Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Muffiny pre futbalistov od Tonky

Muffiny pre futbalistov od Tonky

Popis

U nás doma je stále zapnutý nejaký športový televízny kanál, keďže môj syn je obrovským fanúšikom najmä futbalu a hokeja. Tieto zdravé, vláčne a šťavnaté muffiny plné mrkvy som pripravila pre futbalistov. Muffiny im prinesie priamo na zápas balón v tvare futbalovej lopty naplnený héliom.

Ingrediencie

Cesto
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 100 g trstinového cukru
  • 10 g kypriaceho prášku
  • ½ ČL soli
  • 1 a ½ ČL mletej škorice
  • ¼ ČL mletého zázvoru
  • ¼ ČL mletého muškátového orieška
  • 1/8 ČL mletých klinčekov
  • 2 vajcia
  • 110 g slnečnicového oleja
  • 160 g cmaru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200 g strúhanej mrkvy
Krém
  • 225 g cream cheese
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 čl vanilkového extraktu
  • 20 g hladkej múky
Posýpka
  • 65 g hladkej múky
  • 30 g trstinového cukru
  • 1/8 ČL soli
  • 38 g rozpusteného masla

Postup

Postup
  1. Najprv si pripravíme krém z cream cheese. Všetky suroviny na jeho prípravu jemne prešľaháme a odložíme do chladničky.
  2. Cesto na muffiny pripravíme zmiešaním cmaru, vajec, oleja a vanilkového extraktu v mixéri (krátko, iba aby sa suroviny spojili). Následne pridáme všetky sypké suroviny, ktoré sme si poriadne premiešali vopred v osobitnej miske. Na záver jemne primiešame vareškou nastrúhanú mrkvu. Takto pripravené cesto necháme odstáť 15 minút prikryté kuchynskou utierkou.
  3. Posýpku si pripravíme spojením všetkých ingrediencií.
  4. Košíčky na muffiny naplníme vrstvením malého množstva cesta, následne pridáme lyžičku krému z cream cheese a košíček vyplníme cestom až takmer po vrch. Ozdobíme posýpkou a dáme piecť do vyhriatej trúby na 215°C na 7 minút, potom znížime teplotu na 180°C a dopekáme približne 25 minút.
Cesto
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 100 g trstinového cukru
  • 10 g kypriaceho prášku
  • ½ ČL soli
  • 1 a ½ ČL mletej škorice
  • ¼ ČL mletého zázvoru
  • ¼ ČL mletého muškátového orieška
  • 1/8 ČL mletých klinčekov
  • 2 vajcia
  • 110 g slnečnicového oleja
  • 160 g cmaru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200 g strúhanej mrkvy
Krém
  • 225 g cream cheese
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 čl vanilkového extraktu
  • 20 g hladkej múky
Posýpka
  • 65 g hladkej múky
  • 30 g trstinového cukru
  • 1/8 ČL soli
  • 38 g rozpusteného masla
Postup
  1. Najprv si pripravíme krém z cream cheese. Všetky suroviny na jeho prípravu jemne prešľaháme a odložíme do chladničky.
  2. Cesto na muffiny pripravíme zmiešaním cmaru, vajec, oleja a vanilkového extraktu v mixéri (krátko, iba aby sa suroviny spojili). Následne pridáme všetky sypké suroviny, ktoré sme si poriadne premiešali vopred v osobitnej miske. Na záver jemne primiešame vareškou nastrúhanú mrkvu. Takto pripravené cesto necháme odstáť 15 minút prikryté kuchynskou utierkou.
  3. Posýpku si pripravíme spojením všetkých ingrediencií.
  4. Košíčky na muffiny naplníme vrstvením malého množstva cesta, následne pridáme lyžičku krému z cream cheese a košíček vyplníme cestom až takmer po vrch. Ozdobíme posýpkou a dáme piecť do vyhriatej trúby na 215°C na 7 minút, potom znížime teplotu na 180°C a dopekáme približne 25 minút.