Torta Bake Off
Popis
Torta Bake off
je známa z úvodnej znelky našej show. Jemný, ale výrazný čokoládový korpus je naplnený čokoládovou ganache a ozdobený malinami. Pozor, jedna malina chýba!
Ingrediencie
Čokoládový korpus
- 175 g horká čokoláda 54%
- 150 g maslo
- 125 g horúcej vody
- 3 stredne veľké vajcia
- 125 g kyslej smotany
- 50 g oleja
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 150 g práškového cukru
- 150 g jemného hnedého cukru
- 250 g hladkej múky špeciál
- 50 g kakaového prášku
- 1 ½ lyžičky sódy bicarbóny
- 1 lyžičky soli
- 50 g maslo na vymastenie formy
Čokoládová ganache
- 300 g horkej čokolády 54%
- 25 g masla
- 450 ml 40% smotany na šľahanie
Malinový džem
- 250 g mrazených malín
- 125 g želírovacieho cukru
Dokončenie
- 400 g čerstvých malín
- uvarený malinový džem
- čokoládová ganache
Postup
- Rúru rozohrejeme na 180 °C.
- 2 formy priemer 20 cm vystelieme na dne papierom, okraje vymastime maslom.
- Čokoládu, maslo, vodu nahrejeme, tak aby sa spojili.
- Vajcia, kyslú smotanu, olej a vanilku šľaháme, pridáme práškový aj hnedý cukor, opäť šľaháme do hladka.
- Pridáme čokoládovú zmes.
- Do misky preosejeme múku, kakao, pridáme sódu bikarbónu, soľ, premiešame.
- Pridáme do šľahanej čokoládovej hmoty, šľaháme pokiaľ sa dôkladne nespoja.
- Hotovú hmotu rozdelíme do pripravených foriem a pečieme 35 -45 min.
- Po upečení korpusy otočíme na dosku s papierom tak, aby sa vrchná časť vyrovnala.
- Smotanu dáme variť a zalejeme čokoládu s maslom.
- Necháme 1 minútu bez miešania odstáť.
- Potom miešame, do vychladnutia, tak, aby ganache mala lesklý povrch a hustejšiu konzistenciu.
- Maliny s cukrom varíme do rozvarenia.
- Zredukujeme vodu, precedíme a necháme vychladnúť.
- Vychladnuté korpusy plníme vo forme nasledovne: korpus, malinový džem, ganache, druhý korpus spodnou časťou hore tak, aby povrch torty bol rovný.
- Po zatuhnutí potrieme vrch aj boky čokoládovou ganache a poukladáme maliny.
Čokoládový korpus
- 175 g horká čokoláda 54%
- 150 g maslo
- 125 g horúcej vody
- 3 stredne veľké vajcia
- 125 g kyslej smotany
- 50 g oleja
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 150 g práškového cukru
- 150 g jemného hnedého cukru
- 250 g hladkej múky špeciál
- 50 g kakaového prášku
- 1 ½ lyžičky sódy bicarbóny
- 1 lyžičky soli
- 50 g maslo na vymastenie formy
Čokoládová ganache
- 300 g horkej čokolády 54%
- 25 g masla
- 450 ml 40% smotany na šľahanie
Malinový džem
- 250 g mrazených malín
- 125 g želírovacieho cukru
Dokončenie
- 400 g čerstvých malín
- uvarený malinový džem
- čokoládová ganache
- Rúru rozohrejeme na 180 °C.
- 2 formy priemer 20 cm vystelieme na dne papierom, okraje vymastime maslom.
- Čokoládu, maslo, vodu nahrejeme, tak aby sa spojili.
- Vajcia, kyslú smotanu, olej a vanilku šľaháme, pridáme práškový aj hnedý cukor, opäť šľaháme do hladka.
- Pridáme čokoládovú zmes.
- Do misky preosejeme múku, kakao, pridáme sódu bikarbónu, soľ, premiešame.
- Pridáme do šľahanej čokoládovej hmoty, šľaháme pokiaľ sa dôkladne nespoja.
- Hotovú hmotu rozdelíme do pripravených foriem a pečieme 35 -45 min.
- Po upečení korpusy otočíme na dosku s papierom tak, aby sa vrchná časť vyrovnala.
- Smotanu dáme variť a zalejeme čokoládu s maslom.
- Necháme 1 minútu bez miešania odstáť.
- Potom miešame, do vychladnutia, tak, aby ganache mala lesklý povrch a hustejšiu konzistenciu.
- Maliny s cukrom varíme do rozvarenia.
- Zredukujeme vodu, precedíme a necháme vychladnúť.
- Vychladnuté korpusy plníme vo forme nasledovne: korpus, malinový džem, ganache, druhý korpus spodnou časťou hore tak, aby povrch torty bol rovný.
- Po zatuhnutí potrieme vrch aj boky čokoládovou ganache a poukladáme maliny.