Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Mamina Torta od Tinky

Mamina Torta od Tinky

Popis

Mamina Torta

Vôňa domova a pocit blízkosti mojich najmilších sa mi vždy spája s tradičnou čokoládovo-orechovou tortou, ktorú nám mama pripravovala na narodeniny.

Ingrediencie

Tmavý Korpus (2x)
  • 4 celé vajcia
  • Štipka soli
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • ¾ hrnčeka polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • ½ hrnčeka sladeného kakaového prášku
  • ½ hrnčeka oleja
  • 400 g poťahovacej hmoty
Farebný Korpus
  • 3 celé vajcia
  • 50 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • Štipka soli
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 PL kakaa
  • ½ prášku do pečiva
Plnky
Čokoládová Plnka
  • 5 vajec
  • 200 g čokolády
  • 200 g kryštálového cukru
  • 500 g masla
Orechová Plnka
  • ½ dl uvarenej silnej kávy
  • ½ dl mlieka
  • ½ dl rumu
  • 50 g masla
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 150 g marhúľ

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny, pridáme múku, kakao a olej. Cesto upečieme 2x.
  2. Farebný korpus – žĺtky vyšľaháme s cukrom, maslom a soľou, pridáme múku a sneh. Cesto upečieme.
  3. Čokoládová plnka – nad parou zmiešame vajcia, cukor a čokoládu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.
  4. Orechová plnka – mlieko, kávu, orechy povaríme a pridáme maslo. Nakoniec pridáme rum.
  5. Tortu skladáme striedavo z korpusov a vrstiev orechovej a čokoládovej plnky. Obtiahneme poťahovou hmotou a ozdobíme.

Ingrediencie

Tmavý Korpus (2x)
  • 4 celé vajcia
  • Štipka soli
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • ¾ hrnčeka polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • ½ hrnčeka sladeného kakaového prášku
  • ½ hrnčeka oleja
  • 400 g poťahovacej hmoty
Farebný Korpus
  • 3 celé vajcia
  • 50 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • Štipka soli
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 PL kakaa
  • ½ prášku do pečiva
Plnky
Čokoládová Plnka
  • 5 vajec
  • 200 g čokolády
  • 200 g kryštálového cukru
  • 500 g masla
Orechová Plnka
  • ½ dl uvarenej silnej kávy
  • ½ dl mlieka
  • ½ dl rumu
  • 50 g masla
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 150 g marhúľ

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny, pridáme múku, kakao a olej. Cesto upečieme 2x.
  2. Farebný korpus – žĺtky vyšľaháme s cukrom, maslom a soľou, pridáme múku a sneh. Cesto upečieme.
  3. Čokoládová plnka – nad parou zmiešame vajcia, cukor a čokoládu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.
  4. Orechová plnka – mlieko, kávu, orechy povaríme a pridáme maslo. Nakoniec pridáme rum.
  5. Tortu skladáme striedavo z korpusov a vrstiev orechovej a čokoládovej plnky. Obtiahneme poťahovou hmotou a ozdobíme.