Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Vegetariansky podpecnik od Miriam

Vegetariansky podpecnik od Miriam

Popis

Tento podpecník je úplne bez mäsa, pretože moji kamaráti nemajú veľmi radi mäso. Do cesta som pridal čierne olivy a k tomu som pripravil aj olivovú tapenádu. Náplň je špenátovo-ricottová, a tvarom pripomína pizzu a srdiečka, pretože si s kamarátmi vždy radi objednáme pizzu.

Ingrediencie

Suroviny na olivový podpecník
  • 250 ml vlažnej vody
  • ½ čerstvého droždia
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 500 g hladkej múky
  • 1 PL soli
  • 200 ml oleja
Spenátová obloha
  • 200 g špenátu
  • 250 g kyslej smotany
  • 250 g ricotty
  • 100 g nivy
  • 2 PL soli
  • Čierne korenie
  • 2 ks červenej cibule
Olivová tapenáda
  • 250 g zelených olív
  • 1 balenie kaparov
  • 1 menšia cibuľa
  • 20 g kyslej smotany
  • 1 PL horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL soli
  • Štipka mletého korenia
  • 100 g kyslej smotany
Ozdoba
  • 6 ks z každej cherry paradajky (červená, žltá, oranžová)
  • Jarná cibuľka

Postup

  1. Do múky spravíme jamku, pridáme vlažné mlieko, droždie a cukor a necháme pôsobiť kvások. Potom pridáme olej, olivy a zvyšné mlieko, spracujeme na hladké cesto a necháme kysnúť.
  2. Špenát umyjeme a rozmixujeme, pridáme ricottu, dochutíme cesnakom, korením a soľou.
  3. Olivy zmixujeme s kaparmi, cibuľou, pridáme cesnak, horčicu, soľ a korenie, a nakoniec kyslú smotanu.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 bochníkov a vytvarujeme do srdiečok a okrúhleho tvaru.
  5. Na cesto pridáme špenátovú oblohu, ozdobíme cherry paradajkami a jarnou cibuľkou, a potrieme olejom.
  6. Pečieme na 220°C približne 15 minút.
  7. Hotové podpecníky namáčame do olivovej tapenády.

Ingrediencie

Suroviny na olivový podpecník
  • 250 ml vlažnej vody
  • ½ čerstvého droždia
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 500 g hladkej múky
  • 1 PL soli
  • 200 ml oleja
Spenátová obloha
  • 200 g špenátu
  • 250 g kyslej smotany
  • 250 g ricotty
  • 100 g nivy
  • 2 PL soli
  • Čierne korenie
  • 2 ks červenej cibule
Olivová tapenáda
  • 250 g zelených olív
  • 1 balenie kaparov
  • 1 menšia cibuľa
  • 20 g kyslej smotany
  • 1 PL horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL soli
  • Štipka mletého korenia
  • 100 g kyslej smotany
Ozdoba
  • 6 ks z každej cherry paradajky (červená, žltá, oranžová)
  • Jarná cibuľka

Postup

  1. Do múky spravíme jamku, pridáme vlažné mlieko, droždie a cukor a necháme pôsobiť kvások. Potom pridáme olej, olivy a zvyšné mlieko, spracujeme na hladké cesto a necháme kysnúť.
  2. Špenát umyjeme a rozmixujeme, pridáme ricottu, dochutíme cesnakom, korením a soľou.
  3. Olivy zmixujeme s kaparmi, cibuľou, pridáme cesnak, horčicu, soľ a korenie, a nakoniec kyslú smotanu.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 bochníkov a vytvarujeme do srdiečok a okrúhleho tvaru.
  5. Na cesto pridáme špenátovú oblohu, ozdobíme cherry paradajkami a jarnou cibuľkou, a potrieme olejom.
  6. Pečieme na 220°C približne 15 minút.
  7. Hotové podpecníky namáčame do olivovej tapenády.