Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Torta Bake off

je známa z úvodnej znelky našej show. Jemný, ale výrazný čokoládový korpus je naplnený čokoládovou ganache a ozdobený malinami. Pozor, jedna malina chýba!

Ingrediencie

Čokoládový korpus
  • 175 g horká čokoláda 54%
  • 150 g maslo
  • 125 g horúcej vody
  • 3 stredne veľké vajcia
  • 125 g kyslej smotany
  • 50 g oleja
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g jemného hnedého cukru
  • 250 g hladkej múky špeciál
  • 50 g kakaového prášku
  • 1 1 lyžičky sódy bicarbóny
  • 1 lyžičky soli
  • 50 g maslo na vymastenie formy
Čokoládová ganache
  • 300 g horkej čokolády 54%
  • 25 g masla
  • 450 ml 40% smotany na šľahanie
Malinový džem
  • 250 g mrazených malín
  • 125 g želírovacieho cukru
Dokončenie
  • 400 g čerstvých malín
  • uvarený malinový džem
  • čokoládová ganache

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  2. 2 formy priemer 20 cm vystelieme na dne papierom, okraje vymastime maslom.
  3. Čokoládu, maslo, vodu nahrejeme, tak aby sa spojili.
  4. Vajcia, kyslú smotanu, olej a vanilku šľaháme, pridáme práškový aj hnedý cukor, opäť šľaháme do hladka.
  5. Pridáme čokoládovú zmes.
  6. Do misky preosejeme múku, kakao, pridáme sódu bikarbónu, soľ, premiešame.
  7. Pridáme do šľahanej čokoládovej hmoty, šľaháme pokiaľ sa dôkladne nespoja.
  8. Hotovú hmotu rozdelíme do pripravených foriem a pečieme 35 -45 min.
  9. Po upečení korpusy otočíme na dosku s papierom tak, aby sa vrchná časť vyrovnala.
  10. Smotanu dáme variť a zalejeme čokoládu s maslom.
  11. Necháme 1 minútu bez miešania odstáť.
  12. Potom miešame, do vychladnutia, tak, aby ganache mala lesklý povrch a hustejšiu konzistenciu.
  13. Maliny s cukrom varíme do rozvarenia.
  14. Zredukujeme vodu, precedíme a necháme vychladnúť.
  15. Vychladnuté korpusy plníme vo forme nasledovne: korpus, malinový džem, ganache, druhý korpus spodnou časťou hore tak, aby povrch torty bol rovný.
  16. Po zatuhnutí potrieme vrch aj boky čokoládovou ganache a poukladáme maliny.

Ingrediencie

Čokoládový korpus
  • 175 g horká čokoláda 54%
  • 150 g maslo
  • 125 g horúcej vody
  • 3 stredne veľké vajcia
  • 125 g kyslej smotany
  • 50 g oleja
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g jemného hnedého cukru
  • 250 g hladkej múky špeciál
  • 50 g kakaového prášku
  • 1 1 lyžičky sódy bicarbóny
  • 1 lyžičky soli
  • 50 g maslo na vymastenie formy
Čokoládová ganache
  • 300 g horkej čokolády 54%
  • 25 g masla
  • 450 ml 40% smotany na šľahanie
Malinový džem
  • 250 g mrazených malín
  • 125 g želírovacieho cukru
Dokončenie
  • 400 g čerstvých malín
  • uvarený malinový džem
  • čokoládová ganache

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  2. 2 formy priemer 20 cm vystelieme na dne papierom, okraje vymastime maslom.
  3. Čokoládu, maslo, vodu nahrejeme, tak aby sa spojili.
  4. Vajcia, kyslú smotanu, olej a vanilku šľaháme, pridáme práškový aj hnedý cukor, opäť šľaháme do hladka.
  5. Pridáme čokoládovú zmes.
  6. Do misky preosejeme múku, kakao, pridáme sódu bikarbónu, soľ, premiešame.
  7. Pridáme do šľahanej čokoládovej hmoty, šľaháme pokiaľ sa dôkladne nespoja.
  8. Hotovú hmotu rozdelíme do pripravených foriem a pečieme 35 -45 min.
  9. Po upečení korpusy otočíme na dosku s papierom tak, aby sa vrchná časť vyrovnala.
  10. Smotanu dáme variť a zalejeme čokoládu s maslom.
  11. Necháme 1 minútu bez miešania odstáť.
  12. Potom miešame, do vychladnutia, tak, aby ganache mala lesklý povrch a hustejšiu konzistenciu.
  13. Maliny s cukrom varíme do rozvarenia.
  14. Zredukujeme vodu, precedíme a necháme vychladnúť.
  15. Vychladnuté korpusy plníme vo forme nasledovne: korpus, malinový džem, ganache, druhý korpus spodnou časťou hore tak, aby povrch torty bol rovný.
  16. Po zatuhnutí potrieme vrch aj boky čokoládovou ganache a poukladáme maliny.