Poháre plné snov od Elizabeth
Popis
Nikdy som nebola na dovolenke, kde sa pestuje exotické ovocie, tak som si vyrobila tieto poháre ako sen o dovolenke. Napríklad na Cyprus, kde sa pestuje všetko ovocie, ktoré som dala do pohárov.
Ingrediencie
Žele zelené:
- 300 ml smotany na šľahanie 37 %
- 20 g cukru
- 1 ks cukrárske želé
- 1 ks cukrárske zelené farbivo
Žele čokoládové:
- 450 ml smotany na šľahanie 37 %)
- 300 g čokolády
- 8 g želatíny + voda
- 40 g kryštálového cukru
Priesvitné želé:
- 450 ml vody
- 300 g kryštálového cukru
- 40 g želatíny
- Šťava z 2 ks citrónu
Suroviny na ozdobu:
- 1 ks granátové jablko
- 1 ks papája
- 150 g čučoriedok
- 2 ks kiwi
- 300 g hurmikaki
- 20 ks physalis
- 1 ks mango
- 100 g orechov
Čokoládové lyžičky:
- 100 g tmavej čokolády
- Forma na lyžičky
Palacinkové cesto:
- 100 g bielok
- 100 g práškového cukru
- 100 g roztopeného masla
- 100 g hladkej múky
- 1 g soli
Postup
- Každý druh želé pripravíme samostatne a necháme vychladnúť.
- Ovocie nakrájame na ľubovoľné tvary a rozložíme do pohárov.
- Prvú vrstvu nalejeme priesvitné želé a dáme do chladničky. Druhá vrstva bude čokoládové želé, ktoré opäť necháme zatuhnúť. Tretia vrstva je zelené želé, ktoré necháme stuhnúť.
- Orechy pečieme v rúre pri 140 °C cca 10 – 15 minút, potom ich ľahko vymixujeme.
- Na ozdobu pripravíme čokoládové lyžičky: roztopíme čokoládu, nalejeme do formy a necháme stuhnúť.
- Palacinkové cesto: zmiešame suroviny a pečieme pri 160 °C s ventilátorom cca 5 minút. Vyberieme a zdobíme podľa potreby.
- Poháre ozdobíme čokoládovou lyžičkou, vymixovanými orechmi, kúskami palacinkového cesta a physalis.
Žele zelené:
- 300 ml smotany na šľahanie 37 %
- 20 g cukru
- 1 ks cukrárske želé
- 1 ks cukrárske zelené farbivo
Žele čokoládové:
- 450 ml smotany na šľahanie 37 %)
- 300 g čokolády
- 8 g želatíny + voda
- 40 g kryštálového cukru
Priesvitné želé:
- 450 ml vody
- 300 g kryštálového cukru
- 40 g želatíny
- Šťava z 2 ks citrónu
Suroviny na ozdobu:
- 1 ks granátové jablko
- 1 ks papája
- 150 g čučoriedok
- 2 ks kiwi
- 300 g hurmikaki
- 20 ks physalis
- 1 ks mango
- 100 g orechov
Čokoládové lyžičky:
- 100 g tmavej čokolády
- Forma na lyžičky
Palacinkové cesto:
- 100 g bielok
- 100 g práškového cukru
- 100 g roztopeného masla
- 100 g hladkej múky
- 1 g soli
- Každý druh želé pripravíme samostatne a necháme vychladnúť.
- Ovocie nakrájame na ľubovoľné tvary a rozložíme do pohárov.
- Prvú vrstvu nalejeme priesvitné želé a dáme do chladničky. Druhá vrstva bude čokoládové želé, ktoré opäť necháme zatuhnúť. Tretia vrstva je zelené želé, ktoré necháme stuhnúť.
- Orechy pečieme v rúre pri 140 °C cca 10 – 15 minút, potom ich ľahko vymixujeme.
- Na ozdobu pripravíme čokoládové lyžičky: roztopíme čokoládu, nalejeme do formy a necháme stuhnúť.
- Palacinkové cesto: zmiešame suroviny a pečieme pri 160 °C s ventilátorom cca 5 minút. Vyberieme a zdobíme podľa potreby.
- Poháre ozdobíme čokoládovou lyžičkou, vymixovanými orechmi, kúskami palacinkového cesta a physalis.