Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Vianočný cake bar od Paliho

Vianočný cake bar od Paliho

Popis

Vianočná rozprávková krajina je snom asi každého dieťaťa. A deťmi sme dodnes vo svojom vnútri aj niektorí dospelí.

Ingrediencie

Double Barrel
  • 12 ks vajec
  • 16 PL slnečnicového oleja
  • 346 g práškového cukru
  • 370 g hladkej múky
  • 30 g prášku do pečiva
  • 110 g vlašských orechov
  • 6 g soli
Krém s vaječným likérom
  • 700 ml mlieka
  • 300 ml vaječného likéru
  • Mletá vanilka
  • 5 ks žĺtkov
  • 108 g kukuričného škrobu
  • 180 g práškového cukru
  • 207 g masla + 250 g masla na došľahanie
  • 4 PL vaječného likéru
Ríbezľový sirup
  • 480 g ríbezľového pyré
  • 420 g vody
  • 470 g práškového cukru
  • 2 citróny (šťava)
Jedlý mach
  • 1 vajíčko
  • 13 g cukru
  • 30 g medu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 25 g hladkej múky
  • Zelené potravinárske farbivo
Swiss meringue buttercream
  • 320 g vaječných bielkov
  • 640 g krupicového cukru
  • 640 g zmäknutého masla
  • Modré a zelené farbivo
Mandľové cupcakes
  • 125 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 125 g krupicového cukru
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 125 g masla
  • 2 vajíčka
  • Mandľová esencia
  • 2 PL mlieka
Vianočné stromčeky
  • 600 g ryžových burizónov
  • 300 g krupicového cukru
  • 150 g masla
Čokoládová poleva
  • 350 g bielej čokolády
  • 100 ml oleja
Na ozdobu
  • Modelovacia hmota (Smartflex) 500 g
  • Zlaté farbivo (práškové)
  • Gélové farbivá (žlté, červené, zelené, modré)
  • Lyofilizované maliny 40 g

Postup

  1. Rúru zahrejeme na 170 °C. Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom na pevný sneh, pridáme žĺtka premiešané s olejom a zašľaháme. Postupne ručne primiešame suché suroviny. Cesto rozdelíme do formy (30 cm priemer, 2 dávky) a do dvoch menších foriem (16 cm priemer, 1 dávka). Pečieme cca 35 minút.
  2. Na krém zahrejeme mlieko s vaječným likérom a vanilkou. Žĺtka s cukrom a škrobom vymiešame, zalejeme horúcim mliekom, vlejeme späť do hrnca a uvaríme hustý krém. Do horúceho krému zamiešame časť masla, vaječný likér a po vychladnutí ho vyšľaháme so zvyšným maslom.
  3. Na sirup prevaríme pyré s vodou, cukrom a citrónovou šťavou. Necháme vychladnúť.
  4. Jedlý mach vyšľaháme z vajíčka, cukru, medu, suchých surovín a farbiva. Zmes dáme do mikrovlnky na 2 minúty a po vychladnutí natrháme na kúsky.
  5. Korpusy rozrežeme na 4 pláty, polejeme sirupom, naplníme krémom a jemne obtrieme. Dáme zachladiť.
  6. Najväčší korpus vyrežeme tak, aby ním mohol prejsť vláčik. Po zachladení tortu obtrieme Swiss meringue buttercreamom a opäť zachladíme. Menšie tortičky obtrieme rovnako.
  7. Z výrezov modelujeme popcakes v tvare snehuliakov, napichneme na paličky a namáčame do čokoládovej polevy.
  8. Stromčeky formujeme z burizónov a karamelu, potrieme krémom a obložíme jedlým machom.
  9. Z modelovacej hmoty vytvarujeme ozdoby a hviezdy, nafarbíme zlatým farbivom a dekorujeme torty.
  10. Mandľové cupcakes upečieme z pripraveného cesta (170 °C, 22 minút) a zdobíme krémom s vaječným likérom.
  11. Swiss meringue buttercream pripravíme zahrievaním bielkov s cukrom nad parou, vyšľaháme a pridáme maslo. Na dekorovanie krém podľa potreby nafarbíme.
Double Barrel
  • 12 ks vajec
  • 16 PL slnečnicového oleja
  • 346 g práškového cukru
  • 370 g hladkej múky
  • 30 g prášku do pečiva
  • 110 g vlašských orechov
  • 6 g soli
Krém s vaječným likérom
  • 700 ml mlieka
  • 300 ml vaječného likéru
  • Mletá vanilka
  • 5 ks žĺtkov
  • 108 g kukuričného škrobu
  • 180 g práškového cukru
  • 207 g masla + 250 g masla na došľahanie
  • 4 PL vaječného likéru
Ríbezľový sirup
  • 480 g ríbezľového pyré
  • 420 g vody
  • 470 g práškového cukru
  • 2 citróny (šťava)
Jedlý mach
  • 1 vajíčko
  • 13 g cukru
  • 30 g medu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 25 g hladkej múky
  • Zelené potravinárske farbivo
Swiss meringue buttercream
  • 320 g vaječných bielkov
  • 640 g krupicového cukru
  • 640 g zmäknutého masla
  • Modré a zelené farbivo
Mandľové cupcakes
  • 125 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 125 g krupicového cukru
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 125 g masla
  • 2 vajíčka
  • Mandľová esencia
  • 2 PL mlieka
Vianočné stromčeky
  • 600 g ryžových burizónov
  • 300 g krupicového cukru
  • 150 g masla
Čokoládová poleva
  • 350 g bielej čokolády
  • 100 ml oleja
Na ozdobu
  • Modelovacia hmota (Smartflex) 500 g
  • Zlaté farbivo (práškové)
  • Gélové farbivá (žlté, červené, zelené, modré)
  • Lyofilizované maliny 40 g
  1. Rúru zahrejeme na 170 °C. Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom na pevný sneh, pridáme žĺtka premiešané s olejom a zašľaháme. Postupne ručne primiešame suché suroviny. Cesto rozdelíme do formy (30 cm priemer, 2 dávky) a do dvoch menších foriem (16 cm priemer, 1 dávka). Pečieme cca 35 minút.
  2. Na krém zahrejeme mlieko s vaječným likérom a vanilkou. Žĺtka s cukrom a škrobom vymiešame, zalejeme horúcim mliekom, vlejeme späť do hrnca a uvaríme hustý krém. Do horúceho krému zamiešame časť masla, vaječný likér a po vychladnutí ho vyšľaháme so zvyšným maslom.
  3. Na sirup prevaríme pyré s vodou, cukrom a citrónovou šťavou. Necháme vychladnúť.
  4. Jedlý mach vyšľaháme z vajíčka, cukru, medu, suchých surovín a farbiva. Zmes dáme do mikrovlnky na 2 minúty a po vychladnutí natrháme na kúsky.
  5. Korpusy rozrežeme na 4 pláty, polejeme sirupom, naplníme krémom a jemne obtrieme. Dáme zachladiť.
  6. Najväčší korpus vyrežeme tak, aby ním mohol prejsť vláčik. Po zachladení tortu obtrieme Swiss meringue buttercreamom a opäť zachladíme. Menšie tortičky obtrieme rovnako.
  7. Z výrezov modelujeme popcakes v tvare snehuliakov, napichneme na paličky a namáčame do čokoládovej polevy.
  8. Stromčeky formujeme z burizónov a karamelu, potrieme krémom a obložíme jedlým machom.
  9. Z modelovacej hmoty vytvarujeme ozdoby a hviezdy, nafarbíme zlatým farbivom a dekorujeme torty.
  10. Mandľové cupcakes upečieme z pripraveného cesta (170 °C, 22 minút) a zdobíme krémom s vaječným likérom.
  11. Swiss meringue buttercream pripravíme zahrievaním bielkov s cukrom nad parou, vyšľaháme a pridáme maslo. Na dekorovanie krém podľa potreby nafarbíme.