Bubloška
1,5 hod.
20 - 30 porcií
Popis
Túto bublaninu chcem venovať mojej veľmi dobrej kamarátke Miške z Brazílie, ktorá o tejto bublanine doslova sníva! Tento recept mi poslala práve ona a zamilovala som sa na prvé zahryznutie. Je tak jemná a lahodná, že v spojení so sladučkou jahodou a kyslastou rebarborou budete aj vy o nej snívať. Miška po návrate z Brazílie bude piecť rebarborovú bublaninu počas jej sezóny každý týždeň. Preto je táto výzva práve pre ňu, čím jej chcem poďakovať za všetky skvelé rady a nápady, z ktorých som vždy nadšená.
Ingrediencie
Bublanina
- 4 vajcia
- 400 g práškového cukru
- 200 g slnečnicového oleja
- 300 g plnotučného mlieka 3,5 %
- 500 g polohrubej múky
- 12 g prášku do pečiva
- štipka sódy bikarbóny
- štipka soli
Jahodové coulis
- 250 g jahôd
- 50 g cukru
- 10 g citrónovej šťavy
- 100 g jahodového pyré
Ovocie
- 250 g jahôd
- 250 g ružovej rebarbory
Postup
-
Ovocie
Jahody očistíme a nakrájame na kocky a asi 5 jahôd na tenšie plátky. Rebarboru očistíme a zbavíme ju šupky. Nakrájame ju na kolieska a taktiež na pásiky, ktoré budeme ukladať na bublaninu. Je potrebné ovocie pomúčiť, aby nepadlo na dno plechu.
-
Korpus
V robote vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou do peny. Približne 5 minút. Potom zmiešame olej s mliekom a prilejeme to k pene a premiešame. V miske preosejeme a zmiešame polohrubú múku s práškom do pečiva s sódou bikarbónou. Potom suchú zmes vsypeme do mokrej a miesime, kým sa zmes spojí. Do cesta pridáme jahody a rebarboru nakrájanú na kocky a premiešame. Cesto vylejeme na dobre vymastený plech alebo koláčovú formu. Na vrch poukladáme jahody s rebarborou. Bublaninu pečieme na 180 °C približne 25 až 30 minút do zlatista. Ak pečieme v keramickej forme, môže to trvať aj 40 minút.
-
Coulis
Jahody narežeme na kocky, pridáme do panvice spolu s cukrom a pyré a privedieme k varu. Takúto zmes varíme 10 až 15 minút, kým jahody zmäknú a zmes zhustne a pridáme citrónovú šťavu. Následne zmes rozmixujeme do hladka. Môžeme prepasírovať, aby odstránili semiačka. Coulis naplníme do cukrárenskej pipety a vložíme do upečenej bublaniny. Po odrezaní pipetu stlačíme, aby sa coulis dostalo do stredu bublaniny.
Bublanina
- 4 vajcia
- 400 g práškového cukru
- 200 g slnečnicového oleja
- 300 g plnotučného mlieka 3,5 %
- 500 g polohrubej múky
- 12 g prášku do pečiva
- štipka sódy bikarbóny
- štipka soli
Jahodové coulis
- 250 g jahôd
- 50 g cukru
- 10 g citrónovej šťavy
- 100 g jahodového pyré
Ovocie
- 250 g jahôd
- 250 g ružovej rebarbory
-
Ovocie
Jahody očistíme a nakrájame na kocky a asi 5 jahôd na tenšie plátky. Rebarboru očistíme a zbavíme ju šupky. Nakrájame ju na kolieska a taktiež na pásiky, ktoré budeme ukladať na bublaninu. Je potrebné ovocie pomúčiť, aby nepadlo na dno plechu.
-
Korpus
V robote vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou do peny. Približne 5 minút. Potom zmiešame olej s mliekom a prilejeme to k pene a premiešame. V miske preosejeme a zmiešame polohrubú múku s práškom do pečiva s sódou bikarbónou. Potom suchú zmes vsypeme do mokrej a miesime, kým sa zmes spojí. Do cesta pridáme jahody a rebarboru nakrájanú na kocky a premiešame. Cesto vylejeme na dobre vymastený plech alebo koláčovú formu. Na vrch poukladáme jahody s rebarborou. Bublaninu pečieme na 180 °C približne 25 až 30 minút do zlatista. Ak pečieme v keramickej forme, môže to trvať aj 40 minút.
-
Coulis
Jahody narežeme na kocky, pridáme do panvice spolu s cukrom a pyré a privedieme k varu. Takúto zmes varíme 10 až 15 minút, kým jahody zmäknú a zmes zhustne a pridáme citrónovú šťavu. Následne zmes rozmixujeme do hladka. Môžeme prepasírovať, aby odstránili semiačka. Coulis naplníme do cukrárenskej pipety a vložíme do upečenej bublaniny. Po odrezaní pipetu stlačíme, aby sa coulis dostalo do stredu bublaniny.