Mušľa od Martiny
Popis
Ako inak, ja a more a všetko s tým spojené, to som ja. Takže ako prvé mi napadla otváracia mušľa. A navyše každú ženu iste poteší aj perla, ktorá sa skrýva vo vnútri.
Ingrediencie
Perly:
- 100 g mandľovej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 bielko
- Perleťová farba do airbrush – pearl
- Perleť v spreji
Sušienky mušle:
- 150 g hladkej múky Babička na krehké pečivo
- 50 g mletých vlašských orechov
- 50 g práškového cukru
- 1 PL citrónovej kôry
- 1 vanilkový cukor bourbon
- 125 g masla
Čokoládový krém do sušienok:
- 90 g čokolády (60%)
- 60 ml šľahačkovej smotany (40%)
- 75 g masla
- 30 g práškového cukru
Poleva na sušienky:
- 100 g bielej čokolády
- 25 g tmavej čokolády
Mušľa – pusinková bomba:
- 330 g vaječných bielkov
- 600 g krupicového cukru
- 4 ČL vanilkovej pasty
- 2 PL kukuričného škrobu
- 4 ČL citrónovej šťavy
- Na vytretie spodnej polovice mušle:
- 100 g bielej čokolády
- Hnedá gélová farba
- Perleť v spreji
- Perleťová farba do airbrush – shell
Krém do mušle:
- 250 g mascarpone
- 200 ml šľahačkovej smotany (40%)
- 1 plátok želatíny
- 2 ČL modrej spiruliny
- Modrá gélová farba
Postup
- Na snehovú bombu oddelíme bielka (izbovej teploty) a rúru nahrejeme na 180 °C.
- Do misy robota dáme bielka a cukor. Misu položíme nad hrniec s vodou a za miešania zohrievame do teploty 76 °C.
- Potom zmes mixujeme do tuhých špičiek na najvyšších otáčkach. Pridáme vanilku, škrob a citrónovú šťavu a šľaháme ešte 20 sekúnd.
- Meringue prenesieme do zdobiaceho vrecka a nanesieme na misku obalenú v alobale do tvaru mušle. Pečieme 15 minút na 130 °C, potom 90 minút na 110 °C. Po vychladnutí vytrieme vnútro mušle čokoládou.
- Pripravíme všetky ingrediencie. Zmäknuté maslo zmiešame s vanilkovým cukrom, soľou a práškovým cukrom. Postupne pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto vtlačíme do formičiek na mušle a pečieme pri 170 °C cca 20 minút. Po vychladnutí namočíme mušle do polevy z bielej a tmavej čokolády, čím vytvoríme vzor pomocou špáradla.
- Sušienky spájame čokoládovým krémom, ktorý pripravíme zahrievaním šľahačky s cukrom, ktorou zalejeme čokoládu a po vychladnutí pridáme maslo.
- Namočíme želatínu, vyšľaháme šľahačku a pridáme zahriatu želatínu zmiešanú s lyžicami šľahačky. Mascarpone vyšľaháme so spirulinou, pridáme šľahačku a modré farbivo podľa potreby.
Sušienky:
Krém do mušle:
Perly:
- 100 g mandľovej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 bielko
- Perleťová farba do airbrush – pearl
- Perleť v spreji
Sušienky mušle:
- 150 g hladkej múky Babička na krehké pečivo
- 50 g mletých vlašských orechov
- 50 g práškového cukru
- 1 PL citrónovej kôry
- 1 vanilkový cukor bourbon
- 125 g masla
Čokoládový krém do sušienok:
- 90 g čokolády (60%)
- 60 ml šľahačkovej smotany (40%)
- 75 g masla
- 30 g práškového cukru
Poleva na sušienky:
- 100 g bielej čokolády
- 25 g tmavej čokolády
Mušľa – pusinková bomba:
- 330 g vaječných bielkov
- 600 g krupicového cukru
- 4 ČL vanilkovej pasty
- 2 PL kukuričného škrobu
- 4 ČL citrónovej šťavy
- Na vytretie spodnej polovice mušle:
- 100 g bielej čokolády
- Hnedá gélová farba
- Perleť v spreji
- Perleťová farba do airbrush – shell
Krém do mušle:
- 250 g mascarpone
- 200 ml šľahačkovej smotany (40%)
- 1 plátok želatíny
- 2 ČL modrej spiruliny
- Modrá gélová farba
- Na snehovú bombu oddelíme bielka (izbovej teploty) a rúru nahrejeme na 180 °C.
- Do misy robota dáme bielka a cukor. Misu položíme nad hrniec s vodou a za miešania zohrievame do teploty 76 °C.
- Potom zmes mixujeme do tuhých špičiek na najvyšších otáčkach. Pridáme vanilku, škrob a citrónovú šťavu a šľaháme ešte 20 sekúnd.
- Meringue prenesieme do zdobiaceho vrecka a nanesieme na misku obalenú v alobale do tvaru mušle. Pečieme 15 minút na 130 °C, potom 90 minút na 110 °C. Po vychladnutí vytrieme vnútro mušle čokoládou.
- Pripravíme všetky ingrediencie. Zmäknuté maslo zmiešame s vanilkovým cukrom, soľou a práškovým cukrom. Postupne pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto vtlačíme do formičiek na mušle a pečieme pri 170 °C cca 20 minút. Po vychladnutí namočíme mušle do polevy z bielej a tmavej čokolády, čím vytvoríme vzor pomocou špáradla.
- Sušienky spájame čokoládovým krémom, ktorý pripravíme zahrievaním šľahačky s cukrom, ktorou zalejeme čokoládu a po vychladnutí pridáme maslo.
- Namočíme želatínu, vyšľaháme šľahačku a pridáme zahriatu želatínu zmiešanú s lyžicami šľahačky. Mascarpone vyšľaháme so spirulinou, pridáme šľahačku a modré farbivo podľa potreby.