Makrónkové rakvičky od Evky
Popis
Kto by nemal rešpekt pred rakvou, o ktorej nevie čo sa v nej skrýva? V tých mojich je lahodná čučoriedková ganache.
Ingrediencie
Makrónky
- 150 g mandľovej múky
- 150 g práškovéh cukru
- 55 g bielok
- 55 g bielok
- 150 g kryštálového cukru
- 40 g vody
- gélová farba
Plnka
- 100 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
- 1 PL kryštálového cukru
- 2 PL vody
- 150 g bielej čokolády
Postup
- Mandľovú múku s práškovým cukrom preosejeme a zmiešame s 55g bielok, vytvoríme mandľovú pastu.
- Do rajničky si dáme zovrieť vodu a pridáme do nej kryštálový cukor a zohrievame. Ak teplota cukrového sirupu dosiahne 105 stupňov, začneme šľahať zvyšné bielka. Pri teplote cukrového sirupu 118 stupňov, sirup odstavíme a pomaly a opatrne pridávame k dopoly vyšľahaným bielkom a šľaháme až kým nedosiahneme hustý, lesklý sneh. Do snehu ak potrebujeme pridáme gélovú farbu.
- Ručne vmiešame tuhý sneh do mandľovej pasty. Keď máme hmotu vymiešanú, naplníme ňou cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou a striekame kolmo na plech vystlaný buď podložkou, alebo papierom na pečenie do požadovaného tvaru. Tenkým špáradlom, alebo ihlou doladíme na plechu tvar makróniek. Pred pečením plechom pobúchame o pracovnú dosku, aby sme odstránili vzduchové bubliny.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 130 stupňov asi 15 minút.
- Na čučoriedkovú ganache si dáme do misky čučoriedky, vodu a kryštálový cukor a dusíme, kým sa čučoriedky takmer nerozvaria.
- Uvarené čučoriedky prepasírujeme a pridáme do nich bielu čokoládu. Zmes necháme vychladnúť, naplníme ňou cukrárske vrecko a plníme vychladnuté makrónky, ktoré sme ešte pred plnením ozdobili podľa ľubovôle.
Makrónky
- 150 g mandľovej múky
- 150 g práškovéh cukru
- 55 g bielok
- 55 g bielok
- 150 g kryštálového cukru
- 40 g vody
- gélová farba
Plnka
- 100 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
- 1 PL kryštálového cukru
- 2 PL vody
- 150 g bielej čokolády
- Mandľovú múku s práškovým cukrom preosejeme a zmiešame s 55g bielok, vytvoríme mandľovú pastu.
- Do rajničky si dáme zovrieť vodu a pridáme do nej kryštálový cukor a zohrievame. Ak teplota cukrového sirupu dosiahne 105 stupňov, začneme šľahať zvyšné bielka. Pri teplote cukrového sirupu 118 stupňov, sirup odstavíme a pomaly a opatrne pridávame k dopoly vyšľahaným bielkom a šľaháme až kým nedosiahneme hustý, lesklý sneh. Do snehu ak potrebujeme pridáme gélovú farbu.
- Ručne vmiešame tuhý sneh do mandľovej pasty. Keď máme hmotu vymiešanú, naplníme ňou cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou a striekame kolmo na plech vystlaný buď podložkou, alebo papierom na pečenie do požadovaného tvaru. Tenkým špáradlom, alebo ihlou doladíme na plechu tvar makróniek. Pred pečením plechom pobúchame o pracovnú dosku, aby sme odstránili vzduchové bubliny.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 130 stupňov asi 15 minút.
- Na čučoriedkovú ganache si dáme do misky čučoriedky, vodu a kryštálový cukor a dusíme, kým sa čučoriedky takmer nerozvaria.
- Uvarené čučoriedky prepasírujeme a pridáme do nich bielu čokoládu. Zmes necháme vychladnúť, naplníme ňou cukrárske vrecko a plníme vychladnuté makrónky, ktoré sme ešte pred plnením ozdobili podľa ľubovôle.