Rakvičky so šľahačkou
Popis
Hmota na rakvičky (vaničky) je jemná žĺtková a má kašovitú konzistenciu. Po upečení majú rakvičky v strede typickú dierku. Sú ozdobené šľahačkou. Keďže sme v strašidelnej téme, nesmie chýbať desivá ozdoba!
Ingrediencie
Cesto
- 180 g práškového cukru
- 3 g vanilkového cukru
- 12 g vajec
- 60 g žĺtok
- 100 g stuženého pokrmového tuku
Dokončenie
- 200 g smotany na šľahanie 35 %
- 150 g čierna poťahová hmota
- 20 g biela poťahová hmota
- 20 g červená poťahová hmota
Postup
- Formičky na rakvičky vymastíme 2x rozpusteným stuženým pokrmovým tukom.
- Rúru rozohrejeme na 150 °C.
- Práškový cukor preosejeme. Pridáme cukor vanilkový, žĺtka, vajcia a vyšľaháme hustejšiu penu.
- Nastriekame do vymastených formičiek na rakvičky približne do dvoch tretín. Jemne potrasieme, tak, aby sa hmota rovnomerne rozložila vo formičkách.
- Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút pri teplote 150 °C, 30 minút pri teplote 130 °C.
- Po upečení a miernom vychladnutí opatrne vyklopíme z formičiek.
- Na vychladnuté nastriekame vyšľahanú šľahačku v štýle parížskych rožtekov.
- Nezabudnite vymodelovať ozdobu podľa vzoru a naaranžovať ju na podnos.
Cesto
- 180 g práškového cukru
- 3 g vanilkového cukru
- 12 g vajec
- 60 g žĺtok
- 100 g stuženého pokrmového tuku
Dokončenie
- 200 g smotany na šľahanie 35 %
- 150 g čierna poťahová hmota
- 20 g biela poťahová hmota
- 20 g červená poťahová hmota
- Formičky na rakvičky vymastíme 2x rozpusteným stuženým pokrmovým tukom.
- Rúru rozohrejeme na 150 °C.
- Práškový cukor preosejeme. Pridáme cukor vanilkový, žĺtka, vajcia a vyšľaháme hustejšiu penu.
- Nastriekame do vymastených formičiek na rakvičky približne do dvoch tretín. Jemne potrasieme, tak, aby sa hmota rovnomerne rozložila vo formičkách.
- Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút pri teplote 150 °C, 30 minút pri teplote 130 °C.
- Po upečení a miernom vychladnutí opatrne vyklopíme z formičiek.
- Na vychladnuté nastriekame vyšľahanú šľahačku v štýle parížskych rožtekov.
- Nezabudnite vymodelovať ozdobu podľa vzoru a naaranžovať ju na podnos.