Piña colada od Martina
Popis
Obľúbený drink mojej manželky Simonky v želé prevedení.
Ingrediencie
Korpus
- 6 ks vajec
- 180 g práškový cukor
- 90 g hladkej múky
- 90 g mandľová múka
- 1 balíček kypriaceho prášku
- Štipka soli
Želé
- 1000 ml ananásového pyré
- 200 ml vody
- 2 balenia práškovej želatiny (podľa popisu na obale)
Kokosový krém
- 400 ml smotana na šľahanie 40%
- 200 ml kokosové pyré
- 2 dcl kokosový likér (Malibu)
- 600 g bielej čokolády (Callebaut)
Kokosový sirup
- 50 ml kokosové pyré (pyré obsahuje cukor)
- 50 ml vody
- 2 ml kokosový likér
Ozdoba
- Čerstvý ananás
- Nastrúhaný kokos
Postup
- Rúru rozohrejeme na 180 °C a vystelieme papierom na pečenie.
- Oddelíme bielka a žĺtka. Z bielkov a soli vymiešame tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame preosiaty práškový cukor. Keď máme hotový sneh, tak postupne zapracujeme žĺtky zmiešané s olejom. Do hotovej zmesi pridáme preosiate mandle, múku a kypriaci prášok.
- Rozotrieme na plech a dáme piecť do rozohriatej el. rúry.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- Po vychladnutí si vykrojíme potrebné kolieska (priemer prispôsobiť priemeru pohára, v ktorom bude dezert servírovaný), ktoré budú súčasťou pripravovaného dezertu.
- Pripravíme si kokosový krém s kokosovým likérom (Malibu). Smotanu, pyré a likér privedieme k varu a hneď stiahneme z ohňa. Pripravenú tekutinu nalejeme na bielu čokoládu a necháme minútku odstáť. Zmes dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
- Keď je krém vychladnutý, vymiešame ho s metličkami, aby sa dobre prevzdušnil. Následne ho dáme stuhnúť do chladničky.
- Keď je krém poriadne vychladený, prenesieme ho do cukrárenského vrecka a môžeme používať.
- Kokosový sirup si vyrobíme z kokosového pyré, vody a kokosového likéru.Všetky ingrediencie spolu prevaríme a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí je sirup pripravený na použitie.
- Do pohárov vložíme pripravené korpusy, ktoré navlhčíme kokosovým sirupom. Nalejeme pripravenú želé zmes a dáme stuhnúť do chladničky.
- Po stuhnutí pridáme kokosový krém a dáme opäť vychladnúť.
- Tento postup (korpus, želé, krém) opakujeme, pokiaľ nie je pohár plný.
- Na ozdobu použijeme na jemno nakrájaný ananás s kokosom.
Korpus
- 6 ks vajec
- 180 g práškový cukor
- 90 g hladkej múky
- 90 g mandľová múka
- 1 balíček kypriaceho prášku
- Štipka soli
Želé
- 1000 ml ananásového pyré
- 200 ml vody
- 2 balenia práškovej želatiny (podľa popisu na obale)
Kokosový krém
- 400 ml smotana na šľahanie 40%
- 200 ml kokosové pyré
- 2 dcl kokosový likér (Malibu)
- 600 g bielej čokolády (Callebaut)
Kokosový sirup
- 50 ml kokosové pyré (pyré obsahuje cukor)
- 50 ml vody
- 2 ml kokosový likér
Ozdoba
- Čerstvý ananás
- Nastrúhaný kokos
- Rúru rozohrejeme na 180 °C a vystelieme papierom na pečenie.
- Oddelíme bielka a žĺtka. Z bielkov a soli vymiešame tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame preosiaty práškový cukor. Keď máme hotový sneh, tak postupne zapracujeme žĺtky zmiešané s olejom. Do hotovej zmesi pridáme preosiate mandle, múku a kypriaci prášok.
- Rozotrieme na plech a dáme piecť do rozohriatej el. rúry.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- Po vychladnutí si vykrojíme potrebné kolieska (priemer prispôsobiť priemeru pohára, v ktorom bude dezert servírovaný), ktoré budú súčasťou pripravovaného dezertu.
- Pripravíme si kokosový krém s kokosovým likérom (Malibu). Smotanu, pyré a likér privedieme k varu a hneď stiahneme z ohňa. Pripravenú tekutinu nalejeme na bielu čokoládu a necháme minútku odstáť. Zmes dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
- Keď je krém vychladnutý, vymiešame ho s metličkami, aby sa dobre prevzdušnil. Následne ho dáme stuhnúť do chladničky.
- Keď je krém poriadne vychladený, prenesieme ho do cukrárenského vrecka a môžeme používať.
- Kokosový sirup si vyrobíme z kokosového pyré, vody a kokosového likéru.Všetky ingrediencie spolu prevaríme a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí je sirup pripravený na použitie.
- Do pohárov vložíme pripravené korpusy, ktoré navlhčíme kokosovým sirupom. Nalejeme pripravenú želé zmes a dáme stuhnúť do chladničky.
- Po stuhnutí pridáme kokosový krém a dáme opäť vychladnúť.
- Tento postup (korpus, želé, krém) opakujeme, pokiaľ nie je pohár plný.
- Na ozdobu použijeme na jemno nakrájaný ananás s kokosom.