Motivačná teniska od Evky
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 15 ks vajec
- 600 g kryštálového cukru
- 750 g hladkej múky
- Šťava z 2 citrónov
- 3 ks vanilínového cukru
- 1,5 ks prášku do pečiva
- 10 PL horúcej vody
Plnka
- 750 ml smotany na šľahanie (33%)
- 500 g bielej čokolády
- 500 g mascarpone
- Ochucovacia pasta s príchuťou mäty
- 500 g čučoriedok
- 500 g masla
Ozdoba
- 1 kg poťahovej hmoty červenej farby
- 1 kg poťahovej hmoty bielej farby
Postup
- Žĺtky vymiešame s 375 g kryštálového cukru, 10 PL horúcej vody, vanilínovým cukrom a šťavou z citrónov do peny. Potom pridáme sneh z bielok, ktorý sme vyšľahali so zvyšným cukrom. Nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150°C 10 minút, potom znížime teplotu na 120°C a pečieme ešte cca 50 minút.
- Medzitým si v smotane, do ktorej sme pridali ochucovaciu pastu, roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí smotanu s čokoládou vyšľaháme do krému a spojíme s mascarpone.
- Vychladnuté korpusy rozrežeme a naplníme krémom, na ktorý poukladáme čučoriedky.
- Časť naplnených korpusov vytvarujeme do tvaru krabice, druhú časť do tvaru tenisky. Jednotlivé diely vystužíme. Z orezaných častí a masla vymiešame zmes, ktorou obtrieme celú tortu a necháme ju zachladiť.
- Stuhnutú tortu potiahneme rozvaľkanou poťahovou hmotou a poskladáme.
Cesto
- 15 ks vajec
- 600 g kryštálového cukru
- 750 g hladkej múky
- Šťava z 2 citrónov
- 3 ks vanilínového cukru
- 1,5 ks prášku do pečiva
- 10 PL horúcej vody
Plnka
- 750 ml smotany na šľahanie (33%)
- 500 g bielej čokolády
- 500 g mascarpone
- Ochucovacia pasta s príchuťou mäty
- 500 g čučoriedok
- 500 g masla
Ozdoba
- 1 kg poťahovej hmoty červenej farby
- 1 kg poťahovej hmoty bielej farby
- Žĺtky vymiešame s 375 g kryštálového cukru, 10 PL horúcej vody, vanilínovým cukrom a šťavou z citrónov do peny. Potom pridáme sneh z bielok, ktorý sme vyšľahali so zvyšným cukrom. Nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150°C 10 minút, potom znížime teplotu na 120°C a pečieme ešte cca 50 minút.
- Medzitým si v smotane, do ktorej sme pridali ochucovaciu pastu, roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí smotanu s čokoládou vyšľaháme do krému a spojíme s mascarpone.
- Vychladnuté korpusy rozrežeme a naplníme krémom, na ktorý poukladáme čučoriedky.
- Časť naplnených korpusov vytvarujeme do tvaru krabice, druhú časť do tvaru tenisky. Jednotlivé diely vystužíme. Z orezaných častí a masla vymiešame zmes, ktorou obtrieme celú tortu a necháme ju zachladiť.
- Stuhnutú tortu potiahneme rozvaľkanou poťahovou hmotou a poskladáme.