Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ako inak, ja a more a všetko s tým spojené, to som ja. Takže ako prvé mi napadla otváracia mušľa. A navyše každú ženu iste poteší aj perla, ktorá sa skrýva vo vnútri.

Ingrediencie

Perly:
  • 100 g mandľovej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bielko
  • Perleťová farba do airbrush – pearl
  • Perleť v spreji
Sušienky mušle:
  • 150 g hladkej múky Babička na krehké pečivo
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 50 g práškového cukru
  • 1 PL citrónovej kôry
  • 1 vanilkový cukor bourbon
  • 125 g masla
Čokoládový krém do sušienok:
  • 90 g čokolády (60%)
  • 60 ml šľahačkovej smotany (40%)
  • 75 g masla
  • 30 g práškového cukru
Poleva na sušienky:
  • 100 g bielej čokolády
  • 25 g tmavej čokolády
Mušľa – pusinková bomba:
  • 330 g vaječných bielkov
  • 600 g krupicového cukru
  • 4 ČL vanilkovej pasty
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 4 ČL citrónovej šťavy
  • Na vytretie spodnej polovice mušle:
    • 100 g bielej čokolády
    • Hnedá gélová farba
    • Perleť v spreji
    • Perleťová farba do airbrush – shell
Krém do mušle:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml šľahačkovej smotany (40%)
  • 1 plátok želatíny
  • 2 ČL modrej spiruliny
  • Modrá gélová farba

Postup

  1. Na snehovú bombu oddelíme bielka (izbovej teploty) a rúru nahrejeme na 180 °C.
  2. Do misy robota dáme bielka a cukor. Misu položíme nad hrniec s vodou a za miešania zohrievame do teploty 76 °C.
  3. Potom zmes mixujeme do tuhých špičiek na najvyšších otáčkach. Pridáme vanilku, škrob a citrónovú šťavu a šľaháme ešte 20 sekúnd.
  4. Meringue prenesieme do zdobiaceho vrecka a nanesieme na misku obalenú v alobale do tvaru mušle. Pečieme 15 minút na 130 °C, potom 90 minút na 110 °C. Po vychladnutí vytrieme vnútro mušle čokoládou.
  5. Sušienky:
  6. Pripravíme všetky ingrediencie. Zmäknuté maslo zmiešame s vanilkovým cukrom, soľou a práškovým cukrom. Postupne pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.
  7. Cesto vtlačíme do formičiek na mušle a pečieme pri 170 °C cca 20 minút. Po vychladnutí namočíme mušle do polevy z bielej a tmavej čokolády, čím vytvoríme vzor pomocou špáradla.
  8. Sušienky spájame čokoládovým krémom, ktorý pripravíme zahrievaním šľahačky s cukrom, ktorou zalejeme čokoládu a po vychladnutí pridáme maslo.
  9. Krém do mušle:
  10. Namočíme želatínu, vyšľaháme šľahačku a pridáme zahriatu želatínu zmiešanú s lyžicami šľahačky. Mascarpone vyšľaháme so spirulinou, pridáme šľahačku a modré farbivo podľa potreby.
Perly:
  • 100 g mandľovej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bielko
  • Perleťová farba do airbrush – pearl
  • Perleť v spreji
Sušienky mušle:
  • 150 g hladkej múky Babička na krehké pečivo
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 50 g práškového cukru
  • 1 PL citrónovej kôry
  • 1 vanilkový cukor bourbon
  • 125 g masla
Čokoládový krém do sušienok:
  • 90 g čokolády (60%)
  • 60 ml šľahačkovej smotany (40%)
  • 75 g masla
  • 30 g práškového cukru
Poleva na sušienky:
  • 100 g bielej čokolády
  • 25 g tmavej čokolády
Mušľa – pusinková bomba:
  • 330 g vaječných bielkov
  • 600 g krupicového cukru
  • 4 ČL vanilkovej pasty
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 4 ČL citrónovej šťavy
  • Na vytretie spodnej polovice mušle:
    • 100 g bielej čokolády
    • Hnedá gélová farba
    • Perleť v spreji
    • Perleťová farba do airbrush – shell
Krém do mušle:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml šľahačkovej smotany (40%)
  • 1 plátok želatíny
  • 2 ČL modrej spiruliny
  • Modrá gélová farba
  1. Na snehovú bombu oddelíme bielka (izbovej teploty) a rúru nahrejeme na 180 °C.
  2. Do misy robota dáme bielka a cukor. Misu položíme nad hrniec s vodou a za miešania zohrievame do teploty 76 °C.
  3. Potom zmes mixujeme do tuhých špičiek na najvyšších otáčkach. Pridáme vanilku, škrob a citrónovú šťavu a šľaháme ešte 20 sekúnd.
  4. Meringue prenesieme do zdobiaceho vrecka a nanesieme na misku obalenú v alobale do tvaru mušle. Pečieme 15 minút na 130 °C, potom 90 minút na 110 °C. Po vychladnutí vytrieme vnútro mušle čokoládou.
  5. Sušienky:
  6. Pripravíme všetky ingrediencie. Zmäknuté maslo zmiešame s vanilkovým cukrom, soľou a práškovým cukrom. Postupne pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.
  7. Cesto vtlačíme do formičiek na mušle a pečieme pri 170 °C cca 20 minút. Po vychladnutí namočíme mušle do polevy z bielej a tmavej čokolády, čím vytvoríme vzor pomocou špáradla.
  8. Sušienky spájame čokoládovým krémom, ktorý pripravíme zahrievaním šľahačky s cukrom, ktorou zalejeme čokoládu a po vychladnutí pridáme maslo.
  9. Krém do mušle:
  10. Namočíme želatínu, vyšľaháme šľahačku a pridáme zahriatu želatínu zmiešanú s lyžicami šľahačky. Mascarpone vyšľaháme so spirulinou, pridáme šľahačku a modré farbivo podľa potreby.