Mimoň z Talianska od Tonky
Popis
Tento Mimoň je na detskú oslavu a prišiel priamo z Talianska. Obsahuje úžasné bazalkové pesto a lahodný krém zo sušených paradajok.
Ingrediencie
Chlebové cesto
- 1050 ml vody
- 63 g droždia
- 1 a ½ ČL práškového cukru
- 1200 g hladkej múky
- 2 PL soli
- 1 ČL čierneho korenia
- 1 ČL rasce
- 2 PL bravčovej masti
- 1 ČL sušenej bazalky
- 100 g sušených paradajok
Bazalkové pesto
- 40 g čerstvej bazalky
- 100 g píniových orieškov
- 100 ml panenského olivového oleja
- 100 g parmezánu
- soľ
- čierne korenie
- citrónová šťava z ½ citróna
Krém
- 1000 g cream cheese
- 200 g tavený syr
- 180 g maslo izbovej teploty
- 180 g sušených paradajok
- Šťava z ¼ citróna
- čierne korenie
- soľ
Ozdobenie
- 400 g plátkového chedaru
- 300 g loveckej salámy
- 6 ks čiernych olív
Postup
- Kvások si založíme zmiešaním 150 ml vody, droždia a práškového cukru. Po vykysnutí ho pridáme k zvyšnému množstvu vody, roztopenej bravčovej masti, prisypeme aj sypké suroviny a vymiešame hladké cesto. Cesto necháme kysnúť približne 20 minút pod utierkou vo forme 28 x 32 cm. Chlieb pečieme približne 50 – 70 minút.
- Po vychladnutí odrežeme kôrku (zhora aj z okrajov) a korpus dva krát rovnomerne prerežeme.
- Počas pečenia si pripravíme pesto a krém.
- Pesto pripravíme opražením píniových orieškov na suchej panvici a následnom zmixovaní všetkých surovín.
- Krém pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencii. Tortu plníme nasledovne: korpus + pesto + krém + korpus + pesto + krém + korpus. Nakoniec tortu natrieme a vyrovnáme pomocou zvyšného krému.
- Nakoniec ozdobíme tortu pomocou syra, salámy a cream cheese, ktorý striekame ozdobnou špičkou do tvaru očí.
Chlebové cesto
- 1050 ml vody
- 63 g droždia
- 1 a ½ ČL práškového cukru
- 1200 g hladkej múky
- 2 PL soli
- 1 ČL čierneho korenia
- 1 ČL rasce
- 2 PL bravčovej masti
- 1 ČL sušenej bazalky
- 100 g sušených paradajok
Bazalkové pesto
- 40 g čerstvej bazalky
- 100 g píniových orieškov
- 100 ml panenského olivového oleja
- 100 g parmezánu
- soľ
- čierne korenie
- citrónová šťava z ½ citróna
Krém
- 1000 g cream cheese
- 200 g tavený syr
- 180 g maslo izbovej teploty
- 180 g sušených paradajok
- Šťava z ¼ citróna
- čierne korenie
- soľ
Ozdobenie
- 400 g plátkového chedaru
- 300 g loveckej salámy
- 6 ks čiernych olív
- Kvások si založíme zmiešaním 150 ml vody, droždia a práškového cukru. Po vykysnutí ho pridáme k zvyšnému množstvu vody, roztopenej bravčovej masti, prisypeme aj sypké suroviny a vymiešame hladké cesto. Cesto necháme kysnúť približne 20 minút pod utierkou vo forme 28 x 32 cm. Chlieb pečieme približne 50 – 70 minút.
- Po vychladnutí odrežeme kôrku (zhora aj z okrajov) a korpus dva krát rovnomerne prerežeme.
- Počas pečenia si pripravíme pesto a krém.
- Pesto pripravíme opražením píniových orieškov na suchej panvici a následnom zmixovaní všetkých surovín.
- Krém pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencii. Tortu plníme nasledovne: korpus + pesto + krém + korpus + pesto + krém + korpus. Nakoniec tortu natrieme a vyrovnáme pomocou zvyšného krému.
- Nakoniec ozdobíme tortu pomocou syra, salámy a cream cheese, ktorý striekame ozdobnou špičkou do tvaru očí.