Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Krabička s hríbikmi od Elizabeth

Krabička s hríbikmi od Elizabeth

Popis

Pusinkové bomby boli pre mňa celkom zaujímavou výzvou, kde som dlhšie rozmýšľala, čo zvolím ako prekvapenie. Nakoniec ma napadli hríbiky. Základ som zvolila medovú škatuľku a následne na to som zvolila pusinkové bomby, aby to bolo rôznorodé. Farebne som zvolila pusinky v zelenej, modrej, bielej a hnedej farbe.

Ingrediencie

Pusinky
  • 200 g bielok
  • 200 g kryštálového cukru
  • 5 ml citrónovej šťavy
Medová škatuľka
  • 500 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 60 g masla
  • 1 ks žĺtok
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 150 g medu
  • 0,5 g muškátového orechu
  • 0,5 g klinčeka
  • 0,5 g škorice
  • 10 g kardamonu
  • 0,5 prášku do pečiva
Hríbiky z pudingového cesta
  • 1 ks vajíčko
  • 3 balíčky pudingu s príchuťou banánu
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 100 g práškového cukru
Cukrová polevá
  • 1 ks bielok
  • 200 g práškového cukru
  • 10 ml citrónovej šťavy

Postup

  1. Do hrnca dáme prehriať med, cukor, maslo, a neskôr aj vajcia, nakoniec sódu.
  2. Zvlášť v miske premiešame múku, prášok do pečiva a korenia.
  3. Zmes vlejeme do múčnej a zamiešame cesto, necháme odležať ideálne cez noc. Potom cesto rozvaľkáme pomocou šablóny a vykrojíme diely na krabičky.
  4. Vykrojíme 4 štvorcové steny, vrch a spodok obdĺžnikového tvaru.
  5. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  6. Cesto týchto medových častí poukladáme na plech a pečieme 10-15 minút, potom dáme vychladnúť.
  7. Následne časti pospájame vyšľahaným bielkom s práškovým cukrom (šľaháme asi 10 minút).
  8. Hotové pusinky prilepíme na steny s vyšľahaným bielkom.
  9. Vnútri ako prekvapenie pripravíme hríbiky z pudingového cesta.
  10. Suroviny na pusinky šľaháme nad parou, keď teplota dosiahne 60 °C, presunieme bielka do mixéra a šľaháme takmer 7 minút.
  11. Rúru predhrejeme na 180 °C, snehom naplníme zdobiace vrecko a na plech vytláčame pusinky ľubovoľnej veľkosti. Pusinky sušíme asi 1,5 hodiny, opakujeme trikrát (tri várky).
  12. Zo surovín na hríbiky vypracujeme cesto a necháme ho odležať aspoň polhodinu.
  13. Vykrojíme hríbiky a pečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.
  14. Po vychladnutí dozdobíme nôžky čokoládou, namočíme ich do bielkovej glazúry a maku, hlavičky hríbikov do rozpustenej čokolády.
  15. Keď sú hríbiky suché, poukladáme ich do vnútra pusinkovej krabičky.
Pusinky
  • 200 g bielok
  • 200 g kryštálového cukru
  • 5 ml citrónovej šťavy
Medová škatuľka
  • 500 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 60 g masla
  • 1 ks žĺtok
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 150 g medu
  • 0,5 g muškátového orechu
  • 0,5 g klinčeka
  • 0,5 g škorice
  • 10 g kardamonu
  • 0,5 prášku do pečiva
Hríbiky z pudingového cesta
  • 1 ks vajíčko
  • 3 balíčky pudingu s príchuťou banánu
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 100 g práškového cukru
Cukrová polevá
  • 1 ks bielok
  • 200 g práškového cukru
  • 10 ml citrónovej šťavy
  1. Do hrnca dáme prehriať med, cukor, maslo, a neskôr aj vajcia, nakoniec sódu.
  2. Zvlášť v miske premiešame múku, prášok do pečiva a korenia.
  3. Zmes vlejeme do múčnej a zamiešame cesto, necháme odležať ideálne cez noc. Potom cesto rozvaľkáme pomocou šablóny a vykrojíme diely na krabičky.
  4. Vykrojíme 4 štvorcové steny, vrch a spodok obdĺžnikového tvaru.
  5. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  6. Cesto týchto medových častí poukladáme na plech a pečieme 10-15 minút, potom dáme vychladnúť.
  7. Následne časti pospájame vyšľahaným bielkom s práškovým cukrom (šľaháme asi 10 minút).
  8. Hotové pusinky prilepíme na steny s vyšľahaným bielkom.
  9. Vnútri ako prekvapenie pripravíme hríbiky z pudingového cesta.
  10. Suroviny na pusinky šľaháme nad parou, keď teplota dosiahne 60 °C, presunieme bielka do mixéra a šľaháme takmer 7 minút.
  11. Rúru predhrejeme na 180 °C, snehom naplníme zdobiace vrecko a na plech vytláčame pusinky ľubovoľnej veľkosti. Pusinky sušíme asi 1,5 hodiny, opakujeme trikrát (tri várky).
  12. Zo surovín na hríbiky vypracujeme cesto a necháme ho odležať aspoň polhodinu.
  13. Vykrojíme hríbiky a pečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.
  14. Po vychladnutí dozdobíme nôžky čokoládou, namočíme ich do bielkovej glazúry a maku, hlavičky hríbikov do rozpustenej čokolády.
  15. Keď sú hríbiky suché, poukladáme ich do vnútra pusinkovej krabičky.