Slaný muffin od Tinky
Popis
A nastala pre mňa najkrajšia chvíľa, keď som si musela premyslieť a detailne prepracovať recept, ktorý vznikol po zadaní výzvy číslo 4. Naskytla sa mi možnosť vyskúšať niečo úplne nové v podobe slaných muffinov.
Ingrediencie
Cesto
- 1 balenie listového špenátu
- 1 dcl olivového oleja + 0,5 dcl oleja
- 3 celé vajcia
- Soľ podľa chuti
- 1 KL kryštálového cukru
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g polohrubej múky
- 100 g ražnej múky
- ½ prášku do pečiva
Plnka
- 150 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 najemno nastrúhaná mrkva
- 20 g nastrúhaného surového zeleru
- 1 celé vajce
- 70 g strúhaného parmezánu
- cesnak
- Soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika, muškátový oriešok mletý, majorán, mletá rasca
- 15 ks cherry paradajky (stredne veľké)
- 15 ks prepeličie vajíčka
- 1 hrsť kyslej kapusty
- 7 plátkov slaniny s tmavými prúžkami
- 4 ks sušené slivky
Postup
- Špenát si rozmixujeme s olejom a strúčikom cesnaku.
- Celé vajcia so soľou a 1 KL cukru vyšľaháme do peny.
- Postupne pridáme špenát, ktorý sme si rozmixovali s olejom ponorným mixérom. Striedavo primiešame polohrubú a ražnú múku s kypriacim práškom. Pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C.
- Sparíme stredne veľké paradajky vriacou vodou, necháme cca 1-2 minúty a vytiahneme z vody. Olúpeme.
- Mleté hovädzie mäso opražíme na panvici, pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler, koreniny a vajíčko, a spolu miešame. Nakoniec pridáme parmezán.
- Upečené muffiny vydlabeme tak, aby sa vytvoril otvor, vložíme olúpanú vydlabanú paradajku a naplníme mletým mäsom.
- Na vrch položíme volské oko a ozdobíme.
Cesto
- 1 balenie listového špenátu
- 1 dcl olivového oleja + 0,5 dcl oleja
- 3 celé vajcia
- Soľ podľa chuti
- 1 KL kryštálového cukru
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g polohrubej múky
- 100 g ražnej múky
- ½ prášku do pečiva
Plnka
- 150 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 najemno nastrúhaná mrkva
- 20 g nastrúhaného surového zeleru
- 1 celé vajce
- 70 g strúhaného parmezánu
- cesnak
- Soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika, muškátový oriešok mletý, majorán, mletá rasca
- 15 ks cherry paradajky (stredne veľké)
- 15 ks prepeličie vajíčka
- 1 hrsť kyslej kapusty
- 7 plátkov slaniny s tmavými prúžkami
- 4 ks sušené slivky
- Špenát si rozmixujeme s olejom a strúčikom cesnaku.
- Celé vajcia so soľou a 1 KL cukru vyšľaháme do peny.
- Postupne pridáme špenát, ktorý sme si rozmixovali s olejom ponorným mixérom. Striedavo primiešame polohrubú a ražnú múku s kypriacim práškom. Pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C.
- Sparíme stredne veľké paradajky vriacou vodou, necháme cca 1-2 minúty a vytiahneme z vody. Olúpeme.
- Mleté hovädzie mäso opražíme na panvici, pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler, koreniny a vajíčko, a spolu miešame. Nakoniec pridáme parmezán.
- Upečené muffiny vydlabeme tak, aby sa vytvoril otvor, vložíme olúpanú vydlabanú paradajku a naplníme mletým mäsom.
- Na vrch položíme volské oko a ozdobíme.