Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Lievancový lev od Tonky

Lievancový lev od Tonky

Popis

Perfektná pochúťka pre deti, ktorá zábavne spája chuť lievancov a mandarínok s originálnym dizajnom leva!

Ingrediencie

Cesto
  • 405 g hladkej múky
  • 24 g kypriaceho prášku
  • 1/4 ČL soli
  • 72 g kryštálového cukru
  • 570 g kokosového mlieka
  • 3 vajcia L
  • 102 g masla
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 180 g mlieka
  • 2 dcl oleja
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL strúhaného kokosu
  • 2 hrste jemných ovsených vločiek
Krém
  • 400 g mascarpone
  • 120 g gréckeho jogurtu
  • 30 g kokosu
  • 4 PL práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 plechovka mandarínok v konzerve
Omáčka
  • 1 plechovka mandarínok v konzerve
  • 40 g kryštálového cukru
  • 5 PL javorového sirupu
Mach
  • 1 vajce
  • 13 g kryštálového cukru
  • 30 g medu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 25 g hladkej múky
  • Zelená gélová farba
Ozdoba
  • 5 ks menších mandarínok
  • 1 banán
  • 1 hrsť čučoriedok

Postup

  1. Na prípravu lievancov zmiešame suché suroviny. V druhej miske zamiešame tekuté suroviny: maslo rozpustíme a vajíčko rozšľaháme.
  2. Následne pridáme mokré suroviny k suchým a premiešame (nie veľmi, môžu ostať hrudky) a necháme odpočívať 10 minút.
  3. Lievance pečieme na rozpálenej panvici potretej maslom a olejom dozlatista z oboch strán. Do jedného z lievancov pridáme kakao (uši a nos leva).
  4. Na prípravu omáčky varíme všetky suroviny do zmäknutia.
  5. Krém pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
  6. Mach pripravíme vyšľahaním vajíčka s cukrom a medom do peny. Následne pridáme do misky aj ostatné suroviny, zakryjeme fóliou a dáme na 2 minúty do mikrovlnky.
  7. Vežu staviame vrstvením nasledovne: lievanec, krém, mandarínky z konzervy a opakujeme. Na vrch veže vytvoríme podobu leva a okolo veže rozdrvíme mach.
Cesto
  • 405 g hladkej múky
  • 24 g kypriaceho prášku
  • 1/4 ČL soli
  • 72 g kryštálového cukru
  • 570 g kokosového mlieka
  • 3 vajcia L
  • 102 g masla
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 180 g mlieka
  • 2 dcl oleja
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL strúhaného kokosu
  • 2 hrste jemných ovsených vločiek
Krém
  • 400 g mascarpone
  • 120 g gréckeho jogurtu
  • 30 g kokosu
  • 4 PL práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 plechovka mandarínok v konzerve
Omáčka
  • 1 plechovka mandarínok v konzerve
  • 40 g kryštálového cukru
  • 5 PL javorového sirupu
Mach
  • 1 vajce
  • 13 g kryštálového cukru
  • 30 g medu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 25 g hladkej múky
  • Zelená gélová farba
Ozdoba
  • 5 ks menších mandarínok
  • 1 banán
  • 1 hrsť čučoriedok
  1. Na prípravu lievancov zmiešame suché suroviny. V druhej miske zamiešame tekuté suroviny: maslo rozpustíme a vajíčko rozšľaháme.
  2. Následne pridáme mokré suroviny k suchým a premiešame (nie veľmi, môžu ostať hrudky) a necháme odpočívať 10 minút.
  3. Lievance pečieme na rozpálenej panvici potretej maslom a olejom dozlatista z oboch strán. Do jedného z lievancov pridáme kakao (uši a nos leva).
  4. Na prípravu omáčky varíme všetky suroviny do zmäknutia.
  5. Krém pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
  6. Mach pripravíme vyšľahaním vajíčka s cukrom a medom do peny. Následne pridáme do misky aj ostatné suroviny, zakryjeme fóliou a dáme na 2 minúty do mikrovlnky.
  7. Vežu staviame vrstvením nasledovne: lievanec, krém, mandarínky z konzervy a opakujeme. Na vrch veže vytvoríme podobu leva a okolo veže rozdrvíme mach.