Podpecník do práce od Janky
Popis
Na meniny a narodeniny vždy niečo prinesieme do práce a práve podpecník je skvelý na raňajky. Je chutný a zasýti pred prácou v teréne.
Ingrediencie
Kvások
- 150 ml vlažného mlieka
- 500 g hladkej múky
- 1 vajce
- 3 PL oleja
- 1 ČL soli
- 2 malé v šupke uvarené zemiaky
Príloha do rúry
- 250 ml kyslej smotany 16%
- 400 g jemného tučného tvarohu
- 60 g čerstvého kôpru
- soľ
- čierne korenie
- ½ ČL sušeného cesnaku
Príloha po upečení
- 500 g šalotky
- 1 PL trstinového cukru
- 200 ml suchého červeného vína
- ½ ČL soli
- 3 PL oleja
Ozdoba
- 40 g čerstvého kôpru
- 100 g praženej solenej slnečnice
- 2 kačacie kože z pŕs alebo nôh na škvarky
Postup
Ingrediencie
Kvások
- 150 ml vlažného mlieka
- 500 g hladkej múky
- 1 vajce
- 3 PL oleja
- 1 ČL soli
- 2 malé v šupke uvarené zemiaky
Príloha do rúry
- 250 ml kyslej smotany 16%
- 400 g jemného tučného tvarohu
- 60 g čerstvého kôpru
- soľ
- čierne korenie
- ½ ČL sušeného cesnaku
Príloha po upečení
- 500 g šalotky
- 1 PL trstinového cukru
- 200 ml suchého červeného vína
- ½ ČL soli
- 3 PL oleja
Ozdoba
- 40 g čerstvého kôpru
- 100 g praženej solenej slnečnice
- 2 kačacie kože z pŕs alebo nôh na škvarky