Krabička s hríbikmi od Elizabeth
Popis
Pusinkové bomby boli pre mňa celkom zaujímavou výzvou, kde som dlhšie rozmýšľala, čo zvolím ako prekvapenie. Nakoniec ma napadli hríbiky. Základ som zvolila medovú škatuľku a následne na to som zvolila pusinkové bomby, aby to bolo rôznorodé. Farebne som zvolila pusinky v zelenej, modrej, bielej a hnedej farbe.
Ingrediencie
Pusinky
- 200 g bielok
- 200 g kryštálového cukru
- 5 ml citrónovej šťavy
Medová škatuľka
- 500 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 60 g masla
- 1 ks žĺtok
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 150 g medu
- 0,5 g muškátového orechu
- 0,5 g klinčeka
- 0,5 g škorice
- 10 g kardamonu
- 0,5 prášku do pečiva
Hríbiky z pudingového cesta
- 1 ks vajíčko
- 3 balíčky pudingu s príchuťou banánu
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
Cukrová polevá
- 1 ks bielok
- 200 g práškového cukru
- 10 ml citrónovej šťavy
Postup
- Do hrnca dáme prehriať med, cukor, maslo, a neskôr aj vajcia, nakoniec sódu.
- Zvlášť v miske premiešame múku, prášok do pečiva a korenia.
- Zmes vlejeme do múčnej a zamiešame cesto, necháme odležať ideálne cez noc. Potom cesto rozvaľkáme pomocou šablóny a vykrojíme diely na krabičky.
- Vykrojíme 4 štvorcové steny, vrch a spodok obdĺžnikového tvaru.
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Cesto týchto medových častí poukladáme na plech a pečieme 10-15 minút, potom dáme vychladnúť.
- Následne časti pospájame vyšľahaným bielkom s práškovým cukrom (šľaháme asi 10 minút).
- Hotové pusinky prilepíme na steny s vyšľahaným bielkom.
- Vnútri ako prekvapenie pripravíme hríbiky z pudingového cesta.
- Suroviny na pusinky šľaháme nad parou, keď teplota dosiahne 60 °C, presunieme bielka do mixéra a šľaháme takmer 7 minút.
- Rúru predhrejeme na 180 °C, snehom naplníme zdobiace vrecko a na plech vytláčame pusinky ľubovoľnej veľkosti. Pusinky sušíme asi 1,5 hodiny, opakujeme trikrát (tri várky).
- Zo surovín na hríbiky vypracujeme cesto a necháme ho odležať aspoň polhodinu.
- Vykrojíme hríbiky a pečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.
- Po vychladnutí dozdobíme nôžky čokoládou, namočíme ich do bielkovej glazúry a maku, hlavičky hríbikov do rozpustenej čokolády.
- Keď sú hríbiky suché, poukladáme ich do vnútra pusinkovej krabičky.
Pusinky
- 200 g bielok
- 200 g kryštálového cukru
- 5 ml citrónovej šťavy
Medová škatuľka
- 500 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 60 g masla
- 1 ks žĺtok
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 150 g medu
- 0,5 g muškátového orechu
- 0,5 g klinčeka
- 0,5 g škorice
- 10 g kardamonu
- 0,5 prášku do pečiva
Hríbiky z pudingového cesta
- 1 ks vajíčko
- 3 balíčky pudingu s príchuťou banánu
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
Cukrová polevá
- 1 ks bielok
- 200 g práškového cukru
- 10 ml citrónovej šťavy
- Do hrnca dáme prehriať med, cukor, maslo, a neskôr aj vajcia, nakoniec sódu.
- Zvlášť v miske premiešame múku, prášok do pečiva a korenia.
- Zmes vlejeme do múčnej a zamiešame cesto, necháme odležať ideálne cez noc. Potom cesto rozvaľkáme pomocou šablóny a vykrojíme diely na krabičky.
- Vykrojíme 4 štvorcové steny, vrch a spodok obdĺžnikového tvaru.
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Cesto týchto medových častí poukladáme na plech a pečieme 10-15 minút, potom dáme vychladnúť.
- Následne časti pospájame vyšľahaným bielkom s práškovým cukrom (šľaháme asi 10 minút).
- Hotové pusinky prilepíme na steny s vyšľahaným bielkom.
- Vnútri ako prekvapenie pripravíme hríbiky z pudingového cesta.
- Suroviny na pusinky šľaháme nad parou, keď teplota dosiahne 60 °C, presunieme bielka do mixéra a šľaháme takmer 7 minút.
- Rúru predhrejeme na 180 °C, snehom naplníme zdobiace vrecko a na plech vytláčame pusinky ľubovoľnej veľkosti. Pusinky sušíme asi 1,5 hodiny, opakujeme trikrát (tri várky).
- Zo surovín na hríbiky vypracujeme cesto a necháme ho odležať aspoň polhodinu.
- Vykrojíme hríbiky a pečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.
- Po vychladnutí dozdobíme nôžky čokoládou, namočíme ich do bielkovej glazúry a maku, hlavičky hríbikov do rozpustenej čokolády.
- Keď sú hríbiky suché, poukladáme ich do vnútra pusinkovej krabičky.