Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Blondies s grepom

Blondies s grepom

Popis

Výzvu brownies som poňal netradične. Namiesto horkej čokolády som použil bielu. Sladkú chuť som doplnil horko-kyslým krémom a curdom, ktorý servírujem aj vo vedľajšej nádobe. Ten okrem grepu skrýva aj chuť ginu. Tento zákusok by som servíroval na letnej párty s kamarátmi. Bola by to osviežujúca chuťovka v horúcich dňoch.

Ingrediencie

Blondies
  • 150 g masla
  • 120 g kryštálového cukru
  • 185 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 1 KL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 150 g bielej čokolády
Krém
  • 100 g nátierkového masla
  • 125 ml šľahačky 33 %
  • 37 g práškového cukru
  • 2 ks kôra z červeného grepu
Curd
  • 60 g práškového cukru
  • 95 g šťavy z červeného grepu
  • 50 g masla
  • 1 žĺtok
  • 1 vajce
  • 0,05 l Gin

Postup

  1. Blondie

    Rúru vyhrejeme na 180 °C a pripravíme si ráfik s rozmermi 32 x 18 cm, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Roztopíme maslo, ktoré pridáme do kryštálového cukru a začneme šľahať na nižšej rýchlosti. Do zašľahanej zmesi pridáme žĺtok a vajce a vyšľaháme do peny. Do peny pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli, bielu čokoládu rozdrvenú na čo najmenšie kúsky. Cesto rozotrieme do ráfika a pečieme 10 minút.

  2. Krém

    Krém pripravíme vymixovaním cukru, nátierkového masla, cukru, šľahačky a kôry. Hotový krém vložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.

  3. Curd

    Pripravíme curd, v hrnci zmiešame všetky suroviny okrem masla a na miernom plameni zahrievame, až kým zmes nezhustne. Potom zmes odstavíme a pridáme maslo. Následne curd ešte chvíľu redukujeme. Hotovú zmes vymixujeme tyčovým mixérom a necháme vychladnúť.

  4. Na záver

    Upečené blondies rozkrájame na osem rovnakých trojuholníkov. Zdobíme krémom, curdom, čerstvým grepom, kôrou z grepu a jedlými kvetmi.

Blondies
  • 150 g masla
  • 120 g kryštálového cukru
  • 185 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 1 KL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 150 g bielej čokolády
Krém
  • 100 g nátierkového masla
  • 125 ml šľahačky 33 %
  • 37 g práškového cukru
  • 2 ks kôra z červeného grepu
Curd
  • 60 g práškového cukru
  • 95 g šťavy z červeného grepu
  • 50 g masla
  • 1 žĺtok
  • 1 vajce
  • 0,05 l Gin
  1. Blondie

    Rúru vyhrejeme na 180 °C a pripravíme si ráfik s rozmermi 32 x 18 cm, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Roztopíme maslo, ktoré pridáme do kryštálového cukru a začneme šľahať na nižšej rýchlosti. Do zašľahanej zmesi pridáme žĺtok a vajce a vyšľaháme do peny. Do peny pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli, bielu čokoládu rozdrvenú na čo najmenšie kúsky. Cesto rozotrieme do ráfika a pečieme 10 minút.

  2. Krém

    Krém pripravíme vymixovaním cukru, nátierkového masla, cukru, šľahačky a kôry. Hotový krém vložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.

  3. Curd

    Pripravíme curd, v hrnci zmiešame všetky suroviny okrem masla a na miernom plameni zahrievame, až kým zmes nezhustne. Potom zmes odstavíme a pridáme maslo. Následne curd ešte chvíľu redukujeme. Hotovú zmes vymixujeme tyčovým mixérom a necháme vychladnúť.

  4. Na záver

    Upečené blondies rozkrájame na osem rovnakých trojuholníkov. Zdobíme krémom, curdom, čerstvým grepom, kôrou z grepu a jedlými kvetmi.