Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Kvetináč so sukulentmi od Janky

Kvetináč so sukulentmi od Janky

Popis

Milujem kvety, no najväčším problémom je, že ich neviem pestovať a najlepšie sa u nás darí kaktusom a sukulentom.

Ingrediencie

matcha korpus na plech:
  • 8 ks vajec
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 PL matcha prášku
  • 7 PL hladkej múky
  • 7 PL polohrubej múky
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 2 PL oleja
  • 2 PL vody
  • 1 balíček kypriaceho prášku na pečenie
vanilkové korpusy do formy:
  • 6 vajec
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 2 PL vody
  • 1 PL oleja
  • 6 PL hladkej múky
  • 6 PL polohrubej múky
malinový džem:
  • 500 g mrazených malín
  • 300 g želírovacieho cukru 2:1
limetkový krém:
  • 1,5 l mlieka
  • 4 limetky
  • 1 citrón
  • 4 Zlaté klasy (160 g)
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 800 g masla
  • 6 PL práškového cukru
kompletizácia:
  • 400 g čerstvých malín
  • 150 g pistácií
  • 200 g mandle v šupke
  • 400 g bielej čokolády
  • Saracino modelovacia hmota 700 g (farby: červená, žltá, zelená - 3 odtiene)
  • Ryžové tenké rezance
  • Smartflex miela poťahovacia hmota 1000 g
  • 100 g nasekaných pistácií natural
  • Zemiakový škrob na prácu s modelovacou hmotou

Postup

  1. Začneme limetkovým pudingom. Limetky a citrón si umyjeme a nastrúhame vrchnú kôru. Do hrnca dáme mlieko, zlaté klasy, cukor a kôru. Začneme zahrievať. Keď sa nám začína robiť puding, pridáme postupne šťavu. Miešame, až kým nevznikne tuhý puding. Necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si veľký plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie, a predhrejeme rúru na 180°C. Na matcha korpus bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. K bielkam pridáme preosiatu múku, matcha prášok a kypriaci prášok. Jemne premiešame a vylejeme na plech. Po upečení z plátu vyrežeme 4 kruhy.
  3. Pripravíme vanilkový korpus. Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Počas šľahania zmiešame žĺtka, olej a vodu. K bielkam pridáme múku a kypriaci prášok, jemne premiešame. Pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút.
  4. Na malinový džem zmiešame želírovací cukor a maliny v hrnci, zahrejeme a necháme vychladiť.
  5. Pistácie opečieme na plechu alebo panvici, následne nasekáme.
  6. Na limetkový krém rozšľaháme vychladnutý puding. Maslo a cukor vymiešame do krému a postupne pridávame puding.
  7. Pripravíme si 4 matcha korpusy a 2 vanilkové korpusy, malinový džem, maliny a limetkový krém. Korpusy skladáme v poradí: 2x matcha, 2x vanilkový, 2x matcha.
  8. Prvý korpus potrieme džemom, nanesieme krém a posypeme pistáciami. Opakujeme postup so zvyšnými korpusmi a malinami. Poslednú vrstvu krému nezdobíme malinami, len pistáciami. Spevníme tortu špajlami a necháme zatuhnúť.
  9. Vytvarujeme sukulenty z modelovacej hmoty a ryžových rezancov.
  10. Tortu obtrieme zvyšným krémom a dáme do chladničky.
  11. Tortu poťahujeme bielou hmotou a premiestnime na stojan. Mandľami a pistáciami nasypeme vrch "kvetináča".
  12. Sukulenty a kaktusy pripevníme na tortu pomocou čokolády a špajlí, necháme zatuhnúť.
matcha korpus na plech:
  • 8 ks vajec
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 PL matcha prášku
  • 7 PL hladkej múky
  • 7 PL polohrubej múky
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 2 PL oleja
  • 2 PL vody
  • 1 balíček kypriaceho prášku na pečenie
vanilkové korpusy do formy:
  • 6 vajec
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 2 PL vody
  • 1 PL oleja
  • 6 PL hladkej múky
  • 6 PL polohrubej múky
malinový džem:
  • 500 g mrazených malín
  • 300 g želírovacieho cukru 2:1
limetkový krém:
  • 1,5 l mlieka
  • 4 limetky
  • 1 citrón
  • 4 Zlaté klasy (160 g)
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 800 g masla
  • 6 PL práškového cukru
kompletizácia:
  • 400 g čerstvých malín
  • 150 g pistácií
  • 200 g mandle v šupke
  • 400 g bielej čokolády
  • Saracino modelovacia hmota 700 g (farby: červená, žltá, zelená - 3 odtiene)
  • Ryžové tenké rezance
  • Smartflex miela poťahovacia hmota 1000 g
  • 100 g nasekaných pistácií natural
  • Zemiakový škrob na prácu s modelovacou hmotou
  1. Začneme limetkovým pudingom. Limetky a citrón si umyjeme a nastrúhame vrchnú kôru. Do hrnca dáme mlieko, zlaté klasy, cukor a kôru. Začneme zahrievať. Keď sa nám začína robiť puding, pridáme postupne šťavu. Miešame, až kým nevznikne tuhý puding. Necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si veľký plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie, a predhrejeme rúru na 180°C. Na matcha korpus bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. K bielkam pridáme preosiatu múku, matcha prášok a kypriaci prášok. Jemne premiešame a vylejeme na plech. Po upečení z plátu vyrežeme 4 kruhy.
  3. Pripravíme vanilkový korpus. Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Počas šľahania zmiešame žĺtka, olej a vodu. K bielkam pridáme múku a kypriaci prášok, jemne premiešame. Pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút.
  4. Na malinový džem zmiešame želírovací cukor a maliny v hrnci, zahrejeme a necháme vychladiť.
  5. Pistácie opečieme na plechu alebo panvici, následne nasekáme.
  6. Na limetkový krém rozšľaháme vychladnutý puding. Maslo a cukor vymiešame do krému a postupne pridávame puding.
  7. Pripravíme si 4 matcha korpusy a 2 vanilkové korpusy, malinový džem, maliny a limetkový krém. Korpusy skladáme v poradí: 2x matcha, 2x vanilkový, 2x matcha.
  8. Prvý korpus potrieme džemom, nanesieme krém a posypeme pistáciami. Opakujeme postup so zvyšnými korpusmi a malinami. Poslednú vrstvu krému nezdobíme malinami, len pistáciami. Spevníme tortu špajlami a necháme zatuhnúť.
  9. Vytvarujeme sukulenty z modelovacej hmoty a ryžových rezancov.
  10. Tortu obtrieme zvyšným krémom a dáme do chladničky.
  11. Tortu poťahujeme bielou hmotou a premiestnime na stojan. Mandľami a pistáciami nasypeme vrch "kvetináča".
  12. Sukulenty a kaktusy pripevníme na tortu pomocou čokolády a špajlí, necháme zatuhnúť.