Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Makrónkové rakvičky od Evky

Makrónkové rakvičky od Evky

Popis

Kto by nemal rešpekt pred rakvou, o ktorej nevie čo sa v nej skrýva? V tých mojich je lahodná čučoriedková ganache.

Ingrediencie

Makrónky
  • 150 g mandľovej múky
  • 150 g práškovéh cukru
  • 55 g bielok
  • 55 g bielok
  • 150 g kryštálového cukru
  • 40 g vody
  • gélová farba
Plnka
  • 100 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 2 PL vody
  • 150 g bielej čokolády

Postup

  1. Mandľovú múku s práškovým cukrom preosejeme a zmiešame s 55g bielok, vytvoríme mandľovú pastu.
  2. Do rajničky si dáme zovrieť vodu a pridáme do nej kryštálový cukor a zohrievame. Ak teplota cukrového sirupu dosiahne 105 stupňov, začneme šľahať zvyšné bielka. Pri teplote cukrového sirupu 118 stupňov, sirup odstavíme a pomaly a opatrne pridávame k dopoly vyšľahaným bielkom a šľaháme až kým nedosiahneme hustý, lesklý sneh. Do snehu ak potrebujeme pridáme gélovú farbu.
  3. Ručne vmiešame tuhý sneh do mandľovej pasty. Keď máme hmotu vymiešanú, naplníme ňou cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou a striekame kolmo na plech vystlaný buď podložkou, alebo papierom na pečenie do požadovaného tvaru. Tenkým špáradlom, alebo ihlou doladíme na plechu tvar makróniek. Pred pečením plechom pobúchame o pracovnú dosku, aby sme odstránili vzduchové bubliny.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 130 stupňov asi 15 minút.
  5. Na čučoriedkovú ganache si dáme do misky čučoriedky, vodu a kryštálový cukor a dusíme, kým sa čučoriedky takmer nerozvaria.
  6. Uvarené čučoriedky prepasírujeme a pridáme do nich bielu čokoládu. Zmes necháme vychladnúť, naplníme ňou cukrárske vrecko a plníme vychladnuté makrónky, ktoré sme ešte pred plnením ozdobili podľa ľubovôle.
Makrónky
  • 150 g mandľovej múky
  • 150 g práškovéh cukru
  • 55 g bielok
  • 55 g bielok
  • 150 g kryštálového cukru
  • 40 g vody
  • gélová farba
Plnka
  • 100 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 2 PL vody
  • 150 g bielej čokolády
  1. Mandľovú múku s práškovým cukrom preosejeme a zmiešame s 55g bielok, vytvoríme mandľovú pastu.
  2. Do rajničky si dáme zovrieť vodu a pridáme do nej kryštálový cukor a zohrievame. Ak teplota cukrového sirupu dosiahne 105 stupňov, začneme šľahať zvyšné bielka. Pri teplote cukrového sirupu 118 stupňov, sirup odstavíme a pomaly a opatrne pridávame k dopoly vyšľahaným bielkom a šľaháme až kým nedosiahneme hustý, lesklý sneh. Do snehu ak potrebujeme pridáme gélovú farbu.
  3. Ručne vmiešame tuhý sneh do mandľovej pasty. Keď máme hmotu vymiešanú, naplníme ňou cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou a striekame kolmo na plech vystlaný buď podložkou, alebo papierom na pečenie do požadovaného tvaru. Tenkým špáradlom, alebo ihlou doladíme na plechu tvar makróniek. Pred pečením plechom pobúchame o pracovnú dosku, aby sme odstránili vzduchové bubliny.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 130 stupňov asi 15 minút.
  5. Na čučoriedkovú ganache si dáme do misky čučoriedky, vodu a kryštálový cukor a dusíme, kým sa čučoriedky takmer nerozvaria.
  6. Uvarené čučoriedky prepasírujeme a pridáme do nich bielu čokoládu. Zmes necháme vychladnúť, naplníme ňou cukrárske vrecko a plníme vychladnuté makrónky, ktoré sme ešte pred plnením ozdobili podľa ľubovôle.