Torta Stitch od Elizabeth
Popis
Torta Stitch
Táto torta je pre moju milovanú vnučku, ktorá má 6 rokov a volá sa Elizabeth a miluje príbehy o Stitchovi. Preto si k narodeninám priala práve tortu so Stitchom.
Ingrediencie
Korpusy
- 8 vajec
- 360 g kryštálového cukru
- 140 ml vody
- 360 g polohrubej múky
- 50 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
Plnka
- 6 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 150 g horkej čokolády
- 600 g masla
- 1 kg banánov
- 1 citrón
Krém na obťahovanie torty
- 100 g bielej čokolády
- 200 g smotany na šľahanie
- 200 g masla
Dokončenie
- 500 g modelovacej hmoty na Stitcha
Postup
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky, cukor a vriacu vodu vyšľaháme. Zvlášť vyšľaháme bielky (pridáme štipku soli).
- K múke pridáme kakao a prášok do pečiva. Spojíme žĺtkové cesto s múčnou zmesou a jemne primiešame bielky.
- Cesto rozdelíme do 2 foriem s priemerom 26 cm a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Po vychladnutí prerežeme korpusy na 4 pláty.
- Na krém vyšľaháme vajcia a cukor nad parou, potom pridáme čokoládu a šľaháme. Vyšľaháme maslo a postupne pridávame do čokoládovej zmesi. Každý korpus natrieme krémom a banánmi pokvapkanými citrónom. Tortu chladíme 1 hodinu.
- Na ganache zohrejeme smotanu, zalejeme čokoládu, necháme ju rozpustiť a následne zašľaháme maslo. Tortu potiahneme ganache a opakujeme ešte 2x.
- Modelovaciu hmotu zafarbíme a vymodelujeme postavu Sticha. Ozdobíme.
Korpusy
- 8 vajec
- 360 g kryštálového cukru
- 140 ml vody
- 360 g polohrubej múky
- 50 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
Plnka
- 6 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 150 g horkej čokolády
- 600 g masla
- 1 kg banánov
- 1 citrón
Krém na obťahovanie torty
- 100 g bielej čokolády
- 200 g smotany na šľahanie
- 200 g masla
Dokončenie
- 500 g modelovacej hmoty na Stitcha
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky, cukor a vriacu vodu vyšľaháme. Zvlášť vyšľaháme bielky (pridáme štipku soli).
- K múke pridáme kakao a prášok do pečiva. Spojíme žĺtkové cesto s múčnou zmesou a jemne primiešame bielky.
- Cesto rozdelíme do 2 foriem s priemerom 26 cm a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Po vychladnutí prerežeme korpusy na 4 pláty.
- Na krém vyšľaháme vajcia a cukor nad parou, potom pridáme čokoládu a šľaháme. Vyšľaháme maslo a postupne pridávame do čokoládovej zmesi. Každý korpus natrieme krémom a banánmi pokvapkanými citrónom. Tortu chladíme 1 hodinu.
- Na ganache zohrejeme smotanu, zalejeme čokoládu, necháme ju rozpustiť a následne zašľaháme maslo. Tortu potiahneme ganache a opakujeme ešte 2x.
- Modelovaciu hmotu zafarbíme a vymodelujeme postavu Sticha. Ozdobíme.