Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Srdiečkový koláč od Elizabeth

Srdiečkový koláč od Elizabeth

Popis

Koláč pečiem pre moju dcéru Angeliku, s ktorou máme dobrý kamarátsky vzťah, Srdiečka od srdiečka

Ingrediencie

Cesto:
  • 470 g hladkej múky
  • 60 g mandľovej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 97 g vajec
  • 180 g masla
  • Lyofilizované maliny (podľa potreby na zafarbenie cesta)
Žĺtkový krém:
  • 500 ml mlieka
  • 200 g šľahačkovej smotany
  • 60 g Zlatý klas
  • 82 g kryštálového cukru
  • 5 žĺtkov
  • Vanilková pasta – veľa
Mix ovocia:
  • Čerstvé ovocie podľa chuti (mix)

Postup

  1. Do misy preosejeme hladkú múku, mandľovú múku, práškový cukor, soľ a pridáme maslo izbovej teploty a prach z lyofilizovaných malín.
  2. Premiešame lopatkou do konzistencie piesku.
  3. Pridáme vajcia a vypracujeme hladké cesto.
  4. Hotové cesto dáme zafóliované zachladiť.
  5. Po zachladení rozdelíme cesto na 1/3 a 2/3.
  6. 2/3 cesta rozvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie na hrúbku 4 mm a vložíme do chladničky schladiť.
  7. Vychladené cesto vložíme do formy (veľkosti 28 cm) na tart vystlanej papierom na pečenie.
  8. Cesto pritlačíme na dno a boky formy, a poprepichujeme celé cesto vidličkou. Vložíme ho do chladničky stuhnúť.
  9. Pečieme na 160 °C s ventilátorom, 5 – 7 minút.
  10. Na predpečené cesto natrieme polovicu krému.
  11. Naukladáme mix čerstvého ovocia a potrieme druhou polovicou krému.
  12. Z odloženej 1/3 cesta vykrajujeme srdiečka, ktoré dáme na vrch krému.
  13. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C cca 35 minút.
Žĺtkový krém:
  1. Zahrejeme mlieko so šľahačkou a vanilkou.
  2. Žĺtka s cukrom vymiešame a pridáme Zlatý klas, premiešame.
  3. Prilejeme trošku horúceho mlieka a nalejeme celú zmes späť do hrnca.
  4. Za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
  5. Po uvarení zakryjeme povrch krému fóliou.
Cesto:
  • 470 g hladkej múky
  • 60 g mandľovej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 97 g vajec
  • 180 g masla
  • Lyofilizované maliny (podľa potreby na zafarbenie cesta)
Žĺtkový krém:
  • 500 ml mlieka
  • 200 g šľahačkovej smotany
  • 60 g Zlatý klas
  • 82 g kryštálového cukru
  • 5 žĺtkov
  • Vanilková pasta – veľa
Mix ovocia:
  • Čerstvé ovocie podľa chuti (mix)
  1. Do misy preosejeme hladkú múku, mandľovú múku, práškový cukor, soľ a pridáme maslo izbovej teploty a prach z lyofilizovaných malín.
  2. Premiešame lopatkou do konzistencie piesku.
  3. Pridáme vajcia a vypracujeme hladké cesto.
  4. Hotové cesto dáme zafóliované zachladiť.
  5. Po zachladení rozdelíme cesto na 1/3 a 2/3.
  6. 2/3 cesta rozvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie na hrúbku 4 mm a vložíme do chladničky schladiť.
  7. Vychladené cesto vložíme do formy (veľkosti 28 cm) na tart vystlanej papierom na pečenie.
  8. Cesto pritlačíme na dno a boky formy, a poprepichujeme celé cesto vidličkou. Vložíme ho do chladničky stuhnúť.
  9. Pečieme na 160 °C s ventilátorom, 5 – 7 minút.
  10. Na predpečené cesto natrieme polovicu krému.
  11. Naukladáme mix čerstvého ovocia a potrieme druhou polovicou krému.
  12. Z odloženej 1/3 cesta vykrajujeme srdiečka, ktoré dáme na vrch krému.
  13. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C cca 35 minút.
Žĺtkový krém:
  1. Zahrejeme mlieko so šľahačkou a vanilkou.
  2. Žĺtka s cukrom vymiešame a pridáme Zlatý klas, premiešame.
  3. Prilejeme trošku horúceho mlieka a nalejeme celú zmes späť do hrnca.
  4. Za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
  5. Po uvarení zakryjeme povrch krému fóliou.