Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Rozkvitnutý koláč od Moniky

Rozkvitnutý koláč od Moniky

Popis

Tento koláč pečiem väčšinou v lete, keď je sezóna ovocia. Je to rýchly koláč pre nečakanú návštevu alebo keď vás nečakane pozvú na letnú grilovačku.

Ingrediencie

Cesto
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 hrnček vlažnej vody
  • 1 hrnček oleja
  • 3 vajcia
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • štipka soli
Tvarohová plnka
  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 kyslá pochúťková smotana
  • 125 g masla
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 bio citrón
Na dozdobenie
  • 5 – 6 väčších jahôd
  • 3 – 4 marhúľ
  • 100 g čučoriedok
  • 100 g malín
  • 1 kivi
  • 2 balenia čírej želatíny
  • 500 ml vody

Postup

  1. Plech vymažeme olejom a vysypeme múkou. V miske zmiešame vajíčka, olej, cukor a vodu do peny. Do takto vzniknutej masy preosejeme múku s práškom do pečiva a soľou. Cesto vylejeme na plech a pečieme na 180 °C približne 30 minút, kontrolujeme špajdľou.
  2. Tvarohovú plnku pripravíme tak, že vymiešame do peny maslo a práškový cukor. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu, kôru a šťavu z citróna. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.
  3. Jahody, kiwi a marhule nakrájame na plátky. Krém nazdobíme ovocím, z ovocia tvoríme okvetné lístky a medzery vyplníme drobným ovocím.
  4. Pripravíme si želatínu podľa odporúčaného návodu. Ovocie zalejeme želatínou a dáme vychladiť.

Ingrediencie

Cesto
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 hrnček vlažnej vody
  • 1 hrnček oleja
  • 3 vajcia
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • štipka soli
Tvarohová plnka
  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 kyslá pochúťková smotana
  • 125 g masla
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 bio citrón
Na dozdobenie
  • 5 – 6 väčších jahôd
  • 3 – 4 marhúľ
  • 100 g čučoriedok
  • 100 g malín
  • 1 kivi
  • 2 balenia čírej želatíny
  • 500 ml vody

Postup

  1. Plech vymažeme olejom a vysypeme múkou. V miske zmiešame vajíčka, olej, cukor a vodu do peny. Do takto vzniknutej masy preosejeme múku s práškom do pečiva a soľou. Cesto vylejeme na plech a pečieme na 180 °C približne 30 minút, kontrolujeme špajdľou.
  2. Tvarohovú plnku pripravíme tak, že vymiešame do peny maslo a práškový cukor. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu, kôru a šťavu z citróna. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.
  3. Jahody, kiwi a marhule nakrájame na plátky. Krém nazdobíme ovocím, z ovocia tvoríme okvetné lístky a medzery vyplníme drobným ovocím.
  4. Pripravíme si želatínu podľa odporúčaného návodu. Ovocie zalejeme želatínou a dáme vychladiť.