Ázijský battenberg
2 hod.
Popis
Milujem zvláštne chute. Doma mám veľa rôznych druhov korenia – viac ako 50. Tieto som objavila, keď sa moji synovia rozhodli ísť študovať za kuchárov. V tomto battengergu je ukrytý pandan v podobe sirupu – voňavá rastlina, ktorú používajú najmä v juhovýchodnej a južnej Ázii na ochutenie.
Ingrediencie
Cesto
- 180 g masla
- 180 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 50 g mandľovej múky
- 2 KL prášku do pečiva
- 2 lyžičky pandanového sirupu
- 1 pomaranč
Mandarínkový džem
- 4 ks mandarínky
- 100 g kryštálového cukru
- šťava z 1/2 citrónu
- 20 g vanilkového cukru
Obal
- 400 g marcipánu bieleho
- 50 g marcipánu zeleného
- 50 g marcipánu červeného
Postup
- Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vajcia, mandľovú múku a prášok do pečiva.
- Hmotu rozdelíme na dve časti. Do jednej dáme pandam a do druhej pomarančovú kôru. Plech 25 x 20 cm s papierom na pečenie rozdelíme na dve časti. Pečieme na 180 C, cca 25 min.
- Mandarínky ošúpeme a zbavíme bielej blany, aby nám ostala iba dužina. Spolu s cukrom a šťavou varíme do hustej džemovej konzistencie. Na záver premixujeme ponorným mixérom.
- Korpusy prerežeme na rovnaké časti. Šachovnicovo ich spojíme pomocou džemu. Vonkajšie strany natrieme džemom a obalíme do marcipánu vyvaľkaného natenko. Zdobíme lístkami a kvietkami z farebného marcipánu.
Cesto
- 180 g masla
- 180 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 50 g mandľovej múky
- 2 KL prášku do pečiva
- 2 lyžičky pandanového sirupu
- 1 pomaranč
Mandarínkový džem
- 4 ks mandarínky
- 100 g kryštálového cukru
- šťava z 1/2 citrónu
- 20 g vanilkového cukru
Obal
- 400 g marcipánu bieleho
- 50 g marcipánu zeleného
- 50 g marcipánu červeného
- Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vajcia, mandľovú múku a prášok do pečiva.
- Hmotu rozdelíme na dve časti. Do jednej dáme pandam a do druhej pomarančovú kôru. Plech 25 x 20 cm s papierom na pečenie rozdelíme na dve časti. Pečieme na 180 C, cca 25 min.
- Mandarínky ošúpeme a zbavíme bielej blany, aby nám ostala iba dužina. Spolu s cukrom a šťavou varíme do hustej džemovej konzistencie. Na záver premixujeme ponorným mixérom.
- Korpusy prerežeme na rovnaké časti. Šachovnicovo ich spojíme pomocou džemu. Vonkajšie strany natrieme džemom a obalíme do marcipánu vyvaľkaného natenko. Zdobíme lístkami a kvietkami z farebného marcipánu.