Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Kokosové ovečky od Tinky

Kokosové ovečky od Tinky

Popis

Recept na túto roládu vznikol z požiadavky môjho brata, ktorý bol vždy veľmi vyberavý v jedle a mal len zopár obľúbených jedál a koláčov. Dokonca aj suroviny, z ktorých sme varili a piekli, museli prejsť jeho čuchovou kontrolou zameranou čisto na produkty najvyššej kvality. Na milosť zobral kokos, a tak sme sa mu snažili upiecť koláč, ktorý by plnohodnotne zodpovedal jeho požiadavkám.

Ingrediencie

Korpus
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 dcl vody (cukor skaramelizovať a rozvariť s vodou, nechať vychladnúť)
  • 5 celých vajec (veľkosť M)
  • 100 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 250 g polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • 50 g mletých vlašských orechov
Poleva
  • 10 PL mlieka
  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 35 g kakaa
Plnka
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 2 dcl mlieka
  • 1 salko
  • 200 g masla 82 %
Ozdoba
  • 100 g rozpustenej čokolády 54 %
  • strúhaný kokos

Postup

Postup
  1. 150 g kryštálového cukru skaramelizujeme a rozvaríme s 2 dcl vody na sirup, necháme vychladnúť.
  2. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli. Postupne pridáme vychladnutý karamel, polohrubú múku s práškom do pečiva a mleté orechy.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie a upečieme korpus pri 180 °C cca 20 minút. Po vytiahnutí z rúry zrolujeme na roládu aj s papierom.
  4. Pripravíme si polevu z mlieka, masla, cukru a kakaa uvaríme hustý sirup a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si plnku z mlieka a strúhaného kokosu. Zohrejeme, aby vznikla tuhšia hmota, necháme vychladnúť.
  6. Maslo vyšľaháme so salkom a pridáme vychladnutú kokosovú zmes.
  7. Vychladnutý korpus vystrieme, navlhčíme kakaovým sirupom a rovnomerne natrieme kokosovú plnku.
  8. Stočíme do rolády a ozdobíme strúhaným kokosom a karamelovými ozdobami.
Korpus
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 dcl vody (cukor skaramelizovať a rozvariť s vodou, nechať vychladnúť)
  • 5 celých vajec (veľkosť M)
  • 100 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 250 g polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • 50 g mletých vlašských orechov
Poleva
  • 10 PL mlieka
  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 35 g kakaa
Plnka
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 2 dcl mlieka
  • 1 salko
  • 200 g masla 82 %
Ozdoba
  • 100 g rozpustenej čokolády 54 %
  • strúhaný kokos
Postup
  1. 150 g kryštálového cukru skaramelizujeme a rozvaríme s 2 dcl vody na sirup, necháme vychladnúť.
  2. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli. Postupne pridáme vychladnutý karamel, polohrubú múku s práškom do pečiva a mleté orechy.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie a upečieme korpus pri 180 °C cca 20 minút. Po vytiahnutí z rúry zrolujeme na roládu aj s papierom.
  4. Pripravíme si polevu z mlieka, masla, cukru a kakaa uvaríme hustý sirup a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si plnku z mlieka a strúhaného kokosu. Zohrejeme, aby vznikla tuhšia hmota, necháme vychladnúť.
  6. Maslo vyšľaháme so salkom a pridáme vychladnutú kokosovú zmes.
  7. Vychladnutý korpus vystrieme, navlhčíme kakaovým sirupom a rovnomerne natrieme kokosovú plnku.
  8. Stočíme do rolády a ozdobíme strúhaným kokosom a karamelovými ozdobami.