Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Podpecník do práce od Janky

Podpecník do práce od Janky

Popis

Na meniny a narodeniny vždy niečo prinesieme do práce a práve podpecník je skvelý na raňajky. Je chutný a zasýti pred prácou v teréne.

Ingrediencie

Kvások
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 500 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 3 PL oleja
  • 1 ČL soli
  • 2 malé v šupke uvarené zemiaky
Príloha do rúry
  • 250 ml kyslej smotany 16%
  • 400 g jemného tučného tvarohu
  • 60 g čerstvého kôpru
  • soľ
  • čierne korenie
  • ½ ČL sušeného cesnaku
Príloha po upečení
  • 500 g šalotky
  • 1 PL trstinového cukru
  • 200 ml suchého červeného vína
  • ½ ČL soli
  • 3 PL oleja
Ozdoba
  • 40 g čerstvého kôpru
  • 100 g praženej solenej slnečnice
  • 2 kačacie kože z pŕs alebo nôh na škvarky

Postup

Ingrediencie

Kvások
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 500 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 3 PL oleja
  • 1 ČL soli
  • 2 malé v šupke uvarené zemiaky
Príloha do rúry
  • 250 ml kyslej smotany 16%
  • 400 g jemného tučného tvarohu
  • 60 g čerstvého kôpru
  • soľ
  • čierne korenie
  • ½ ČL sušeného cesnaku
Príloha po upečení
  • 500 g šalotky
  • 1 PL trstinového cukru
  • 200 ml suchého červeného vína
  • ½ ČL soli
  • 3 PL oleja
Ozdoba
  • 40 g čerstvého kôpru
  • 100 g praženej solenej slnečnice
  • 2 kačacie kože z pŕs alebo nôh na škvarky

Postup