Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Sladké netopiere od Elizabeth

Sladké netopiere od Elizabeth

Popis

Tieto makrónky mi pripomínajú môjho šéfa v práci, ktorý aj keď oddychuje stále má oči otvorené, aby mu nič neuniklo.

Ingrediencie

Cesto
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g mandľovej múky
  • 55 g bielky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 37 ml vody
  • 55 g bielky
  • 2 kvapky modré farbivo
Orechový krém
  • 200 ml mlieka
  • 170 g masla
  • 35 g kukuričného škrobu
  • 1 PL hladkej múky
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 1 ks vanilka
  • 2 PL orechov
  • 40 ml vody
  • 1 PL rumu

Postup

  1. Mandľovú múku aj práškový cukor 2x preosejeme cez jemné sitko.
  2. Pridáme 55 gramov bielok a zamiešame pastu. Vznikne tuhá, lepkavá hmota.
  3. Vodu nalejeme do hrnca, prisypeme kryštálový cukor a dáme variť. Keď teplota stúpne na 110 °C, začneme šľahať bielky. Pri teplote 118 stupňov °C začneme vlievať uvarený sirup do mixéru tak, aby sme sa vyhli metličke z mixéra.
  4. Vyšľahané bielky zamiešame do mandľovej pasty na 3 x. Zapracovávame stierkou dovtedy, kým nám nebude cesto stekať ako lavína.
  5. Cesto preložíme do vrecka a striekame na papier na pečenie. Dáme sušiť do rúry rozohriatej na 90 °C, a potom teplotu zvýšime na 130 – 140 °C.
  6. Pečieme asi 15 minút. Keď vytiahneme z rúry, môžeme dať na 15 min do mrazničky, aby boli chrumkavé.
  7. Na krém dáme do horúceho mlieka orechy a necháme vrieť, potom pridáme ostatné suroviny: cukor, rozriedený vo vode, škrob, múka, vanilka, dáme prevrieť a necháme vychladnúť.
  8. Vymixujeme maslo a spojíme s uvareným pudingom a rumom.
  9. Orechovým krémom plníme makrónky a necháme odstáť.
Cesto
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g mandľovej múky
  • 55 g bielky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 37 ml vody
  • 55 g bielky
  • 2 kvapky modré farbivo
Orechový krém
  • 200 ml mlieka
  • 170 g masla
  • 35 g kukuričného škrobu
  • 1 PL hladkej múky
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 1 ks vanilka
  • 2 PL orechov
  • 40 ml vody
  • 1 PL rumu
  1. Mandľovú múku aj práškový cukor 2x preosejeme cez jemné sitko.
  2. Pridáme 55 gramov bielok a zamiešame pastu. Vznikne tuhá, lepkavá hmota.
  3. Vodu nalejeme do hrnca, prisypeme kryštálový cukor a dáme variť. Keď teplota stúpne na 110 °C, začneme šľahať bielky. Pri teplote 118 stupňov °C začneme vlievať uvarený sirup do mixéru tak, aby sme sa vyhli metličke z mixéra.
  4. Vyšľahané bielky zamiešame do mandľovej pasty na 3 x. Zapracovávame stierkou dovtedy, kým nám nebude cesto stekať ako lavína.
  5. Cesto preložíme do vrecka a striekame na papier na pečenie. Dáme sušiť do rúry rozohriatej na 90 °C, a potom teplotu zvýšime na 130 – 140 °C.
  6. Pečieme asi 15 minút. Keď vytiahneme z rúry, môžeme dať na 15 min do mrazničky, aby boli chrumkavé.
  7. Na krém dáme do horúceho mlieka orechy a necháme vrieť, potom pridáme ostatné suroviny: cukor, rozriedený vo vode, škrob, múka, vanilka, dáme prevrieť a necháme vychladnúť.
  8. Vymixujeme maslo a spojíme s uvareným pudingom a rumom.
  9. Orechovým krémom plníme makrónky a necháme odstáť.