Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Mimoň z Talianska od Tonky

Mimoň z Talianska od Tonky

Popis

Tento Mimoň je na detskú oslavu a prišiel priamo z Talianska. Obsahuje úžasné bazalkové pesto a lahodný krém zo sušených paradajok.

Ingrediencie

Chlebové cesto
  • 1050 ml vody
  • 63 g droždia
  • 1 a ½ ČL práškového cukru
  • 1200 g hladkej múky
  • 2 PL soli
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 1 ČL rasce
  • 2 PL bravčovej masti
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • 100 g sušených paradajok
Bazalkové pesto
  • 40 g čerstvej bazalky
  • 100 g píniových orieškov
  • 100 ml panenského olivového oleja
  • 100 g parmezánu
  • soľ
  • čierne korenie
  • citrónová šťava z ½ citróna
Krém
  • 1000 g cream cheese
  • 200 g tavený syr
  • 180 g maslo izbovej teploty
  • 180 g sušených paradajok
  • Šťava z ¼ citróna
  • čierne korenie
  • soľ
Ozdobenie
  • 400 g plátkového chedaru
  • 300 g loveckej salámy
  • 6 ks čiernych olív

Postup

  1. Kvások si založíme zmiešaním 150 ml vody, droždia a práškového cukru. Po vykysnutí ho pridáme k zvyšnému množstvu vody, roztopenej bravčovej masti, prisypeme aj sypké suroviny a vymiešame hladké cesto. Cesto necháme kysnúť približne 20 minút pod utierkou vo forme 28 x 32 cm. Chlieb pečieme približne 50 – 70 minút.
  2. Po vychladnutí odrežeme kôrku (zhora aj z okrajov) a korpus dva krát rovnomerne prerežeme.
  3. Počas pečenia si pripravíme pesto a krém.
  4. Pesto pripravíme opražením píniových orieškov na suchej panvici a následnom zmixovaní všetkých surovín.
  5. Krém pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencii. Tortu plníme nasledovne: korpus + pesto + krém + korpus + pesto + krém + korpus. Nakoniec tortu natrieme a vyrovnáme pomocou zvyšného krému.
  6. Nakoniec ozdobíme tortu pomocou syra, salámy a cream cheese, ktorý striekame ozdobnou špičkou do tvaru očí.
Chlebové cesto
  • 1050 ml vody
  • 63 g droždia
  • 1 a ½ ČL práškového cukru
  • 1200 g hladkej múky
  • 2 PL soli
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 1 ČL rasce
  • 2 PL bravčovej masti
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • 100 g sušených paradajok
Bazalkové pesto
  • 40 g čerstvej bazalky
  • 100 g píniových orieškov
  • 100 ml panenského olivového oleja
  • 100 g parmezánu
  • soľ
  • čierne korenie
  • citrónová šťava z ½ citróna
Krém
  • 1000 g cream cheese
  • 200 g tavený syr
  • 180 g maslo izbovej teploty
  • 180 g sušených paradajok
  • Šťava z ¼ citróna
  • čierne korenie
  • soľ
Ozdobenie
  • 400 g plátkového chedaru
  • 300 g loveckej salámy
  • 6 ks čiernych olív
  1. Kvások si založíme zmiešaním 150 ml vody, droždia a práškového cukru. Po vykysnutí ho pridáme k zvyšnému množstvu vody, roztopenej bravčovej masti, prisypeme aj sypké suroviny a vymiešame hladké cesto. Cesto necháme kysnúť približne 20 minút pod utierkou vo forme 28 x 32 cm. Chlieb pečieme približne 50 – 70 minút.
  2. Po vychladnutí odrežeme kôrku (zhora aj z okrajov) a korpus dva krát rovnomerne prerežeme.
  3. Počas pečenia si pripravíme pesto a krém.
  4. Pesto pripravíme opražením píniových orieškov na suchej panvici a následnom zmixovaní všetkých surovín.
  5. Krém pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencii. Tortu plníme nasledovne: korpus + pesto + krém + korpus + pesto + krém + korpus. Nakoniec tortu natrieme a vyrovnáme pomocou zvyšného krému.
  6. Nakoniec ozdobíme tortu pomocou syra, salámy a cream cheese, ktorý striekame ozdobnou špičkou do tvaru očí.