Torta na karneval od Martiny
Popis
Milujem prekvapenia a túto tortu zbožňujem. Pripomína mi moje zásnuby a začiatok spoločného života s manželom. Avšak nie len to. Je to aj začiatok môjho pečenia. Pred svadbou som nepiekla, no ako správna žienka, naučila som sa variť a rovnako aj piecť.
Ingrediencie
Korpus 15 cm
- 200 g horká čokoláda 54%
- 170 g maslo
- 145 g horúcej vody
- 170 g vajec
- 145 g kyslej smotany
- 60 g oleja
- 2 a ¼ ČL vanilkového extraktu
- 170 g práškový cukor
- 170 g hnedý cukor
- 285 g hladká múka
- 60 g kakao
- 1 a ¾ ČL sóda bikarbóna
- ¼ a viac soli
Korpus 25 cm
- 330 g horká čokoláda 54%
- 285 g maslo
- 240 g horúcej vody
- 285 g vajec
- 240 g kyslej smotany
- 95 g oleja
- 3 a ¾ ČL vanilkového extraktu
- 285 g práškový cukor
- 285 hnedý cukor
- 470 g hladká múka
- 95 g kakao
- skoro 3 ČL sóda bikarbóna
- viac ako ½ ČL soli
Korpus 35 cm
- 460 g horká čokoláda 54%
- 395 g maslo
- 335 g horúcej vody
- 395 g vajec
- 335 g kyslej smotany
- 135 g oleja
- 5 a ¼ ČL vanilkového extraktu
- 395 g práškový cukor
- 395 g hnedý cukor
- 660 g hladká múka
- 135 g kakao
- 4 ČL sóda bikarbóna
- Skoro 1 ČL soli
- maslo na potretie foriem
Swiss meringue butter cream 15 cm
- 210 g bielka
- 280 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 375 g masla
Swiss meringue butter cream 25 cm
- 350 g bielka
- 462 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 625 g masla
Swiss meringue butter cream 35 cm
- 490 g bielka
- 650 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 875 g masla
- Oranžová gélová farba
Potretie korpusov
- 1000 g jahodového pyré
- 200 g griotky
Postup
Korpus 15 cm
- 200 g horká čokoláda 54%
- 170 g maslo
- 145 g horúcej vody
- 170 g vajec
- 145 g kyslej smotany
- 60 g oleja
- 2 a ¼ ČL vanilkového extraktu
- 170 g práškový cukor
- 170 g hnedý cukor
- 285 g hladká múka
- 60 g kakao
- 1 a ¾ ČL sóda bikarbóna
- ¼ a viac soli
Korpus 25 cm
- 330 g horká čokoláda 54%
- 285 g maslo
- 240 g horúcej vody
- 285 g vajec
- 240 g kyslej smotany
- 95 g oleja
- 3 a ¾ ČL vanilkového extraktu
- 285 g práškový cukor
- 285 hnedý cukor
- 470 g hladká múka
- 95 g kakao
- skoro 3 ČL sóda bikarbóna
- viac ako ½ ČL soli
Korpus 35 cm
- 460 g horká čokoláda 54%
- 395 g maslo
- 335 g horúcej vody
- 395 g vajec
- 335 g kyslej smotany
- 135 g oleja
- 5 a ¼ ČL vanilkového extraktu
- 395 g práškový cukor
- 395 g hnedý cukor
- 660 g hladká múka
- 135 g kakao
- 4 ČL sóda bikarbóna
- Skoro 1 ČL soli
- maslo na potretie foriem
Swiss meringue butter cream 15 cm
- 210 g bielka
- 280 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 375 g masla
Swiss meringue butter cream 25 cm
- 350 g bielka
- 462 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 625 g masla
Swiss meringue butter cream 35 cm
- 490 g bielka
- 650 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 875 g masla
- Oranžová gélová farba
Potretie korpusov
- 1000 g jahodového pyré
- 200 g griotky