Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Srdiečkové veže od Danky

Srdiečkové veže od Danky

Popis

Tieto veže z lievancov boli pre dcérku Ninku ku jej ôsmym narodeninám. Lievance zvyknem robievať na nedeľné raňajky, tentokrát to bude narodeninový špeciál

Ingrediencie

Želé srdiečka
  • 200 ml čerešňového nektáru (vlastné)
  • 20 g kryštálového cukru
  • 8 g agaru
Čokoládová guľa
  • 200 g bielej čokolády
  • 4-5 ks mrazom sušených ríbezlí (vlastné)
Lievancové cesto na 28 srdiečok
  • 2 vajcia
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 2 balíčky vanilkového cukru s vanilkou
  • 2 ČL vanilkovej pasty
  • 400 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • ½ ČL soli
  • rastlinný olej na panvicu
Krém
  • 400 g jemného tučného tvarohu
  • 150 g masla
  • 250 g smotanového syra
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 350 g čerstvých ríbezlí alebo čučoriedok
Poleva
  • 100 g ruby čokolády
  • 20 g kakaového masla
  • Červené farbivo do čokolády

Postup

  1. Pripravíme si želé srdiečka. Do čerešňového nektáru dáme cukor, agar, premiešame a privedieme do varu. Varíme cca 2 min. a potom nalejeme do silikónovej formy. Dáme do mrazničky.
  2. 150 g bielej čokolády roztopíme v mikrovlnke (miešame každých 30 sekúnd). Následne pridáme zvyšných 50 g a miešame, kým čokoláda nie je správne temperovaná. Formy vysypeme rozmrvenými sušenými ríbezľami a vylejeme čokoládou. Otočíme hore dnom a po 10 min. dáme do chladničky.
  3. Pripravíme lievance. Vajíčka rozdelíme. Bielka vyšľaháme s cukrom. Žĺtka zmiešame s mliekom, vanilkovým cukrom a pastou. Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a pridáme vajíčkovej zmesi. Premiešame a na záver jemne vmiešame sneh. Pečieme na naolejovanej panvici v srdiečkových formách.
  4. Na krém si zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Pridáme tvaroh a smotanový syr a jemne vyšľaháme.
  5. Pri skladaní postupujeme nasledovne: Prvý lievanec ozdobíme krémom a čerstvým ovocím, do stredu dáme želé srdiečko. Takto postupujeme, až kým veža nebude mať viac ako 10 cm. Ukladanie ukončíme ozdobeným lievancom. Takto pripravíme 3 veže.
  6. Do nádoby na fondue dáme čokoládu s maslom a roztopíme pri 60°C. Po 10 minútach znížime teplotu na 40°C.
  7. Čokoládové pologule vyberieme z formy, naplníme drobným ovocím a zlepíme.
  8. Veže servírujeme s polevou, ktorú vylejeme tesne pred konzumáciou na čokoládovú pologuľu. Pri roztopení sa z nej vysypú bobuľky ovocia.
Želé srdiečka
  • 200 ml čerešňového nektáru (vlastné)
  • 20 g kryštálového cukru
  • 8 g agaru
Čokoládová guľa
  • 200 g bielej čokolády
  • 4-5 ks mrazom sušených ríbezlí (vlastné)
Lievancové cesto na 28 srdiečok
  • 2 vajcia
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 2 balíčky vanilkového cukru s vanilkou
  • 2 ČL vanilkovej pasty
  • 400 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • ½ ČL soli
  • rastlinný olej na panvicu
Krém
  • 400 g jemného tučného tvarohu
  • 150 g masla
  • 250 g smotanového syra
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 350 g čerstvých ríbezlí alebo čučoriedok
Poleva
  • 100 g ruby čokolády
  • 20 g kakaového masla
  • Červené farbivo do čokolády
  1. Pripravíme si želé srdiečka. Do čerešňového nektáru dáme cukor, agar, premiešame a privedieme do varu. Varíme cca 2 min. a potom nalejeme do silikónovej formy. Dáme do mrazničky.
  2. 150 g bielej čokolády roztopíme v mikrovlnke (miešame každých 30 sekúnd). Následne pridáme zvyšných 50 g a miešame, kým čokoláda nie je správne temperovaná. Formy vysypeme rozmrvenými sušenými ríbezľami a vylejeme čokoládou. Otočíme hore dnom a po 10 min. dáme do chladničky.
  3. Pripravíme lievance. Vajíčka rozdelíme. Bielka vyšľaháme s cukrom. Žĺtka zmiešame s mliekom, vanilkovým cukrom a pastou. Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a pridáme vajíčkovej zmesi. Premiešame a na záver jemne vmiešame sneh. Pečieme na naolejovanej panvici v srdiečkových formách.
  4. Na krém si zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Pridáme tvaroh a smotanový syr a jemne vyšľaháme.
  5. Pri skladaní postupujeme nasledovne: Prvý lievanec ozdobíme krémom a čerstvým ovocím, do stredu dáme želé srdiečko. Takto postupujeme, až kým veža nebude mať viac ako 10 cm. Ukladanie ukončíme ozdobeným lievancom. Takto pripravíme 3 veže.
  6. Do nádoby na fondue dáme čokoládu s maslom a roztopíme pri 60°C. Po 10 minútach znížime teplotu na 40°C.
  7. Čokoládové pologule vyberieme z formy, naplníme drobným ovocím a zlepíme.
  8. Veže servírujeme s polevou, ktorú vylejeme tesne pred konzumáciou na čokoládovú pologuľu. Pri roztopení sa z nej vysypú bobuľky ovocia.