Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Blondies s arašidovým maslom

Blondies s arašidovým maslom

Popis

Moju prvú výzvu som sa rozhodla vytvoriť pre osobu, ktorá sa rýchlo stala mojou najlepšou priateľkou a momentálne už sme skoro rodina, som krstná mama jej malej dcéry Haničky. Už od prvého momentu som vedela, že sme úplne rovnaké, akurát ona je blondína a ja bruneta. Preto som sa rozhodla pre variant brownies s bielou čokoládou. V tomto recepte určite nesmela chýbať káva, ktorou sme začínali každý deň počas nášho rozširujúceho štúdia v Žiline. Keďže obe pozeráme na to, čo jeme, tak som recept upravila do ľahšej verzie. No tá čokoláda tam musí byť. Upiekla som tento recept na narodeniny Natálkinej mamky, ktorá je prísny ochutnávač. A všetkým veľmi chutilo, dokonca aj päťmesačnej Haničke.

Ingrediencie

Blondies
  • 200 g cíceru v konzerve
  • 240 g vajec (4 ks)
  • 120 g arašidového masla
  • 60 g medu
  • 100 g ovsených vločiek
  • 12 g prášku do pečiva
  • 10 g vanilkovej pasty
  • 150 g bielej čokolády
  • 100 g marhúľ
Krém z bielej čokolády
  • 210 g bielej čokolády
  • 70 g smotany na šľahanie 33 %
  • 250 g tučného šľahaného tvarohu
  • 8 g vanilkového cukru
Kávová pena
  • 14 g instantnej kávy
  • 20 g kryštálového cukru
  • 30 ml vody

Postup

  1. Blondie

    Precedený varený cícer, vajcia, vanilkovú pastu, arašidové maslo a med rozmixujeme na hladkú hmotu. Do hladkej hmoty pridáme pomleté ovsené vločky. Nakoniec do hmoty primiešame rozpustenú bielu čokoládu a poriadne zamiešame. Vylejeme na menší plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Na cesto naukladáme marhule nakrájané na kúsky. Pečieme na 180 °C počas 18 minút. Necháme vychladnúť. Počas pečenia a chladnutia pripravíme krém a penu.

  2. Krém z bielej čokolády

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme ju chladnúť. Mixérom vyšľaháme šľahačku zo smotany a následne do nej dôkladne vmiešame tvaroh. Nakoniec primiešame vychladenú čokoládu. Krém necháme chvíľu chladnúť v chladničke.

  3. Kávová pena

    Do misky dáme instantnú kávu, vodu a cukor. Šľaháme dovtedy, kým nevznikne tuhá pena.

  4. Na záver

    Vychladnutý blondies nakrájame na rovnaké štvorce. Po obvode pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme pásy krému. Medzi krém nanesieme tenšie pásy kávového krému. Pomocou špáradla vytvoríme pavučinový efekt.

Ingrediencie

Blondies
  • 200 g cíceru v konzerve
  • 240 g vajec (4 ks)
  • 120 g arašidového masla
  • 60 g medu
  • 100 g ovsených vločiek
  • 12 g prášku do pečiva
  • 10 g vanilkovej pasty
  • 150 g bielej čokolády
  • 100 g marhúľ
Krém z bielej čokolády
  • 210 g bielej čokolády
  • 70 g smotany na šľahanie 33 %
  • 250 g tučného šľahaného tvarohu
  • 8 g vanilkového cukru
Kávová pena
  • 14 g instantnej kávy
  • 20 g kryštálového cukru
  • 30 ml vody

Postup

  1. Blondie

    Precedený varený cícer, vajcia, vanilkovú pastu, arašidové maslo a med rozmixujeme na hladkú hmotu. Do hladkej hmoty pridáme pomleté ovsené vločky. Nakoniec do hmoty primiešame rozpustenú bielu čokoládu a poriadne zamiešame. Vylejeme na menší plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Na cesto naukladáme marhule nakrájané na kúsky. Pečieme na 180 °C počas 18 minút. Necháme vychladnúť. Počas pečenia a chladnutia pripravíme krém a penu.

  2. Krém z bielej čokolády

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme ju chladnúť. Mixérom vyšľaháme šľahačku zo smotany a následne do nej dôkladne vmiešame tvaroh. Nakoniec primiešame vychladenú čokoládu. Krém necháme chvíľu chladnúť v chladničke.

  3. Kávová pena

    Do misky dáme instantnú kávu, vodu a cukor. Šľaháme dovtedy, kým nevznikne tuhá pena.

  4. Na záver

    Vychladnutý blondies nakrájame na rovnaké štvorce. Po obvode pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme pásy krému. Medzi krém nanesieme tenšie pásy kávového krému. Pomocou špáradla vytvoríme pavučinový efekt.