Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Torta Stitch od Elizabeth

Torta Stitch od Elizabeth

Popis

Torta Stitch

Táto torta je pre moju milovanú vnučku, ktorá má 6 rokov a volá sa Elizabeth a miluje príbehy o Stitchovi. Preto si k narodeninám priala práve tortu so Stitchom.

Ingrediencie

Korpusy
  • 8 vajec
  • 360 g kryštálového cukru
  • 140 ml vody
  • 360 g polohrubej múky
  • 50 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
Plnka
  • 6 vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g horkej čokolády
  • 600 g masla
  • 1 kg banánov
  • 1 citrón
Krém na obťahovanie torty
  • 100 g bielej čokolády
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g masla
Dokončenie
  • 500 g modelovacej hmoty na Stitcha

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky, cukor a vriacu vodu vyšľaháme. Zvlášť vyšľaháme bielky (pridáme štipku soli).
  2. K múke pridáme kakao a prášok do pečiva. Spojíme žĺtkové cesto s múčnou zmesou a jemne primiešame bielky.
  3. Cesto rozdelíme do 2 foriem s priemerom 26 cm a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Po vychladnutí prerežeme korpusy na 4 pláty.
  4. Na krém vyšľaháme vajcia a cukor nad parou, potom pridáme čokoládu a šľaháme. Vyšľaháme maslo a postupne pridávame do čokoládovej zmesi. Každý korpus natrieme krémom a banánmi pokvapkanými citrónom. Tortu chladíme 1 hodinu.
  5. Na ganache zohrejeme smotanu, zalejeme čokoládu, necháme ju rozpustiť a následne zašľaháme maslo. Tortu potiahneme ganache a opakujeme ešte 2x.
  6. Modelovaciu hmotu zafarbíme a vymodelujeme postavu Sticha. Ozdobíme.

Ingrediencie

Korpusy
  • 8 vajec
  • 360 g kryštálového cukru
  • 140 ml vody
  • 360 g polohrubej múky
  • 50 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
Plnka
  • 6 vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g horkej čokolády
  • 600 g masla
  • 1 kg banánov
  • 1 citrón
Krém na obťahovanie torty
  • 100 g bielej čokolády
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g masla
Dokončenie
  • 500 g modelovacej hmoty na Stitcha

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky, cukor a vriacu vodu vyšľaháme. Zvlášť vyšľaháme bielky (pridáme štipku soli).
  2. K múke pridáme kakao a prášok do pečiva. Spojíme žĺtkové cesto s múčnou zmesou a jemne primiešame bielky.
  3. Cesto rozdelíme do 2 foriem s priemerom 26 cm a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Po vychladnutí prerežeme korpusy na 4 pláty.
  4. Na krém vyšľaháme vajcia a cukor nad parou, potom pridáme čokoládu a šľaháme. Vyšľaháme maslo a postupne pridávame do čokoládovej zmesi. Každý korpus natrieme krémom a banánmi pokvapkanými citrónom. Tortu chladíme 1 hodinu.
  5. Na ganache zohrejeme smotanu, zalejeme čokoládu, necháme ju rozpustiť a následne zašľaháme maslo. Tortu potiahneme ganache a opakujeme ešte 2x.
  6. Modelovaciu hmotu zafarbíme a vymodelujeme postavu Sticha. Ozdobíme.