Brownie red velvet
1,5 hod.
8 porcií
Popis
K tejto kombinácii farieb a chutí ma priviedol názov koláča. Brunetky majú brownies, blondínky blondies, rusovlásky môžu mať teda red velvet verziu. Tým, že je koláčik sám o sebe dosť sladký, vyvažuje ho kyslejšia chuť lesného ovocia vo vnútri a krém z riccoty zdobený čerstvými malinami na povrchu.
Ingrediencie
Brownie
- 230 g masla + na vytretie formy
- 300 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 1 KL vanilkovej pasty
- 30 g lyofilizovaných malín prach, preosiate + na dekor
- 250 g hladkej múky
- 1 KL čierneho kakaa
- 1 KL prášku do pečiva
- ½ KL sódy bikarbóna
- 150 g bielej čokolády
- 200 g zmes lesného ovocia (čučoriedky, černice, maliny, ríbezle)
- červené gélové farbivo
Ricottový krém
- 60 g smotany na šľahanie 33 %
- 125 g ricotta
- 20 g práškového cukru
Na ozdobenie
- 150 g malín
- ½ KL nevlhnúceho práškového cukru
Postup
-
Brownie
Rúru predhrejeme na 180 °C, plech 20 x 20 cm vytrieme maslom aj po stranách a vystelieme papierom na pečenie. Maslo rozpustíme, metličkou jemne vyšľaháme, aby sa na povrchu vytvorila pena. Jemne osolíme. Za stáleho miešania prilievame k cukru. Vymiešame ručným mixérom na hladkú penu. Postupne prilejeme celé vajcia, ktoré sme vopred rozmiešali. V samostatnej mise spojíme suché suroviny – múku, preosiate lyofilizované maliny, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kakao. Prisypávame po častiach, zapracujeme. Malinovú farbu zvýrazníme 2 kvapkami červeného farbiva. Prisypeme čokoládu a vymiešame. Medzi dve vrstvy hmoty rovnomerne uložíme ovocie a dáme piecť na približne 30 minút. Konrolujeme špajdľou- nepečieme úplne dotuha.
-
Krém
Ricottu so šľahačkou a práškovým cukrom vyšľaháme. Do menšieho vrecka s ozdobnou špičkou premiestnime približne 1 PL krému, zvyšok do cukrárskeho vrecka s väčšou hladkou špičkou.
-
Na záver
Z vychladeného brownies vykrojíme 8 srdiečok, preložíme na podnos a dodekorujeme ricottovým krémom, čerstvým ovocím a malinovým prachom zmiešaným s nevlhnúcim cukrom. Hladkou ozdobnou špičkou nastriekame krém. Poprášime lyofilizovanými malinami zmiešanými s nevlhnúcim práškovým cukrom, poukladáme celé a rozpolené čerstvé maliny a malou ozdobnou špičkou dodekorujeme krémom pre väčší farebný kontrast.
Brownie
- 230 g masla + na vytretie formy
- 300 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 1 KL vanilkovej pasty
- 30 g lyofilizovaných malín prach, preosiate + na dekor
- 250 g hladkej múky
- 1 KL čierneho kakaa
- 1 KL prášku do pečiva
- ½ KL sódy bikarbóna
- 150 g bielej čokolády
- 200 g zmes lesného ovocia (čučoriedky, černice, maliny, ríbezle)
- červené gélové farbivo
Ricottový krém
- 60 g smotany na šľahanie 33 %
- 125 g ricotta
- 20 g práškového cukru
Na ozdobenie
- 150 g malín
- ½ KL nevlhnúceho práškového cukru
-
Brownie
Rúru predhrejeme na 180 °C, plech 20 x 20 cm vytrieme maslom aj po stranách a vystelieme papierom na pečenie. Maslo rozpustíme, metličkou jemne vyšľaháme, aby sa na povrchu vytvorila pena. Jemne osolíme. Za stáleho miešania prilievame k cukru. Vymiešame ručným mixérom na hladkú penu. Postupne prilejeme celé vajcia, ktoré sme vopred rozmiešali. V samostatnej mise spojíme suché suroviny – múku, preosiate lyofilizované maliny, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kakao. Prisypávame po častiach, zapracujeme. Malinovú farbu zvýrazníme 2 kvapkami červeného farbiva. Prisypeme čokoládu a vymiešame. Medzi dve vrstvy hmoty rovnomerne uložíme ovocie a dáme piecť na približne 30 minút. Konrolujeme špajdľou- nepečieme úplne dotuha.
-
Krém
Ricottu so šľahačkou a práškovým cukrom vyšľaháme. Do menšieho vrecka s ozdobnou špičkou premiestnime približne 1 PL krému, zvyšok do cukrárskeho vrecka s väčšou hladkou špičkou.
-
Na záver
Z vychladeného brownies vykrojíme 8 srdiečok, preložíme na podnos a dodekorujeme ricottovým krémom, čerstvým ovocím a malinovým prachom zmiešaným s nevlhnúcim cukrom. Hladkou ozdobnou špičkou nastriekame krém. Poprášime lyofilizovanými malinami zmiešanými s nevlhnúcim práškovým cukrom, poukladáme celé a rozpolené čerstvé maliny a malou ozdobnou špičkou dodekorujeme krémom pre väčší farebný kontrast.