
  • 160 g kryštálového cukru
Dohotovenie
  • 600 g smotany na šľahanie 40 %

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s 1/3 preosiateho práškového cukru, pridáme olej a vodu.
  2. Bielky vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom.
  3. Obidve peny spolu zmiešame, pridáme preosiatu polohrubú aj hrubú múku.
  4. Rozotrieme plát veľkosti 25x25 cm a pri teplote 160°C (teplý vzduch) pečieme 25 – 30 minút.
  5. Krém - 2/3 mlieka, kryštálový cukor a vanilkový cukor dáme variť.
  6. V zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky a krémový prášok.
  7. Uvaríme základný krém (puding), ktorý za stáleho miešania vychladíme.
  8. Pridáme maslo a vyšľaháme hladký krém, ktorý dochutíme rumom a zomletou lieskovo orieškovou grilážou.
  9. Mrazené jahody zmiešame so želírovacím cukrom.
  10. Varíme, aby vznikol rôsol, potom odstavíme.
  11. Pridáme čerstvú bazalku, citrónovú šťavu a rozmixujeme.
  12. Cukor rozpustíme na karamel.
  13. Lieskové orechy opražíme a olúpeme.
  14. Vmiešame do karamelu, necháme vychladiť a zomelieme.
  15. Šľahačku vyšľaháme.
  16. Rozotrieme vyšľahanú šľahačku (300g).
  17. Zvyšnú šľahačku nastriekame po nakrájaní na kocky.
  18. Ozdobíme grilážou a karamelom.
Piškótový korpus
  • 4 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g polohrubej múky
  • 35 g hrubej múky
  • 35 g oleja
  • 35 g vody
Maslový krém s lieskovo-orieškovou grilážou
  • 50 g kryštálového cukru
  • 250g plnotučného mlieka
  • 6 g vanilkového cukru
  • 10 g žĺtok
  • 200 g masla
  • 40 g pudingového prášku
  • 20 g rumu
  • 100 g lieskovo-oriešková griláž mletá
Jahodový džem s bazalkou
  • 300 g mrazených jahôd
  • 6 g čerstvej bazalky
  • 150 g želírovacieho cukru
  • Citrónová šťava z ½ citróna
Oriešková griláž
  • 80 g lieskových orieškov
  • 160 g kryštálového cukru
Dohotovenie
  • 600 g smotany na šľahanie 40 %
  1. Žĺtky vyšľaháme s 1/3 preosiateho práškového cukru, pridáme olej a vodu.
  2. Bielky vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom.
  3. Obidve peny spolu zmiešame, pridáme preosiatu polohrubú aj hrubú múku.
  4. Rozotrieme plát veľkosti 25x25 cm a pri teplote 160°C (teplý vzduch) pečieme 25 – 30 minút.
  5. Krém - 2/3 mlieka, kryštálový cukor a vanilkový cukor dáme variť.
  6. V zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky a krémový prášok.
  7. Uvaríme základný krém (puding), ktorý za stáleho miešania vychladíme.
  8. Pridáme maslo a vyšľaháme hladký krém, ktorý dochutíme rumom a zomletou lieskovo orieškovou grilážou.
  9. Mrazené jahody zmiešame so želírovacím cukrom.
  10. Varíme, aby vznikol rôsol, potom odstavíme.
  11. Pridáme čerstvú bazalku, citrónovú šťavu a rozmixujeme.
  12. Cukor rozpustíme na karamel.
  13. Lieskové orechy opražíme a olúpeme.
  14. Vmiešame do karamelu, necháme vychladiť a zomelieme.
  15. Šľahačku vyšľaháme.
  16. Rozotrieme vyšľahanú šľahačku (300g).
  17. Zvyšnú šľahačku nastriekame po nakrájaní na kocky.
  18. Ozdobíme grilážou a karamelom.