Vegetariansky podpecnik od Miriam
Popis
Tento podpecník je úplne bez mäsa, pretože moji kamaráti nemajú veľmi radi mäso. Do cesta som pridal čierne olivy a k tomu som pripravil aj olivovú tapenádu. Náplň je špenátovo-ricottová, a tvarom pripomína pizzu a srdiečka, pretože si s kamarátmi vždy radi objednáme pizzu.
Ingrediencie
Suroviny na olivový podpecník
- 250 ml vlažnej vody
- ½ čerstvého droždia
- 1 ČL kryštálového cukru
- 500 g hladkej múky
- 1 PL soli
- 200 ml oleja
Spenátová obloha
- 200 g špenátu
- 250 g kyslej smotany
- 250 g ricotty
- 100 g nivy
- 2 PL soli
- Čierne korenie
- 2 ks červenej cibule
Olivová tapenáda
- 250 g zelených olív
- 1 balenie kaparov
- 1 menšia cibuľa
- 20 g kyslej smotany
- 1 PL horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL soli
- Štipka mletého korenia
- 100 g kyslej smotany
Ozdoba
- 6 ks z každej cherry paradajky (červená, žltá, oranžová)
- Jarná cibuľka
Postup
- Do múky spravíme jamku, pridáme vlažné mlieko, droždie a cukor a necháme pôsobiť kvások. Potom pridáme olej, olivy a zvyšné mlieko, spracujeme na hladké cesto a necháme kysnúť.
- Špenát umyjeme a rozmixujeme, pridáme ricottu, dochutíme cesnakom, korením a soľou.
- Olivy zmixujeme s kaparmi, cibuľou, pridáme cesnak, horčicu, soľ a korenie, a nakoniec kyslú smotanu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 bochníkov a vytvarujeme do srdiečok a okrúhleho tvaru.
- Na cesto pridáme špenátovú oblohu, ozdobíme cherry paradajkami a jarnou cibuľkou, a potrieme olejom.
- Pečieme na 220°C približne 15 minút.
- Hotové podpecníky namáčame do olivovej tapenády.
Suroviny na olivový podpecník
- 250 ml vlažnej vody
- ½ čerstvého droždia
- 1 ČL kryštálového cukru
- 500 g hladkej múky
- 1 PL soli
- 200 ml oleja
Spenátová obloha
- 200 g špenátu
- 250 g kyslej smotany
- 250 g ricotty
- 100 g nivy
- 2 PL soli
- Čierne korenie
- 2 ks červenej cibule
Olivová tapenáda
- 250 g zelených olív
- 1 balenie kaparov
- 1 menšia cibuľa
- 20 g kyslej smotany
- 1 PL horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL soli
- Štipka mletého korenia
- 100 g kyslej smotany
Ozdoba
- 6 ks z každej cherry paradajky (červená, žltá, oranžová)
- Jarná cibuľka
- Do múky spravíme jamku, pridáme vlažné mlieko, droždie a cukor a necháme pôsobiť kvások. Potom pridáme olej, olivy a zvyšné mlieko, spracujeme na hladké cesto a necháme kysnúť.
- Špenát umyjeme a rozmixujeme, pridáme ricottu, dochutíme cesnakom, korením a soľou.
- Olivy zmixujeme s kaparmi, cibuľou, pridáme cesnak, horčicu, soľ a korenie, a nakoniec kyslú smotanu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 bochníkov a vytvarujeme do srdiečok a okrúhleho tvaru.
- Na cesto pridáme špenátovú oblohu, ozdobíme cherry paradajkami a jarnou cibuľkou, a potrieme olejom.
- Pečieme na 220°C približne 15 minút.
- Hotové podpecníky namáčame do olivovej tapenády.