Lievancový lev od Tonky
Popis
Perfektná pochúťka pre deti, ktorá zábavne spája chuť lievancov a mandarínok s originálnym dizajnom leva!
Ingrediencie
Cesto
- 405 g hladkej múky
- 24 g kypriaceho prášku
- 1/4 ČL soli
- 72 g kryštálového cukru
- 570 g kokosového mlieka
- 3 vajcia L
- 102 g masla
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 180 g mlieka
- 2 dcl oleja
- 2 PL kakaa
- 2 PL strúhaného kokosu
- 2 hrste jemných ovsených vločiek
Krém
- 400 g mascarpone
- 120 g gréckeho jogurtu
- 30 g kokosu
- 4 PL práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 plechovka mandarínok v konzerve
Omáčka
- 1 plechovka mandarínok v konzerve
- 40 g kryštálového cukru
- 5 PL javorového sirupu
Mach
- 1 vajce
- 13 g kryštálového cukru
- 30 g medu
- 4 g prášku do pečiva
- 25 g hladkej múky
- Zelená gélová farba
Ozdoba
- 5 ks menších mandarínok
- 1 banán
- 1 hrsť čučoriedok
Postup
- Na prípravu lievancov zmiešame suché suroviny. V druhej miske zamiešame tekuté suroviny: maslo rozpustíme a vajíčko rozšľaháme.
- Následne pridáme mokré suroviny k suchým a premiešame (nie veľmi, môžu ostať hrudky) a necháme odpočívať 10 minút.
- Lievance pečieme na rozpálenej panvici potretej maslom a olejom dozlatista z oboch strán. Do jedného z lievancov pridáme kakao (uši a nos leva).
- Na prípravu omáčky varíme všetky suroviny do zmäknutia.
- Krém pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
- Mach pripravíme vyšľahaním vajíčka s cukrom a medom do peny. Následne pridáme do misky aj ostatné suroviny, zakryjeme fóliou a dáme na 2 minúty do mikrovlnky.
- Vežu staviame vrstvením nasledovne: lievanec, krém, mandarínky z konzervy a opakujeme. Na vrch veže vytvoríme podobu leva a okolo veže rozdrvíme mach.
Cesto
- 405 g hladkej múky
- 24 g kypriaceho prášku
- 1/4 ČL soli
- 72 g kryštálového cukru
- 570 g kokosového mlieka
- 3 vajcia L
- 102 g masla
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 180 g mlieka
- 2 dcl oleja
- 2 PL kakaa
- 2 PL strúhaného kokosu
- 2 hrste jemných ovsených vločiek
Krém
- 400 g mascarpone
- 120 g gréckeho jogurtu
- 30 g kokosu
- 4 PL práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 plechovka mandarínok v konzerve
Omáčka
- 1 plechovka mandarínok v konzerve
- 40 g kryštálového cukru
- 5 PL javorového sirupu
Mach
- 1 vajce
- 13 g kryštálového cukru
- 30 g medu
- 4 g prášku do pečiva
- 25 g hladkej múky
- Zelená gélová farba
Ozdoba
- 5 ks menších mandarínok
- 1 banán
- 1 hrsť čučoriedok
- Na prípravu lievancov zmiešame suché suroviny. V druhej miske zamiešame tekuté suroviny: maslo rozpustíme a vajíčko rozšľaháme.
- Následne pridáme mokré suroviny k suchým a premiešame (nie veľmi, môžu ostať hrudky) a necháme odpočívať 10 minút.
- Lievance pečieme na rozpálenej panvici potretej maslom a olejom dozlatista z oboch strán. Do jedného z lievancov pridáme kakao (uši a nos leva).
- Na prípravu omáčky varíme všetky suroviny do zmäknutia.
- Krém pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
- Mach pripravíme vyšľahaním vajíčka s cukrom a medom do peny. Následne pridáme do misky aj ostatné suroviny, zakryjeme fóliou a dáme na 2 minúty do mikrovlnky.
- Vežu staviame vrstvením nasledovne: lievanec, krém, mandarínky z konzervy a opakujeme. Na vrch veže vytvoríme podobu leva a okolo veže rozdrvíme mach.