Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Brownie red velvet

Brownie red velvet

Popis

K tejto kombinácii farieb a chutí ma priviedol názov koláča. Brunetky majú brownies, blondínky blondies, rusovlásky môžu mať teda red velvet verziu. Tým, že je koláčik sám o sebe dosť sladký, vyvažuje ho kyslejšia chuť lesného ovocia vo vnútri a krém z riccoty zdobený čerstvými malinami na povrchu.

Ingrediencie

Brownie
  • 230 g masla + na vytretie formy
  • 300 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 KL vanilkovej pasty
  • 30 g lyofilizovaných malín prach, preosiate + na dekor
  • 250 g hladkej múky
  • 1 KL čierneho kakaa
  • 1 KL prášku do pečiva
  • ½ KL sódy bikarbóna
  • 150 g bielej čokolády
  • 200 g zmes lesného ovocia (čučoriedky, černice, maliny, ríbezle)
  • červené gélové farbivo
Ricottový krém
  • 60 g smotany na šľahanie 33 %
  • 125 g ricotta
  • 20 g práškového cukru
Na ozdobenie
  • 150 g malín
  • ½ KL nevlhnúceho práškového cukru

Postup

  1. Brownie

    Rúru predhrejeme na 180 °C, plech 20 x 20 cm vytrieme maslom aj po stranách a vystelieme papierom na pečenie. Maslo rozpustíme, metličkou jemne vyšľaháme, aby sa na povrchu vytvorila pena. Jemne osolíme. Za stáleho miešania prilievame k cukru. Vymiešame ručným mixérom na hladkú penu. Postupne prilejeme celé vajcia, ktoré sme vopred rozmiešali. V samostatnej mise spojíme suché suroviny – múku, preosiate lyofilizované maliny, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kakao. Prisypávame po častiach, zapracujeme. Malinovú farbu zvýrazníme 2 kvapkami červeného farbiva. Prisypeme čokoládu a vymiešame. Medzi dve vrstvy hmoty rovnomerne uložíme ovocie a dáme piecť na približne 30 minút. Konrolujeme špajdľou- nepečieme úplne dotuha.

  2. Krém

    Ricottu so šľahačkou a práškovým cukrom vyšľaháme. Do menšieho vrecka s ozdobnou špičkou premiestnime približne 1 PL krému, zvyšok do cukrárskeho vrecka s väčšou hladkou špičkou.

  3. Na záver

    Z vychladeného brownies vykrojíme 8 srdiečok, preložíme na podnos a dodekorujeme ricottovým krémom, čerstvým ovocím a malinovým prachom zmiešaným s nevlhnúcim cukrom. Hladkou ozdobnou špičkou nastriekame krém. Poprášime lyofilizovanými malinami zmiešanými s nevlhnúcim práškovým cukrom, poukladáme celé a rozpolené čerstvé maliny a malou ozdobnou špičkou dodekorujeme krémom pre väčší farebný kontrast.

Brownie
  • 230 g masla + na vytretie formy
  • 300 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 KL vanilkovej pasty
  • 30 g lyofilizovaných malín prach, preosiate + na dekor
  • 250 g hladkej múky
  • 1 KL čierneho kakaa
  • 1 KL prášku do pečiva
  • ½ KL sódy bikarbóna
  • 150 g bielej čokolády
  • 200 g zmes lesného ovocia (čučoriedky, černice, maliny, ríbezle)
  • červené gélové farbivo
Ricottový krém
  • 60 g smotany na šľahanie 33 %
  • 125 g ricotta
  • 20 g práškového cukru
Na ozdobenie
  • 150 g malín
  • ½ KL nevlhnúceho práškového cukru
  1. Brownie

    Rúru predhrejeme na 180 °C, plech 20 x 20 cm vytrieme maslom aj po stranách a vystelieme papierom na pečenie. Maslo rozpustíme, metličkou jemne vyšľaháme, aby sa na povrchu vytvorila pena. Jemne osolíme. Za stáleho miešania prilievame k cukru. Vymiešame ručným mixérom na hladkú penu. Postupne prilejeme celé vajcia, ktoré sme vopred rozmiešali. V samostatnej mise spojíme suché suroviny – múku, preosiate lyofilizované maliny, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kakao. Prisypávame po častiach, zapracujeme. Malinovú farbu zvýrazníme 2 kvapkami červeného farbiva. Prisypeme čokoládu a vymiešame. Medzi dve vrstvy hmoty rovnomerne uložíme ovocie a dáme piecť na približne 30 minút. Konrolujeme špajdľou- nepečieme úplne dotuha.

  2. Krém

    Ricottu so šľahačkou a práškovým cukrom vyšľaháme. Do menšieho vrecka s ozdobnou špičkou premiestnime približne 1 PL krému, zvyšok do cukrárskeho vrecka s väčšou hladkou špičkou.

  3. Na záver

    Z vychladeného brownies vykrojíme 8 srdiečok, preložíme na podnos a dodekorujeme ricottovým krémom, čerstvým ovocím a malinovým prachom zmiešaným s nevlhnúcim cukrom. Hladkou ozdobnou špičkou nastriekame krém. Poprášime lyofilizovanými malinami zmiešanými s nevlhnúcim práškovým cukrom, poukladáme celé a rozpolené čerstvé maliny a malou ozdobnou špičkou dodekorujeme krémom pre väčší farebný kontrast.