Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Tento brownie reprezentuje pohodový večer u mňa doma. K telke máme totiž radi dve veci: klasiku – popcorn a potom trochu netradične – mesiačiky jabĺčka s arašídovým maslom. A tak som všetky tieto veci spojil a vytvoril brownie na ideálny ničnerobiaci večer.

Ingrediencie

Brownie
  • 150 g 54,5 % horkej čokolády
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 190 g masla
  • 225 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 85 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 100 g nahrubo nasekaných arašidov
  • štipku soli
Karamelový popcorn
  • 500 g pukancovej kukurice
  • 50 g medu
  • 25 g masla
  • 70 g trstinového cukru
  • štipku soli
Arašidový krém
  • 250 g mascarpone
  • 150 g arašidovej pasty
  • 100 g 33 % smotany na šlahanie
  • 20 g práškového cukru
  • Štipka soli
Na ozdobenie
  • 2 ks jablká odroda Granny Smith

Postup

  1. Brownie

    Rúru zohrejeme na 170 °C a plech vystlieme papierom na pečenie. V mikrovlnke rozpustíme čokolády s maslom. Cukor a vajcia vyšlaháme do peny, následne pridáme ešte teplú čokoládu s maslom, šľaháme ďalej. Nakoniec primiešame múku, kakao, nasekané arašidy a soľ a ich rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme 35 minút. Na panvici spravíme popcorn a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ostatné suroviny dáme do hrnca a varíme na 115 °C. Následne zmes vylejeme na popcorn a v trúbe vyhriatej na 150 °C opečieme do zlatista.

  2. Krém

    Na krém vyšľaháme smotanu s mascarpone a následne pridáme arašídovú pastu, cukor a soľ.

  3. Na záver

    Brownie narežeme na kúsky, ozdobíme štyrmi kopčekmi krému, karamelovým popcornom a dvoma plátkami zeleného jablka.

Brownie
  • 150 g 54,5 % horkej čokolády
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 190 g masla
  • 225 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 85 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 100 g nahrubo nasekaných arašidov
  • štipku soli
Karamelový popcorn
  • 500 g pukancovej kukurice
  • 50 g medu
  • 25 g masla
  • 70 g trstinového cukru
  • štipku soli
Arašidový krém
  • 250 g mascarpone
  • 150 g arašidovej pasty
  • 100 g 33 % smotany na šlahanie
  • 20 g práškového cukru
  • Štipka soli
Na ozdobenie
  • 2 ks jablká odroda Granny Smith
  1. Brownie

    Rúru zohrejeme na 170 °C a plech vystlieme papierom na pečenie. V mikrovlnke rozpustíme čokolády s maslom. Cukor a vajcia vyšlaháme do peny, následne pridáme ešte teplú čokoládu s maslom, šľaháme ďalej. Nakoniec primiešame múku, kakao, nasekané arašidy a soľ a ich rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme 35 minút. Na panvici spravíme popcorn a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ostatné suroviny dáme do hrnca a varíme na 115 °C. Následne zmes vylejeme na popcorn a v trúbe vyhriatej na 150 °C opečieme do zlatista.

  2. Krém

    Na krém vyšľaháme smotanu s mascarpone a následne pridáme arašídovú pastu, cukor a soľ.

  3. Na záver

    Brownie narežeme na kúsky, ozdobíme štyrmi kopčekmi krému, karamelovým popcornom a dvoma plátkami zeleného jablka.