Lievancová veža Hello Kitty od Martiny
Popis
Ružové lievance s jahodovo-dračím coulis a krémom na spájanie sú dokonalou kombináciou jemnej sladkosti a krémovej konzistencie. Kreslené lievance navyše prinášajú zábavu pri pečení a krásny vizuálny efekt.
Ingrediencie
Ružové lievance
- 150 g hladkej múky
- 50 g polohrubej múky
- 50 g mandľovej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 3 PL lyofilizovaného dračieho ovocia
- 4-5 PL kryštálového cukru
- 1/4 ČL soli
- 1 kokosovéo mlieko (400 ml)
- 1 vajce
- 2 PL oleja
- 1/2 PL vanilkovej esencie
Jahodovo-dračie coulis – poleva
- 350 g jahodového pyré
- 60 g kryštálového cukru
- Šťava z 1/2 citróna
- 5 PL lyofilizovaného dračieho ovocia
Krém na spájanie lievancov
- 250 g mascarpone
- 250 ml šľahačkovej smotany 40%
- 1 ČL mletej vanilky
- 3 ks vanilkový cukor bourbon
Kreslené lievance
- 45 g bielok
- 1/4 ČL soli
- 2 PL kryštálového cukru
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 1 PL oleja
- 1 ČL vanilkovej esencie
- 100 g hladkej múky
- 25 g polohrubej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku
Postup
- Na ružové lievance zmiešame mokré suroviny s cukrom v mixéri. Prelejeme do misy a pridáme preosiate suché suroviny. Cesto nalejeme do silikónových obručí na mierne nahriatu panvicu a pečieme na najslabšom plameni. Lievance otočíme a z druhej strany dopečieme iba krátko. Táto strana zostane pekne ružová.
- Na polevu všetky suroviny spolu prevaríme a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Krém pripravíme vyšľahaním mascarpone, šľahačkovej smotany, vanilky a cukru do nadýchanej peny.
- Na kreslené lievance vyšľaháme bielka so soľou na penu. Zmiešame obe múky s práškom do pečiva a preosejeme do bielok. Farbiť môžeme potravinárskymi farbivami podľa fantázie. Cestom kreslíme na teflónové podložky a upečieme priamo na panvici s podložkou.
- Lievančeky spájame krémom, podávame s polevou a zdobíme podľa želania.
Ružové lievance
- 150 g hladkej múky
- 50 g polohrubej múky
- 50 g mandľovej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 3 PL lyofilizovaného dračieho ovocia
- 4-5 PL kryštálového cukru
- 1/4 ČL soli
- 1 kokosovéo mlieko (400 ml)
- 1 vajce
- 2 PL oleja
- 1/2 PL vanilkovej esencie
Jahodovo-dračie coulis – poleva
- 350 g jahodového pyré
- 60 g kryštálového cukru
- Šťava z 1/2 citróna
- 5 PL lyofilizovaného dračieho ovocia
Krém na spájanie lievancov
- 250 g mascarpone
- 250 ml šľahačkovej smotany 40%
- 1 ČL mletej vanilky
- 3 ks vanilkový cukor bourbon
Kreslené lievance
- 45 g bielok
- 1/4 ČL soli
- 2 PL kryštálového cukru
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 1 PL oleja
- 1 ČL vanilkovej esencie
- 100 g hladkej múky
- 25 g polohrubej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku
- Na ružové lievance zmiešame mokré suroviny s cukrom v mixéri. Prelejeme do misy a pridáme preosiate suché suroviny. Cesto nalejeme do silikónových obručí na mierne nahriatu panvicu a pečieme na najslabšom plameni. Lievance otočíme a z druhej strany dopečieme iba krátko. Táto strana zostane pekne ružová.
- Na polevu všetky suroviny spolu prevaríme a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Krém pripravíme vyšľahaním mascarpone, šľahačkovej smotany, vanilky a cukru do nadýchanej peny.
- Na kreslené lievance vyšľaháme bielka so soľou na penu. Zmiešame obe múky s práškom do pečiva a preosejeme do bielok. Farbiť môžeme potravinárskymi farbivami podľa fantázie. Cestom kreslíme na teflónové podložky a upečieme priamo na panvici s podložkou.
- Lievančeky spájame krémom, podávame s polevou a zdobíme podľa želania.