Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Víkendový banana bread od Paliho

Víkendový banana bread od Paliho

Popis

Pri téme domov sa mi vybavuje pravidelné víkendové pečenie. Vždy musí byť niečo sladké ku popoludňajšej kávičke. A niekedy nie je čas na zložitú prípravu. Preto si jednoducho zmiešame suroviny v jednej miske. Banana bread som doplnil o pistácie a chuťový kontrast tvorí poleva z ruby čokolády s jemným citrusovým akcentom. Dekorujem čerstvými malinami.

Ingrediencie

Pistáciový banana bread
  • 3 stredne veľké zrelé banány
  • ½ hrnčeka hnedého cukru
  • ½ hrnčeka krupicového cukru
  • ½ hrnčeka roztopeného masla
  • 2 vajcia M
  • ½ hrnčeka bieleho jogurtu
  • 10 PL hladkej múky
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL soli
  • 7 PL nasekaných pistácií
Poleva z ruby čokolády
  • 5 PL ruby čokolády
  • 4 PL smotany na šľahanie  33 %
Ozdoba
  • 125 g čerstvých malín
  • 50 g lúpaných pistácií
  • 150 g ruby čokolády

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 160 °C a chlebíčkovú formu vystelieme papierom na pečenie.
  2. V miske i vidličkou popučíme banány. Roztopíme maslo a keď je vlažné, pridáme cukry, jogurt, vajcia a popučené banány. Všetko dôkladne premiešame metličkou. Stačí ručne. Múku premiešame so sódou a soľou a preosejeme do banánovej zmesi. Nakoniec zamiešame nasekané pistácie.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 50 – 60 minút.
  4. Na polevu zahrejeme v miske čokoládu spolu so smotanou a vymiešame dohladka, pokiaľ sa suroviny pekne spoja. Nalejeme na vrch koláča a rozotrieme.
  5. Dekorujeme čerstvými malinami, pistáciami a kúskami vytemperovanej čokolády.

Ingrediencie

Pistáciový banana bread
  • 3 stredne veľké zrelé banány
  • ½ hrnčeka hnedého cukru
  • ½ hrnčeka krupicového cukru
  • ½ hrnčeka roztopeného masla
  • 2 vajcia M
  • ½ hrnčeka bieleho jogurtu
  • 10 PL hladkej múky
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL soli
  • 7 PL nasekaných pistácií
Poleva z ruby čokolády
  • 5 PL ruby čokolády
  • 4 PL smotany na šľahanie  33 %
Ozdoba
  • 125 g čerstvých malín
  • 50 g lúpaných pistácií
  • 150 g ruby čokolády

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 160 °C a chlebíčkovú formu vystelieme papierom na pečenie.
  2. V miske i vidličkou popučíme banány. Roztopíme maslo a keď je vlažné, pridáme cukry, jogurt, vajcia a popučené banány. Všetko dôkladne premiešame metličkou. Stačí ručne. Múku premiešame so sódou a soľou a preosejeme do banánovej zmesi. Nakoniec zamiešame nasekané pistácie.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 50 – 60 minút.
  4. Na polevu zahrejeme v miske čokoládu spolu so smotanou a vymiešame dohladka, pokiaľ sa suroviny pekne spoja. Nalejeme na vrch koláča a rozotrieme.
  5. Dekorujeme čerstvými malinami, pistáciami a kúskami vytemperovanej čokolády.