Logo Pečie celé Slovensko

Marekov sušienkový Boldt

Sušienkový Boldt

Kreatívna
výzva

Recepty od Mareka

Ingrediencie

Sušienky I.

  • 160 g maslo
  • 200 g stužený tuk na pečenie
  • 180 g práškový cukor
  • 1 PL Vanilková pasta
  • 2 veľké vajcia
  • 720 g hladká múka špeciál
  • ½ ČL mletej kávy

Sušienky II.

  • 160 g maslo
  • 200 g stužený tuk na pečenie
  • 180 g práškový cukor
  • 1 PL vanilková pasta
  • 2 veľké vajcia
  • 720 g hladká múka špeciál
  • ½ ČL kakao

Zdobenie

  • Čokoláda na pralinky
  • Hnedá a béžová gélová potravinárska farba
  • Trblietavá prášková farba, zlatá a strieborná
  • Silný alkohol s obsahom alkoholu min 50%
  • Air brush
  • Maslový krém na spájanie
  • Kryštálový cukor na karamel

Postup

  1. Sušienky I. – maslo spolu s práškovým cukrom a vanilkovou pastou, vymiešame, pridáme vajcia, kávu a následne múku. Cesto vymiešame a dáme v potravinárskej fólii schladiť
  2. Sušienky II. – maslo spolu s práškovým cukrom a vanilkovou pastou, vymiešame, pridáme vajcia, kakao a následne múku. Cesto vymiešame a dáme v potravinárskej fólii schladiť
  3. Maslový krém - 200g masla vymiešame spolu s 60g práškového cukru a 2PL kakaa. Prípadne ani kakao nemusíme dávať. Kryštálový cukor na karamel, na spojenie strechy
  4. Celkový postup – vežičky robíme tak, že cesto obalíme na prázdne plechovky, vykrojíme okná zabalíme do papiera na pečenie a pečieme
  5. Kužeľové strechy robíme tak, že kužele obalíme cestom a vytvarujeme tvar. Po upečení ich natrieme čokoládou
  6. Strednú časť urobíme tak, že si z cesta vykrojíme potrebné tvary a pospájame
  7. V prípade, že potrebujeme do cesta vykrojiť okno alebo iné tvary, použijeme na to modelársku mini brúsku. Pospájame maslovým krémom alebo karamelom

Marek

K pečeniu ho priviedli starké už v jeho 9 rokoch, nikdy však neabsolvoval žiadne kurzy a je samouk. Pri pečení rád experimentuje a využíva aj svoje bohaté znalosti z chémie. Jeho obľúbeným dezertom je proteínový cheesecake.

Pozrieť si Marekove recepty