Brownie k telke
1,5 hod.
10 porcií
Popis
Tento brownie reprezentuje pohodový večer u mňa doma. K telke máme totiž radi dve veci: klasiku – popcorn a potom trochu netradične – mesiačiky jabĺčka s arašídovým maslom. A tak som všetky tieto veci spojil a vytvoril brownie na ideálny ničnerobiaci večer.
Ingrediencie
Brownie
- 150 g 54,5 % horkej čokolády
- 150 g mliečnej čokolády
- 190 g masla
- 225 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 85 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 100 g nahrubo nasekaných arašidov
- štipku soli
Karamelový popcorn
- 500 g pukancovej kukurice
- 50 g medu
- 25 g masla
- 70 g trstinového cukru
- štipku soli
Arašidový krém
- 250 g mascarpone
- 150 g arašidovej pasty
- 100 g 33 % smotany na šlahanie
- 20 g práškového cukru
- Štipka soli
Na ozdobenie
- 2 ks jablká odroda Granny Smith
Postup
-
Brownie
Rúru zohrejeme na 170 °C a plech vystlieme papierom na pečenie. V mikrovlnke rozpustíme čokolády s maslom. Cukor a vajcia vyšlaháme do peny, následne pridáme ešte teplú čokoládu s maslom, šľaháme ďalej. Nakoniec primiešame múku, kakao, nasekané arašidy a soľ a ich rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme 35 minút. Na panvici spravíme popcorn a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ostatné suroviny dáme do hrnca a varíme na 115 °C. Následne zmes vylejeme na popcorn a v trúbe vyhriatej na 150 °C opečieme do zlatista.
-
Krém
Na krém vyšľaháme smotanu s mascarpone a následne pridáme arašídovú pastu, cukor a soľ.
-
Na záver
Brownie narežeme na kúsky, ozdobíme štyrmi kopčekmi krému, karamelovým popcornom a dvoma plátkami zeleného jablka.
Brownie
- 150 g 54,5 % horkej čokolády
- 150 g mliečnej čokolády
- 190 g masla
- 225 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 85 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 100 g nahrubo nasekaných arašidov
- štipku soli
Karamelový popcorn
- 500 g pukancovej kukurice
- 50 g medu
- 25 g masla
- 70 g trstinového cukru
- štipku soli
Arašidový krém
- 250 g mascarpone
- 150 g arašidovej pasty
- 100 g 33 % smotany na šlahanie
- 20 g práškového cukru
- Štipka soli
Na ozdobenie
- 2 ks jablká odroda Granny Smith
-
Brownie
Rúru zohrejeme na 170 °C a plech vystlieme papierom na pečenie. V mikrovlnke rozpustíme čokolády s maslom. Cukor a vajcia vyšlaháme do peny, následne pridáme ešte teplú čokoládu s maslom, šľaháme ďalej. Nakoniec primiešame múku, kakao, nasekané arašidy a soľ a ich rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme 35 minút. Na panvici spravíme popcorn a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ostatné suroviny dáme do hrnca a varíme na 115 °C. Následne zmes vylejeme na popcorn a v trúbe vyhriatej na 150 °C opečieme do zlatista.
-
Krém
Na krém vyšľaháme smotanu s mascarpone a následne pridáme arašídovú pastu, cukor a soľ.
-
Na záver
Brownie narežeme na kúsky, ozdobíme štyrmi kopčekmi krému, karamelovým popcornom a dvoma plátkami zeleného jablka.