Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Oberačka vo viniciach od Miriam

Oberačka vo viniciach od Miriam

Popis

Táto rodinná torta vystihuje stanovačky a oberačky u môjho strýka vo vinici. Každé leto tam chodíme s rodinou a kamarátmi stanovať. Na jeseň tam oberáme hrozno. A tak som vytvorila machovú tortu zo špenátu, naplnila kokosovým krémom a mangovo-marakujovým džemom, ozdobila som ju ručne vyrobeným hroznom z fondánu.

Ingrediencie

Machový korpus
  • 600 g hladkej múky
  • 250 g čerstvého baby špenátu
  • 6 vajec
  • 300 g práškového cukru
  • 350 ml repkového oleja
  • 2 kypriace prášky
  • kôra z 1 citróna
Kokosová plnka
  • 400 ml mlieka
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 160 g práškového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 120 g strúhaného kokosu
  • 500 g masla
Mangovo-marakujový džem
  • 300 g mrazeného manga
  • 80 g marakujového pyré
  • 125 g želírovacieho cukru
  • 70 g kryštálového cukru
  • ½ citróna
Ozdoba
  • hrozienka z marcipánu
  • 200 g červeného hrozna

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. K špenátu nalejeme olej a ručným mixérom vytvoríme pastu.
  3. Špenátovú zmes pridáme k vaječnej zmesi a pridáme múku, prášok do pečiva a citrón.
  4. Vlejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C asi 40 minút.
  5. Uvaríme puding z pudingového prášku, necháme vychladnúť a primiešame maslo s cukrom a opražený kokos.
  6. Následne pripravíme džem, mrazené mango a marakujové pyré dáme do hrnca rozmraziť, pridáme cukor a želírovací cukor a varíme, kým zmes nezhustne.
  7. Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme džemom, kokosovou plnkou, to zopakujeme s ďalšími dvoma korpusmi.
  8. Jeden korpus si necháme, rozdrvíme a nanesieme na povrch torty, aby zakryla vnútro.
  9. Z modelovacej hmoty vytvoríme hrozienka a poukladáme na tortu spolu s hroznom.
Machový korpus
  • 600 g hladkej múky
  • 250 g čerstvého baby špenátu
  • 6 vajec
  • 300 g práškového cukru
  • 350 ml repkového oleja
  • 2 kypriace prášky
  • kôra z 1 citróna
Kokosová plnka
  • 400 ml mlieka
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 160 g práškového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 120 g strúhaného kokosu
  • 500 g masla
Mangovo-marakujový džem
  • 300 g mrazeného manga
  • 80 g marakujového pyré
  • 125 g želírovacieho cukru
  • 70 g kryštálového cukru
  • ½ citróna
Ozdoba
  • hrozienka z marcipánu
  • 200 g červeného hrozna
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. K špenátu nalejeme olej a ručným mixérom vytvoríme pastu.
  3. Špenátovú zmes pridáme k vaječnej zmesi a pridáme múku, prášok do pečiva a citrón.
  4. Vlejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C asi 40 minút.
  5. Uvaríme puding z pudingového prášku, necháme vychladnúť a primiešame maslo s cukrom a opražený kokos.
  6. Následne pripravíme džem, mrazené mango a marakujové pyré dáme do hrnca rozmraziť, pridáme cukor a želírovací cukor a varíme, kým zmes nezhustne.
  7. Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme džemom, kokosovou plnkou, to zopakujeme s ďalšími dvoma korpusmi.
  8. Jeden korpus si necháme, rozdrvíme a nanesieme na povrch torty, aby zakryla vnútro.
  9. Z modelovacej hmoty vytvoríme hrozienka a poukladáme na tortu spolu s hroznom.