Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Predvianočná nočná mora od Martiny

Predvianočná nočná mora od Martiny

Popis

Ingrediencie

Kakaový korpus z čierneho kakaa:
  • 12 vajec
  • 300 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 300 g hladkej múky – tortová Babička
  • 65 g čierneho kakaa (1 balenie Dr. Oetker)
  • 1 balenie kypriaceho prášku
Na pokropenie korpusov:
  • 150 ml vody
  • 50 ml vody
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 sáčok čierneho čaju
Škoricový pudingovo maslový krém:
  • 600 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 100 g kukuričného škrobu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 ČL mletej vanilky
  • 80 ml rumu
  • 500 g masla
  • 2 ČL mletej škorice
  • ¼ hrnčeka práškového cukru
Čučoriedkový pudingový krém:
  • 2 hrnčeky lyofilizovaných čučoriedok
  • 2,5 hrnčeka vody
  • 50 g kryštálového cukru
  • 50 g kukuričného škrobu
  • Šťava z ½ citróna
Pekanové karamelizované orechy:
  • 200 g pekanových orechov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 80 ml vody
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 1 ČL mletej škorice
Čierna ganache na obter:
  • 600 g tmavej čokolády
  • 300 g šľahačkovej smotany 40%
  • ⅓ hrnčeka kryštálového cukru
  • Extra čierne gélové farbivo
  • 100 g masla (izbovej teploty)
Ostatné:
  • 1,2 kg bielej poťahovej hmoty Smartflex
  • 1 kg čiernej poťahovej hmoty
  • 150 g čiernej modelovacej hmoty na klobúk
  • 250 g oranžovej hmoty na tekvice
  • Extra čierna gélová farba

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Na korpus vyšľaháme vajcia s cukrom a štipkou soli do penista. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme a na trikrát primiešame do vaječnej zmesi. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem (20 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečieme cca 45 minút. Po vychladnutí korpusy rozrežeme na dve časti a zrežeme vrchný plát, aby bol korpus rovný.
  2. Škoricový pudingovo maslový krém: v studenom mlieku rozmiešame žĺtky, kukuričný škrob, cukor a mletú vanilku. Uvaríme puding. Do horúceho pudingu pridáme rum. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a škoricou a túto zmes postupne zašľaháme do pudingu.
  3. Čučoriedkový pudingový krém: uvaríme čučoriedky s vodou, cukrom a kukuričným škrobom. Pridáme citrónovú šťavu a necháme vychladnúť.
  4. Pekanové karamelizované orechy: vodu s cukrom privedieme k varu, pridáme vanilkovú pastu a škoricu. Vsypeme orechy a miešame, kým sa voda neodparí. Orechy vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  5. Ganache: zahrejeme smotanu, cukor a farbivo. Touto zmesou zalejeme nalámanú čokoládu a necháme odstáť 5-10 minút. Vymiešame do hladka a vmiešame maslo.
Kakaový korpus z čierneho kakaa:
  • 12 vajec
  • 300 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 300 g hladkej múky – tortová Babička
  • 65 g čierneho kakaa (1 balenie Dr. Oetker)
  • 1 balenie kypriaceho prášku
Na pokropenie korpusov:
  • 150 ml vody
  • 50 ml vody
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 sáčok čierneho čaju
Škoricový pudingovo maslový krém:
  • 600 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 100 g kukuričného škrobu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 ČL mletej vanilky
  • 80 ml rumu
  • 500 g masla
  • 2 ČL mletej škorice
  • ¼ hrnčeka práškového cukru
Čučoriedkový pudingový krém:
  • 2 hrnčeky lyofilizovaných čučoriedok
  • 2,5 hrnčeka vody
  • 50 g kryštálového cukru
  • 50 g kukuričného škrobu
  • Šťava z ½ citróna
Pekanové karamelizované orechy:
  • 200 g pekanových orechov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 80 ml vody
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 1 ČL mletej škorice
Čierna ganache na obter:
  • 600 g tmavej čokolády
  • 300 g šľahačkovej smotany 40%
  • ⅓ hrnčeka kryštálového cukru
  • Extra čierne gélové farbivo
  • 100 g masla (izbovej teploty)
Ostatné:
  • 1,2 kg bielej poťahovej hmoty Smartflex
  • 1 kg čiernej poťahovej hmoty
  • 150 g čiernej modelovacej hmoty na klobúk
  • 250 g oranžovej hmoty na tekvice
  • Extra čierna gélová farba
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Na korpus vyšľaháme vajcia s cukrom a štipkou soli do penista. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme a na trikrát primiešame do vaječnej zmesi. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem (20 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečieme cca 45 minút. Po vychladnutí korpusy rozrežeme na dve časti a zrežeme vrchný plát, aby bol korpus rovný.
  2. Škoricový pudingovo maslový krém: v studenom mlieku rozmiešame žĺtky, kukuričný škrob, cukor a mletú vanilku. Uvaríme puding. Do horúceho pudingu pridáme rum. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a škoricou a túto zmes postupne zašľaháme do pudingu.
  3. Čučoriedkový pudingový krém: uvaríme čučoriedky s vodou, cukrom a kukuričným škrobom. Pridáme citrónovú šťavu a necháme vychladnúť.
  4. Pekanové karamelizované orechy: vodu s cukrom privedieme k varu, pridáme vanilkovú pastu a škoricu. Vsypeme orechy a miešame, kým sa voda neodparí. Orechy vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  5. Ganache: zahrejeme smotanu, cukor a farbivo. Touto zmesou zalejeme nalámanú čokoládu a necháme odstáť 5-10 minút. Vymiešame do hladka a vmiešame maslo.