Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Kávová roláda podľa Evy

Kávová roláda podľa Evy

Popis

Túto roládu som upiekla pre mojich anjelov strážnych... sú to ľudia, ktorí vždy pri mne stáli, ktorí verili vo mňa, aj keď som si ja sama neverila, ktorí ma stále podporovali v tom, čo robím a vďaka ktorým som dnes tu. Menovite... úžasná Matulka, najlepšia vedúca Zuzka, najšikovnejšia kaderníčka Betka a vy ostatní, vy viete, ktorí ste to... ďakujem, bez vás by som to nedala...

Ingrediencie

Cesto
  • 80 g marcipánu
  • 10 g rozpustnej kávy
  • 4 ks vajcia
  • 40 g kryštálového cukru
  • 2 PL oleja
  • 90 g hladkej múky
  • 40 ml likéru s mandľovou príchuťou
Plnka
  • 250 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 250 g mascarpone
  • 250 g maliny
  • 50 ml vaječného likéru
  • 80 g marcipánu na ozdobu

Postup

  1. Marcipán nastrúhame, kávu rozpustíme v dvoch PL horúcej vody. Vajcia vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom a marcipánom.
  2. Prilejeme olej, kávu a premiešame. Nakoniec vmiešame múku a likér. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút.
  3. Po upečení ešte teplé cesto stočíme a necháme vychladnúť.
  4. Vymiešame hladký krém zo smotany a vanilínového cukru, pridáme mascarpone a vaječný likér.
  5. Vychladnutú roládu opatrne roztočíme, odstránime papier na pečenie, vložíme ju do formy a naplníme krémom a malinami.
  6. Necháme zachladiť. Po zatuhnutí vyberieme z formy a ozdobíme zvyšným marcipánom.
Cesto
  • 80 g marcipánu
  • 10 g rozpustnej kávy
  • 4 ks vajcia
  • 40 g kryštálového cukru
  • 2 PL oleja
  • 90 g hladkej múky
  • 40 ml likéru s mandľovou príchuťou
Plnka
  • 250 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 250 g mascarpone
  • 250 g maliny
  • 50 ml vaječného likéru
  • 80 g marcipánu na ozdobu
  1. Marcipán nastrúhame, kávu rozpustíme v dvoch PL horúcej vody. Vajcia vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom a marcipánom.
  2. Prilejeme olej, kávu a premiešame. Nakoniec vmiešame múku a likér. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút.
  3. Po upečení ešte teplé cesto stočíme a necháme vychladnúť.
  4. Vymiešame hladký krém zo smotany a vanilínového cukru, pridáme mascarpone a vaječný likér.
  5. Vychladnutú roládu opatrne roztočíme, odstránime papier na pečenie, vložíme ju do formy a naplníme krémom a malinami.
  6. Necháme zachladiť. Po zatuhnutí vyberieme z formy a ozdobíme zvyšným marcipánom.