Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Podplamenník à la kapustnica od Martina

Podplamenník à la kapustnica od Martina

Popis

V našej rodine veľmi milujeme kapustnicu a keďže podpecník je tzv. "slovenská pizza", tak na ňu prenesieme aj špičkové tradičné slovenské jedlo. Na kapustnicu sa vždy teším na Vianoce a Veľkú noc. Avšak najlepšia je tá tradičná, ktorú zvyknem variť na záhrade v kotlíku a popozývam všetkých známych.

Ingrediencie

Cesto
  • 1 kg múky hladkej špeciál
  • 700 ml vody
  • 1 balenie čerstvého droždia (42 g)
  • 1 ČL cukru
  • 2 ČL soli
  • bravčová masť
Plnka
  • ½ kg sudovej-kyslej kapusty
  • ½ kg údenej krkovičky v celku
  • 1 ks klobásy
  • 200 g sušených sliviek
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 g Crème fresh
  • 5 g červenej mletej papriky
Ozdoba
  • pažítka na ozdobenie
  • ako dressing môžete použiť kyslú smotanu

Postup

Ingrediencie

Cesto
  • 1 kg múky hladkej špeciál
  • 700 ml vody
  • 1 balenie čerstvého droždia (42 g)
  • 1 ČL cukru
  • 2 ČL soli
  • bravčová masť
Plnka
  • ½ kg sudovej-kyslej kapusty
  • ½ kg údenej krkovičky v celku
  • 1 ks klobásy
  • 200 g sušených sliviek
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 g Crème fresh
  • 5 g červenej mletej papriky
Ozdoba
  • pažítka na ozdobenie
  • ako dressing môžete použiť kyslú smotanu

Postup