Mamina Torta od Tinky
Popis
Mamina Torta
Vôňa domova a pocit blízkosti mojich najmilších sa mi vždy spája s tradičnou čokoládovo-orechovou tortou, ktorú nám mama pripravovala na narodeniny.
Ingrediencie
Tmavý Korpus (2x)
- 4 celé vajcia
- Štipka soli
- ½ hrnčeka kryštálového cukru
- ¾ hrnčeka polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
- ½ hrnčeka sladeného kakaového prášku
- ½ hrnčeka oleja
- 400 g poťahovacej hmoty
Farebný Korpus
- 3 celé vajcia
- 50 g kryštálového cukru
- 100 g masla
- Štipka soli
- 100 g polohrubej múky
- 1 PL kakaa
- ½ prášku do pečiva
Plnky
Čokoládová Plnka
- 5 vajec
- 200 g čokolády
- 200 g kryštálového cukru
- 500 g masla
Orechová Plnka
- ½ dl uvarenej silnej kávy
- ½ dl mlieka
- ½ dl rumu
- 50 g masla
- 150 g mletých vlašských orechov
- 200 g kryštálového cukru
- 150 g marhúľ
Postup
- Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny, pridáme múku, kakao a olej. Cesto upečieme 2x.
- Farebný korpus – žĺtky vyšľaháme s cukrom, maslom a soľou, pridáme múku a sneh. Cesto upečieme.
- Čokoládová plnka – nad parou zmiešame vajcia, cukor a čokoládu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.
- Orechová plnka – mlieko, kávu, orechy povaríme a pridáme maslo. Nakoniec pridáme rum.
- Tortu skladáme striedavo z korpusov a vrstiev orechovej a čokoládovej plnky. Obtiahneme poťahovou hmotou a ozdobíme.
Tmavý Korpus (2x)
- 4 celé vajcia
- Štipka soli
- ½ hrnčeka kryštálového cukru
- ¾ hrnčeka polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
- ½ hrnčeka sladeného kakaového prášku
- ½ hrnčeka oleja
- 400 g poťahovacej hmoty
Farebný Korpus
- 3 celé vajcia
- 50 g kryštálového cukru
- 100 g masla
- Štipka soli
- 100 g polohrubej múky
- 1 PL kakaa
- ½ prášku do pečiva
Plnky
Čokoládová Plnka
- 5 vajec
- 200 g čokolády
- 200 g kryštálového cukru
- 500 g masla
Orechová Plnka
- ½ dl uvarenej silnej kávy
- ½ dl mlieka
- ½ dl rumu
- 50 g masla
- 150 g mletých vlašských orechov
- 200 g kryštálového cukru
- 150 g marhúľ
- Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny, pridáme múku, kakao a olej. Cesto upečieme 2x.
- Farebný korpus – žĺtky vyšľaháme s cukrom, maslom a soľou, pridáme múku a sneh. Cesto upečieme.
- Čokoládová plnka – nad parou zmiešame vajcia, cukor a čokoládu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.
- Orechová plnka – mlieko, kávu, orechy povaríme a pridáme maslo. Nakoniec pridáme rum.
- Tortu skladáme striedavo z korpusov a vrstiev orechovej a čokoládovej plnky. Obtiahneme poťahovou hmotou a ozdobíme.