Blondies s grepom
1,5 hod.
8 porcií
Popis
Výzvu brownies som poňal netradične. Namiesto horkej čokolády som použil bielu. Sladkú chuť som doplnil horko-kyslým krémom a curdom, ktorý servírujem aj vo vedľajšej nádobe. Ten okrem grepu skrýva aj chuť ginu. Tento zákusok by som servíroval na letnej párty s kamarátmi. Bola by to osviežujúca chuťovka v horúcich dňoch.
Ingrediencie
Blondies
- 150 g masla
- 120 g kryštálového cukru
- 185 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 1 KL prášku do pečiva
- štipka soli
- 150 g bielej čokolády
Krém
- 100 g nátierkového masla
- 125 ml šľahačky 33 %
- 37 g práškového cukru
- 2 ks kôra z červeného grepu
Curd
- 60 g práškového cukru
- 95 g šťavy z červeného grepu
- 50 g masla
- 1 žĺtok
- 1 vajce
- 0,05 l Gin
Postup
-
Blondie
Rúru vyhrejeme na 180 °C a pripravíme si ráfik s rozmermi 32 x 18 cm, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Roztopíme maslo, ktoré pridáme do kryštálového cukru a začneme šľahať na nižšej rýchlosti. Do zašľahanej zmesi pridáme žĺtok a vajce a vyšľaháme do peny. Do peny pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli, bielu čokoládu rozdrvenú na čo najmenšie kúsky. Cesto rozotrieme do ráfika a pečieme 10 minút.
-
Krém
Krém pripravíme vymixovaním cukru, nátierkového masla, cukru, šľahačky a kôry. Hotový krém vložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.
-
Curd
Pripravíme curd, v hrnci zmiešame všetky suroviny okrem masla a na miernom plameni zahrievame, až kým zmes nezhustne. Potom zmes odstavíme a pridáme maslo. Následne curd ešte chvíľu redukujeme. Hotovú zmes vymixujeme tyčovým mixérom a necháme vychladnúť.
-
Na záver
Upečené blondies rozkrájame na osem rovnakých trojuholníkov. Zdobíme krémom, curdom, čerstvým grepom, kôrou z grepu a jedlými kvetmi.
Blondies
- 150 g masla
- 120 g kryštálového cukru
- 185 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 1 KL prášku do pečiva
- štipka soli
- 150 g bielej čokolády
Krém
- 100 g nátierkového masla
- 125 ml šľahačky 33 %
- 37 g práškového cukru
- 2 ks kôra z červeného grepu
Curd
- 60 g práškového cukru
- 95 g šťavy z červeného grepu
- 50 g masla
- 1 žĺtok
- 1 vajce
- 0,05 l Gin
-
Blondie
Rúru vyhrejeme na 180 °C a pripravíme si ráfik s rozmermi 32 x 18 cm, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Roztopíme maslo, ktoré pridáme do kryštálového cukru a začneme šľahať na nižšej rýchlosti. Do zašľahanej zmesi pridáme žĺtok a vajce a vyšľaháme do peny. Do peny pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli, bielu čokoládu rozdrvenú na čo najmenšie kúsky. Cesto rozotrieme do ráfika a pečieme 10 minút.
-
Krém
Krém pripravíme vymixovaním cukru, nátierkového masla, cukru, šľahačky a kôry. Hotový krém vložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.
-
Curd
Pripravíme curd, v hrnci zmiešame všetky suroviny okrem masla a na miernom plameni zahrievame, až kým zmes nezhustne. Potom zmes odstavíme a pridáme maslo. Následne curd ešte chvíľu redukujeme. Hotovú zmes vymixujeme tyčovým mixérom a necháme vychladnúť.
-
Na záver
Upečené blondies rozkrájame na osem rovnakých trojuholníkov. Zdobíme krémom, curdom, čerstvým grepom, kôrou z grepu a jedlými kvetmi.