Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Lievancová veža Hello Kitty od Martiny

Lievancová veža Hello Kitty od Martiny

Popis

Ružové lievance s jahodovo-dračím coulis a krémom na spájanie sú dokonalou kombináciou jemnej sladkosti a krémovej konzistencie. Kreslené lievance navyše prinášajú zábavu pri pečení a krásny vizuálny efekt.

Ingrediencie

Ružové lievance
  • 150 g hladkej múky
  • 50 g polohrubej múky
  • 50 g mandľovej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 3 PL lyofilizovaného dračieho ovocia
  • 4-5 PL kryštálového cukru
  • 1/4 ČL soli
  • 1 kokosovéo mlieko (400 ml)
  • 1 vajce
  • 2 PL oleja
  • 1/2 PL vanilkovej esencie
Jahodovo-dračie coulis – poleva
  • 350 g jahodového pyré
  • 60 g kryštálového cukru
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 5 PL lyofilizovaného dračieho ovocia
Krém na spájanie lievancov
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany 40%
  • 1 ČL mletej vanilky
  • 3 ks vanilkový cukor bourbon
Kreslené lievance
  • 45 g bielok
  • 1/4 ČL soli
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • 100 g hladkej múky
  • 25 g polohrubej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku

Postup

  1. Na ružové lievance zmiešame mokré suroviny s cukrom v mixéri. Prelejeme do misy a pridáme preosiate suché suroviny. Cesto nalejeme do silikónových obručí na mierne nahriatu panvicu a pečieme na najslabšom plameni. Lievance otočíme a z druhej strany dopečieme iba krátko. Táto strana zostane pekne ružová.
  2. Na polevu všetky suroviny spolu prevaríme a rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Krém pripravíme vyšľahaním mascarpone, šľahačkovej smotany, vanilky a cukru do nadýchanej peny.
  4. Na kreslené lievance vyšľaháme bielka so soľou na penu. Zmiešame obe múky s práškom do pečiva a preosejeme do bielok. Farbiť môžeme potravinárskymi farbivami podľa fantázie. Cestom kreslíme na teflónové podložky a upečieme priamo na panvici s podložkou.
  5. Lievančeky spájame krémom, podávame s polevou a zdobíme podľa želania.
Ružové lievance
  • 150 g hladkej múky
  • 50 g polohrubej múky
  • 50 g mandľovej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 3 PL lyofilizovaného dračieho ovocia
  • 4-5 PL kryštálového cukru
  • 1/4 ČL soli
  • 1 kokosovéo mlieko (400 ml)
  • 1 vajce
  • 2 PL oleja
  • 1/2 PL vanilkovej esencie
Jahodovo-dračie coulis – poleva
  • 350 g jahodového pyré
  • 60 g kryštálového cukru
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 5 PL lyofilizovaného dračieho ovocia
Krém na spájanie lievancov
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany 40%
  • 1 ČL mletej vanilky
  • 3 ks vanilkový cukor bourbon
Kreslené lievance
  • 45 g bielok
  • 1/4 ČL soli
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • 100 g hladkej múky
  • 25 g polohrubej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  1. Na ružové lievance zmiešame mokré suroviny s cukrom v mixéri. Prelejeme do misy a pridáme preosiate suché suroviny. Cesto nalejeme do silikónových obručí na mierne nahriatu panvicu a pečieme na najslabšom plameni. Lievance otočíme a z druhej strany dopečieme iba krátko. Táto strana zostane pekne ružová.
  2. Na polevu všetky suroviny spolu prevaríme a rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Krém pripravíme vyšľahaním mascarpone, šľahačkovej smotany, vanilky a cukru do nadýchanej peny.
  4. Na kreslené lievance vyšľaháme bielka so soľou na penu. Zmiešame obe múky s práškom do pečiva a preosejeme do bielok. Farbiť môžeme potravinárskymi farbivami podľa fantázie. Cestom kreslíme na teflónové podložky a upečieme priamo na panvici s podložkou.
  5. Lievančeky spájame krémom, podávame s polevou a zdobíme podľa želania.