Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Pumpáčik od Miriam

Pumpáčik od Miriam

Popis

Tato roláda je venovaná mojej neterke Lydie, alebo po mojom Dyde. Tento názov vznikol tak, že som na oslavu napiekla punčák, a keď ho Dyda ochutnala, povedala: "MNAM! PUMPÁČIK." Tak som sa rozhodla spraviť pre ňu detskú verziu, ktorá je bez alkoholu a má na sebe obláčiky.

Ingrediencie

Šľahaná hmota
  • 6 ks vajcia
  • 6 lyžíc krupicového cukru
  • 3 lyžice oleja
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • ružové farbivo
Obláčiky
  • 2 bielka
  • 60 g masla
  • 60 g cukru
  • 80 g hladkej múky
Vanilková náplň
  • 500 g cream cheese
  • 80-100 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
Ríbezľovo-pomarančový džem
  • 150 ml pomarančového pyré
  • 150 ml ríbezľového pyré
  • 60 g želírovacieho cukru
Rozvar punčový
  • 125 ml vody
  • 90 g kryštálového cukru
  • 1 ČL malinovej pasty
  • 2 ČL rumovej esencie
  • 1 ČL punčovej arómy
Ozdoba
  • Fondán

Postup

  1. Bielky vyšľaháme mixérom do tuhého snehu, postupne zašľaháme cukor.
  2. Znížime otáčky a postupne pridávame olej, žĺtky a farbivo.
  3. Zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva.
  4. Obláčiková hmota: Vyšľaháme maslo s cukrom a pridáme bielka. Cukrárskym vreckom vytvárame na plechu obláčiky a dáme na 10 minút do mrazničky.
  5. Ružovú hmotu nalejeme na obláčiky a pečieme 20 minút pri 180 °C.
  6. Uvaríme si džem: Pyré povaríme, kým nezačne vrieť, pridáme želírovací cukor a varíme ďalších 5 minút, potom necháme vychladnúť.
  7. Punčový rozvar: Vodu s cukrom necháme roztopiť, pridáme rumovú esenciu, punčovú esenciu a malinovú pastu.
  8. Krém: Cream cheese, vanilkovú esenciu a cukor vyšľaháme, pridáme trošku smotany, a potom postupne zašľaháme smotanu na šľahanie.
  9. Upečenú piškótu zrolujeme ešte teplú, po vychladnutí potrieme rozvarom, džemom a plnkou. Ozdobíme krémom a fondánom.
Šľahaná hmota
  • 6 ks vajcia
  • 6 lyžíc krupicového cukru
  • 3 lyžice oleja
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • ružové farbivo
Obláčiky
  • 2 bielka
  • 60 g masla
  • 60 g cukru
  • 80 g hladkej múky
Vanilková náplň
  • 500 g cream cheese
  • 80-100 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
Ríbezľovo-pomarančový džem
  • 150 ml pomarančového pyré
  • 150 ml ríbezľového pyré
  • 60 g želírovacieho cukru
Rozvar punčový
  • 125 ml vody
  • 90 g kryštálového cukru
  • 1 ČL malinovej pasty
  • 2 ČL rumovej esencie
  • 1 ČL punčovej arómy
Ozdoba
  • Fondán
  1. Bielky vyšľaháme mixérom do tuhého snehu, postupne zašľaháme cukor.
  2. Znížime otáčky a postupne pridávame olej, žĺtky a farbivo.
  3. Zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva.
  4. Obláčiková hmota: Vyšľaháme maslo s cukrom a pridáme bielka. Cukrárskym vreckom vytvárame na plechu obláčiky a dáme na 10 minút do mrazničky.
  5. Ružovú hmotu nalejeme na obláčiky a pečieme 20 minút pri 180 °C.
  6. Uvaríme si džem: Pyré povaríme, kým nezačne vrieť, pridáme želírovací cukor a varíme ďalších 5 minút, potom necháme vychladnúť.
  7. Punčový rozvar: Vodu s cukrom necháme roztopiť, pridáme rumovú esenciu, punčovú esenciu a malinovú pastu.
  8. Krém: Cream cheese, vanilkovú esenciu a cukor vyšľaháme, pridáme trošku smotany, a potom postupne zašľaháme smotanu na šľahanie.
  9. Upečenú piškótu zrolujeme ešte teplú, po vychladnutí potrieme rozvarom, džemom a plnkou. Ozdobíme krémom a fondánom.