Ingrediencie
Piškótový korpus
- 4 vajcia
- 80 g práškového cukru
- 80 g polohrubej múky
- 35 g hrubej múky
- 35 g oleja
- 35 g vody
Maslový krém s lieskovo-orieškovou grilážou
- 50 g kryštálového cukru
- 250g plnotučného mlieka
- 6 g vanilkového cukru
- 10 g žĺtok
- 200 g masla
- 40 g pudingového prášku
- 20 g rumu
- 100 g lieskovo-oriešková griláž mletá
Jahodový džem s bazalkou
- 300 g mrazených jahôd
- 6 g čerstvej bazalky
- 150 g želírovacieho cukru
- Citrónová šťava z ½ citróna
Oriešková griláž
- 80 g lieskových orieškov
- 160 g kryštálového cukru
Dohotovenie
- 600 g smotany na šľahanie 40 %
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s 1/3 preosiateho práškového cukru, pridáme olej a vodu.
- Bielky vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom.
- Obidve peny spolu zmiešame, pridáme preosiatu polohrubú aj hrubú múku.
- Rozotrieme plát veľkosti 25x25 cm a pri teplote 160°C (teplý vzduch) pečieme 25 – 30 minút.
- Krém - 2/3 mlieka, kryštálový cukor a vanilkový cukor dáme variť.
- V zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky a krémový prášok.
- Uvaríme základný krém (puding), ktorý za stáleho miešania vychladíme.
- Pridáme maslo a vyšľaháme hladký krém, ktorý dochutíme rumom a zomletou lieskovo orieškovou grilážou.
- Mrazené jahody zmiešame so želírovacím cukrom.
- Varíme, aby vznikol rôsol, potom odstavíme.
- Pridáme čerstvú bazalku, citrónovú šťavu a rozmixujeme.
- Cukor rozpustíme na karamel.
- Lieskové orechy opražíme a olúpeme.
- Vmiešame do karamelu, necháme vychladiť a zomelieme.
- Šľahačku vyšľaháme.
- Rozotrieme vyšľahanú šľahačku (300g).
- Zvyšnú šľahačku nastriekame po nakrájaní na kocky.
- Ozdobíme grilážou a karamelom.
Piškótový korpus
- 4 vajcia
- 80 g práškového cukru
- 80 g polohrubej múky
- 35 g hrubej múky
- 35 g oleja
- 35 g vody
Maslový krém s lieskovo-orieškovou grilážou
- 50 g kryštálového cukru
- 250g plnotučného mlieka
- 6 g vanilkového cukru
- 10 g žĺtok
- 200 g masla
- 40 g pudingového prášku
- 20 g rumu
- 100 g lieskovo-oriešková griláž mletá
Jahodový džem s bazalkou
- 300 g mrazených jahôd
- 6 g čerstvej bazalky
- 150 g želírovacieho cukru
- Citrónová šťava z ½ citróna
Oriešková griláž
- 80 g lieskových orieškov
- 160 g kryštálového cukru
Dohotovenie
- 600 g smotany na šľahanie 40 %
- Žĺtky vyšľaháme s 1/3 preosiateho práškového cukru, pridáme olej a vodu.
- Bielky vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom.
- Obidve peny spolu zmiešame, pridáme preosiatu polohrubú aj hrubú múku.
- Rozotrieme plát veľkosti 25x25 cm a pri teplote 160°C (teplý vzduch) pečieme 25 – 30 minút.
- Krém - 2/3 mlieka, kryštálový cukor a vanilkový cukor dáme variť.
- V zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky a krémový prášok.
- Uvaríme základný krém (puding), ktorý za stáleho miešania vychladíme.
- Pridáme maslo a vyšľaháme hladký krém, ktorý dochutíme rumom a zomletou lieskovo orieškovou grilážou.
- Mrazené jahody zmiešame so želírovacím cukrom.
- Varíme, aby vznikol rôsol, potom odstavíme.
- Pridáme čerstvú bazalku, citrónovú šťavu a rozmixujeme.
- Cukor rozpustíme na karamel.
- Lieskové orechy opražíme a olúpeme.
- Vmiešame do karamelu, necháme vychladiť a zomelieme.
- Šľahačku vyšľaháme.
- Rozotrieme vyšľahanú šľahačku (300g).
- Zvyšnú šľahačku nastriekame po nakrájaní na kocky.
- Ozdobíme grilážou a karamelom.