Podplamenník à la kapustnica od Martina
Popis
V našej rodine veľmi milujeme kapustnicu a keďže podpecník je tzv. "slovenská pizza", tak na ňu prenesieme aj špičkové tradičné slovenské jedlo. Na kapustnicu sa vždy teším na Vianoce a Veľkú noc. Avšak najlepšia je tá tradičná, ktorú zvyknem variť na záhrade v kotlíku a popozývam všetkých známych.
Ingrediencie
Cesto
- 1 kg múky hladkej špeciál
- 700 ml vody
- 1 balenie čerstvého droždia (42 g)
- 1 ČL cukru
- 2 ČL soli
- bravčová masť
Plnka
- ½ kg sudovej-kyslej kapusty
- ½ kg údenej krkovičky v celku
- 1 ks klobásy
- 200 g sušených sliviek
- 200 g kyslej smotany
- 200 g Crème fresh
- 5 g červenej mletej papriky
Ozdoba
- pažítka na ozdobenie
- ako dressing môžete použiť kyslú smotanu
Postup
Ingrediencie
Cesto
- 1 kg múky hladkej špeciál
- 700 ml vody
- 1 balenie čerstvého droždia (42 g)
- 1 ČL cukru
- 2 ČL soli
- bravčová masť
Plnka
- ½ kg sudovej-kyslej kapusty
- ½ kg údenej krkovičky v celku
- 1 ks klobásy
- 200 g sušených sliviek
- 200 g kyslej smotany
- 200 g Crème fresh
- 5 g červenej mletej papriky
Ozdoba
- pažítka na ozdobenie
- ako dressing môžete použiť kyslú smotanu