Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Rozprávkový pie od Dávida

Rozprávkový pie od Dávida

Popis

Doma máme jednu starú rozprávkovú knihu. Keď som bol malý, ako najúžasnejší mladší brat som otravoval moju sestru, ktorá mi z nej musela čítať rozprávky ... resp. rozprávku ... jednu ... o červenej čiapočke, stááále dookola :D Tak pri tomto zadaní by som tie časy chcel pripomenúť sebe, ale aj mojej sestre :D

Ingrediencie

Korpus
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 20 g mandľovej múky
  • 100 g studeného masla
  • 1 ks vajce
  • vanilková pasta
  • štipka soli
Plnka
  • 80 g vody
  • 120 g masla
  • 200 g horkej čokolády
  • 65 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 3 ks vajcia
Ovocná vrstva
  • 300 g čučoriedky
  • 150 g vody
  • 30 g glukózy
  • šťava z jednej limetky
  • 45 g kryštálového cukru
  • 3 g agaru
  • 2 čajové lyžičky modrej potravinárskej farby
Cesto na hviezdičky a červenú čiapočku
  • 100 g masla
  • 85 g práškového cukru
  • 1 ks vajce
  • 180 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • červený fondán
  • medené práškové farbivo
Medovníkové cesto
  • 500 g hladkej múky
  • 170 g medu
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do perníka
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 80 g masla
  • 5 g sódy bikarbóny
  • 1 žĺtok
Poleva na perníky
  • 4 bielka
  • 120 g práškového cukru
  • šťava z citróna
Malinový džem
  • 150 g malín
  • 50 g vody
  • 10 g pektínu

Postup

  1. Cesto na korpus pripravíme tak, že si všetky suroviny zmiesime v robote, kým nedostaneme kompaktné cesto.
  2. Vyvaľkáme ho medzi dvomi papiermi na pečenie a necháme v chlade odstáť.
  3. Asi po 20 minútach ho dáme do formy, kde orežeme kraje a boky pevne pritlačíme k stenám formy.
  4. Cesto popicháme vidličkou.
  5. Pečieme pri 180 °C asi 15 minút.
  6. Keď sa cesto pečie, pripravíme si čokoládovú plnku.
  7. Roztopíme maslo vo vode.
  8. Do misky dáme horkú čokoládu, cukor a soľ.
  9. Do misky nalejeme roztopené maslo s vodou a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
  10. Potom pridáme vajcia a vymiešame.
  11. Cesto po 15 minútach vyberieme z rúry a nalejeme naň pripravenú čokoládovú plnku, pečieme pri 150 °C ďalších 15 minút.
  12. Koláč vyberieme a necháme poriadne vychladnúť.
  13. Cesto na hviezdičky a medovníkové cesto pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame, aby sme dostali kompaktné cesto.
  14. Cestá necháme odpočívať v chladničke.
  15. Z cesta vykrajujeme tvary na zdobenie koláča a pečieme do zlatista.
  16. Po upečení hviezdičky a tvary z medovníkového cesta posypeme práškovým cukrom.
  17. Pripravíme si ovocnú vrstvu na čokoládový tart.
  18. V hrnci zmiešame agar a cukor, pridáme vodu, glukózu a za stáleho miešania privedieme k varu.
  19. Na konci pridáme šťavu z limetky a modrú potravinársku farbu.
  20. Keď hmota trochu vychladne, pridáme umyté čučoriedky a necháme ich chvíľu v hrnci.
  21. Čučoriedky precedíme a naukladáme nepravidelne na koláč, ktorý následne zalejeme pripravenou želatínou.
  22. Po stuhnutí koláč zdobíme tvarmi, ktoré sme si pripravili.
  23. Cesto na červenú čiapočku potiahneme malinovým džemom.
Korpus
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 20 g mandľovej múky
  • 100 g studeného masla
  • 1 ks vajce
  • vanilková pasta
  • štipka soli
Plnka
  • 80 g vody
  • 120 g masla
  • 200 g horkej čokolády
  • 65 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 3 ks vajcia
Ovocná vrstva
  • 300 g čučoriedky
  • 150 g vody
  • 30 g glukózy
  • šťava z jednej limetky
  • 45 g kryštálového cukru
  • 3 g agaru
  • 2 čajové lyžičky modrej potravinárskej farby
Cesto na hviezdičky a červenú čiapočku
  • 100 g masla
  • 85 g práškového cukru
  • 1 ks vajce
  • 180 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • červený fondán
  • medené práškové farbivo
Medovníkové cesto
  • 500 g hladkej múky
  • 170 g medu
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do perníka
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 80 g masla
  • 5 g sódy bikarbóny
  • 1 žĺtok
Poleva na perníky
  • 4 bielka
  • 120 g práškového cukru
  • šťava z citróna
Malinový džem
  • 150 g malín
  • 50 g vody
  • 10 g pektínu
  1. Cesto na korpus pripravíme tak, že si všetky suroviny zmiesime v robote, kým nedostaneme kompaktné cesto.
  2. Vyvaľkáme ho medzi dvomi papiermi na pečenie a necháme v chlade odstáť.
  3. Asi po 20 minútach ho dáme do formy, kde orežeme kraje a boky pevne pritlačíme k stenám formy.
  4. Cesto popicháme vidličkou.
  5. Pečieme pri 180 °C asi 15 minút.
  6. Keď sa cesto pečie, pripravíme si čokoládovú plnku.
  7. Roztopíme maslo vo vode.
  8. Do misky dáme horkú čokoládu, cukor a soľ.
  9. Do misky nalejeme roztopené maslo s vodou a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
  10. Potom pridáme vajcia a vymiešame.
  11. Cesto po 15 minútach vyberieme z rúry a nalejeme naň pripravenú čokoládovú plnku, pečieme pri 150 °C ďalších 15 minút.
  12. Koláč vyberieme a necháme poriadne vychladnúť.
  13. Cesto na hviezdičky a medovníkové cesto pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame, aby sme dostali kompaktné cesto.
  14. Cestá necháme odpočívať v chladničke.
  15. Z cesta vykrajujeme tvary na zdobenie koláča a pečieme do zlatista.
  16. Po upečení hviezdičky a tvary z medovníkového cesta posypeme práškovým cukrom.
  17. Pripravíme si ovocnú vrstvu na čokoládový tart.
  18. V hrnci zmiešame agar a cukor, pridáme vodu, glukózu a za stáleho miešania privedieme k varu.
  19. Na konci pridáme šťavu z limetky a modrú potravinársku farbu.
  20. Keď hmota trochu vychladne, pridáme umyté čučoriedky a necháme ich chvíľu v hrnci.
  21. Čučoriedky precedíme a naukladáme nepravidelne na koláč, ktorý následne zalejeme pripravenou želatínou.
  22. Po stuhnutí koláč zdobíme tvarmi, ktoré sme si pripravili.
  23. Cesto na červenú čiapočku potiahneme malinovým džemom.