Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Motivačná teniska od Evky

Motivačná teniska od Evky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 15 ks vajec
  • 600 g kryštálového cukru
  • 750 g hladkej múky
  • Šťava z 2 citrónov
  • 3 ks vanilínového cukru
  • 1,5 ks prášku do pečiva
  • 10 PL horúcej vody
Plnka
  • 750 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 500 g bielej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • Ochucovacia pasta s príchuťou mäty
  • 500 g čučoriedok
  • 500 g masla
Ozdoba
  • 1 kg poťahovej hmoty červenej farby
  • 1 kg poťahovej hmoty bielej farby

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s 375 g kryštálového cukru, 10 PL horúcej vody, vanilínovým cukrom a šťavou z citrónov do peny. Potom pridáme sneh z bielok, ktorý sme vyšľahali so zvyšným cukrom. Nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150°C 10 minút, potom znížime teplotu na 120°C a pečieme ešte cca 50 minút.
  2. Medzitým si v smotane, do ktorej sme pridali ochucovaciu pastu, roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí smotanu s čokoládou vyšľaháme do krému a spojíme s mascarpone.
  4. Vychladnuté korpusy rozrežeme a naplníme krémom, na ktorý poukladáme čučoriedky.
  5. Časť naplnených korpusov vytvarujeme do tvaru krabice, druhú časť do tvaru tenisky. Jednotlivé diely vystužíme. Z orezaných častí a masla vymiešame zmes, ktorou obtrieme celú tortu a necháme ju zachladiť.
  6. Stuhnutú tortu potiahneme rozvaľkanou poťahovou hmotou a poskladáme.
Cesto
  • 15 ks vajec
  • 600 g kryštálového cukru
  • 750 g hladkej múky
  • Šťava z 2 citrónov
  • 3 ks vanilínového cukru
  • 1,5 ks prášku do pečiva
  • 10 PL horúcej vody
Plnka
  • 750 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 500 g bielej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • Ochucovacia pasta s príchuťou mäty
  • 500 g čučoriedok
  • 500 g masla
Ozdoba
  • 1 kg poťahovej hmoty červenej farby
  • 1 kg poťahovej hmoty bielej farby
  1. Žĺtky vymiešame s 375 g kryštálového cukru, 10 PL horúcej vody, vanilínovým cukrom a šťavou z citrónov do peny. Potom pridáme sneh z bielok, ktorý sme vyšľahali so zvyšným cukrom. Nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150°C 10 minút, potom znížime teplotu na 120°C a pečieme ešte cca 50 minút.
  2. Medzitým si v smotane, do ktorej sme pridali ochucovaciu pastu, roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí smotanu s čokoládou vyšľaháme do krému a spojíme s mascarpone.
  4. Vychladnuté korpusy rozrežeme a naplníme krémom, na ktorý poukladáme čučoriedky.
  5. Časť naplnených korpusov vytvarujeme do tvaru krabice, druhú časť do tvaru tenisky. Jednotlivé diely vystužíme. Z orezaných častí a masla vymiešame zmes, ktorou obtrieme celú tortu a necháme ju zachladiť.
  6. Stuhnutú tortu potiahneme rozvaľkanou poťahovou hmotou a poskladáme.