Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Slaný muffin od Tinky

Slaný muffin od Tinky

Popis

A nastala pre mňa najkrajšia chvíľa, keď som si musela premyslieť a detailne prepracovať recept, ktorý vznikol po zadaní výzvy číslo 4. Naskytla sa mi možnosť vyskúšať niečo úplne nové v podobe slaných muffinov.

Ingrediencie

Cesto
  • 1 balenie listového špenátu
  • 1 dcl olivového oleja + 0,5 dcl oleja
  • 3 celé vajcia
  • Soľ podľa chuti
  • 1 KL kryštálového cukru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g polohrubej múky
  • 100 g ražnej múky
  • ½ prášku do pečiva
Plnka
  • 150 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 najemno nastrúhaná mrkva
  • 20 g nastrúhaného surového zeleru
  • 1 celé vajce
  • 70 g strúhaného parmezánu
  • cesnak
  • Soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika, muškátový oriešok mletý, majorán, mletá rasca
  • 15 ks cherry paradajky (stredne veľké)
  • 15 ks prepeličie vajíčka
  • 1 hrsť kyslej kapusty
  • 7 plátkov slaniny s tmavými prúžkami
  • 4 ks sušené slivky

Postup

  1. Špenát si rozmixujeme s olejom a strúčikom cesnaku.
  2. Celé vajcia so soľou a 1 KL cukru vyšľaháme do peny.
  3. Postupne pridáme špenát, ktorý sme si rozmixovali s olejom ponorným mixérom. Striedavo primiešame polohrubú a ražnú múku s kypriacim práškom. Pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C.
  4. Sparíme stredne veľké paradajky vriacou vodou, necháme cca 1-2 minúty a vytiahneme z vody. Olúpeme.
  5. Mleté hovädzie mäso opražíme na panvici, pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler, koreniny a vajíčko, a spolu miešame. Nakoniec pridáme parmezán.
  6. Upečené muffiny vydlabeme tak, aby sa vytvoril otvor, vložíme olúpanú vydlabanú paradajku a naplníme mletým mäsom.
  7. Na vrch položíme volské oko a ozdobíme.
Cesto
  • 1 balenie listového špenátu
  • 1 dcl olivového oleja + 0,5 dcl oleja
  • 3 celé vajcia
  • Soľ podľa chuti
  • 1 KL kryštálového cukru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g polohrubej múky
  • 100 g ražnej múky
  • ½ prášku do pečiva
Plnka
  • 150 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 najemno nastrúhaná mrkva
  • 20 g nastrúhaného surového zeleru
  • 1 celé vajce
  • 70 g strúhaného parmezánu
  • cesnak
  • Soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika, muškátový oriešok mletý, majorán, mletá rasca
  • 15 ks cherry paradajky (stredne veľké)
  • 15 ks prepeličie vajíčka
  • 1 hrsť kyslej kapusty
  • 7 plátkov slaniny s tmavými prúžkami
  • 4 ks sušené slivky
  1. Špenát si rozmixujeme s olejom a strúčikom cesnaku.
  2. Celé vajcia so soľou a 1 KL cukru vyšľaháme do peny.
  3. Postupne pridáme špenát, ktorý sme si rozmixovali s olejom ponorným mixérom. Striedavo primiešame polohrubú a ražnú múku s kypriacim práškom. Pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C.
  4. Sparíme stredne veľké paradajky vriacou vodou, necháme cca 1-2 minúty a vytiahneme z vody. Olúpeme.
  5. Mleté hovädzie mäso opražíme na panvici, pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler, koreniny a vajíčko, a spolu miešame. Nakoniec pridáme parmezán.
  6. Upečené muffiny vydlabeme tak, aby sa vytvoril otvor, vložíme olúpanú vydlabanú paradajku a naplníme mletým mäsom.
  7. Na vrch položíme volské oko a ozdobíme.